"Майсторите говорят" с Асен Димитров

Публикувано на 24/11/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 25/11/2016 | Видяно 9 903 пъти

Днес ви представяме един успешен изпълнител, който през юли месец на 2016 г. става активен член на MaistorPlus и започва да гради своята история и репутация в платформата. Асен Димитров изключително бързо успява да спечели нови клиенти и за по-малко от 4 месеца извършва 18 заявки през сайта. Сред тях са Остъкляване на балкон, Изолация на комин, Боядисване на магазин и други.

Запознайте се с предлаганите услуги от Асен Димитров в профила му. А какво разказва той за себе си и работата, която обича и върши с удоволствие вече 26 г., научете от самия него:

Представи се с няколко думи

Казвам се Асен Димитров и съм на 44 години. От 1989г. се занимавам със строителство. Имам дългогодишен опит зад гърба си. Харесвам и обичам работата си и смятам, че това мога и умея да правя най-добре.

Как реши да се занимаваш с тази работа?

Професионалния си опит започнах в една строителна фирма преди много години. Харесва ми да помагам на хората, да виждам, че са доволни от работата ми, допада ми това, че ми гласуват доверие, но най-удовлетворен се чувствам, когато ме препоръчат на техни близки и познати. Завършил съм в Белгия курс за хидроизалация. Заимствал съм от тях модела на работа и се гордея с това, защото обучението ми помага да си изкарвам хляба.

Постави се на мястото на клиент, търсещ специалист в твоята сфера. Защо би се спрял на теб?

Препоръчвам на клиентите да търсят качествен специалист, добър майстор, но да търсят и чисто човешката страна. В моята работа е много важно да си професионалист, но и да си добър човек. Голяма част от времето ми преминава в комуникация с хората. Съветвам ги, давам им предложения и решения, кое трябва да се направи и как реално ще е най-добре за тях. Ако не си допаднем чисто човешки, няма как да ме изберат да работят с мен и да ме допуснат в дома си.

Има ли сезонност в професията ти?

Смятам, че работа има през цялата година, но най-натоварено е през есента.


Сподели с нас един твой проект, с който се гордееш

Участвал съм в изграждането на жилищен блок зад Парадайс Мол. Това, с което се гордея в случая е, че сме изградили нещо голямо от основи до покрив, истинско удовлетворение е за един професионалист да види нагледно резултата от труда си.

Надявам се в бъдеще да участвам в много други такива проекти.

Коя е заявката, която се надяваш някой ден да изпълниш?

Мечтая си някой ден да участвам в изграждането на хидроизолация /покрив/ на голяма обществена сграда, защо не и такава с културно-историческо наследство.

Какво правиш, за да си в крак със случващото се в твоята професионална област?

Основното за мен е, че не спирам да работя и постоянно се интересувам от последните нововъдения, иновации, нови продукти, които навлизат на пазара. Старая се да посещавам курсове и семинари, когато имам възможност. Да се развивам постоянно е много важна част, за да бъда актуален, добър и търсен майстор. В крайна сметка живеем във време, в което човек не трябва да спира да се обучава и да прилага нови методи в работата си, за да му се случват нещата.

Имаш ли девиз, който следваш в работата, а и в живота?

Моят девиз е: Винаги напред!


Ако трябва да посъветваш колега, който тепърва навлиза в професията ти, какъв съвет би му дал?

Бих го посъветвал да има неизчерпаемо търпение, строителството го изисква в големи дози. Също така да мисли не само за работата си, но и за човешкия елемент срещу него - да не бърза с хората, да бъде внимателен и да обмисля какво те искат и как самият той да го постигне най-професионално.

Какво искаш да знаят клиентите за теб и твоята професия преди да те потърсят за работа?

Искам моите бъдещи клиенти да знаят, че разбирам от работата си и да ми се доверят, когато ме наемат.

След като аз се ангажирам, че мога да извърша даден ремонт, проект, това означава, че аз на 100% гарантирам, че мога да се справя. И не само това, означава също, че аз залагам моето име, а то е важно за мен и за професията ми, защото за нас, майсторите, името говори, то е нашата визитка. И искам да знаят, че като не мога да се справя с дадена задача по една или друга причина, не се залавям с нея.

Представи си, че печелиш безплатен самолетен билет до която и да е дестинация по света... Ще споделиш ли с нас на кое място би се спрял и защо?

Хавайските острови. Нека да отида и после ще ви разкажа защо...

Разкажи ни нещо, което те кара винаги да се усмихваш

Усмихвам се, когато знам, че съм ангажиран с работа.

Виж още: Разгледайте и други интервюта от рубриката "Майсторите говорят"Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Васил Василев VIP
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
BRICK_2011
Строителство на сгради, София
6 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
38 извършени проекта
МЕРИДИАН 70 ЕООД
Покривни услуги, Варна
1 извършен проект
Димитър Кирилов
Дограма и остъкляване, Божурище
3 извършени проекта
Ангел Асенов
Шпакловки, София
3 извършени проекта