Съвети за успешното пролетно почистване

Публикувано на 17/03/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 17/03/2023 | Видяно 2 987 пъти

Началото на новата година е идеалното време да разчистите стаите си и да ги почистите дълбоко, преди да започне по-натовареният пролетен сезон. Ако сте пренебрегнали рутинното си почистване през зимните месеци, ще ви е трудно да решите откъде да започнете. Цялостното почистване на дома може да изглежда обезсърчително, но с подготовка и правилните инструменти можете лесно да постигнете добре подредено и релаксиращо пространство. Опресняването на вашите процедури за почистване може да бъде изключително удовлетворяващо и да ви постави в положително настроение за следващата година. Ето няколко прости съвета за пролетно почистване, за да придадете на дома си свеж вид.


Уверете се, че имате основните почистващи препарати

Поддържането на чист и организиран дом изисква правилните инструменти. Ако не сте правили дълбоко почистване на стаите си от известно време, вероятно ще трябва да актуализирате консумативите си – уверете се, че разполагате с цялото основно оборудване за почистване, без да създавате ненужни бъркотии. Такива са: четка с дълга дръжка, парен моп, прахосмукачка, кърпа за прах, кофа, четка за търкане и микрофибърни кърпи.

За да подпомогнете усилията си, ще ви трябва и специално място за съхранение за лесен достъп до вашите почистващи принадлежности. Шкафът за пране и почистване е идеален за поддържане на всичките ви консумативи чисти и подредени – заредете рафтовете с контейнери и кутии за практични и стилни решения за съхранение, които ще ви мотивират да почиствате по-бързо.


Започнете с кухненските шкафове и чекмеджета

Като сърцето на дома, където се развиват всички основни действия, кухнята често е гореща точка за бъркотия и безпорядък. Ако вашите шкафове и чекмеджета са бъркотия от тенджери, тигани и съдове, използвайте стелажи и органайзери, за да увеличите максимално наличното пространство и да сте сигурни, че кухненските ви съдове са винаги под ръка. Използвайте интелигентни решения за съхранение, за да въведете ред във вашата кухня. Опитайте разтегателни рафтове, разширяващи се рафтове и въртящи се органайзери, за да съхранявате спретнато вашите тигани и да направите по-малките предмети по-лесни за намиране.

Вероятно имате навик да бършете плотовете си, но колко често правите проверка на хигиената на кухненските уреди? Препаратът за почистване на неръждаема стомана е задължителен за стоманени съдове за готвене, съдомиялни машини, фурни, готварски плотове и мивки, за да премахне бактериите и да направи кухнята ви искряща. Можете също така да намалите времето си за почистване с облицовка на фурната, която улавя разливания и може лесно да се почиства.


Свеж под и рационализирано пране

За да избегнете ефектите от ежедневното износване, редовното дълбоко почистване на подовата настилка може да я запази в най-добър вид. След като приключите с прахосмукачката, за да отстраните всички петна, са ви необходимии няколко специализирани инструмента, в зависимост от вида на пода.

Нищо не постига прясно полиран вид като парна бърсалка, която може да се използва върху повечето твърди подови настилки, с изключение на дърво. Също така бихте могли да освежите килимите си с машина за пране на килими – преносимата версия е идеална за трудни зони като стълбите, а разтегателната приставка за тапицерия може да се използва, за да украсите дивана си.

И още нещо. Никой не обича да пере, но това е съществена част от списъка със задачи на всяко домакинство. За да направите деня за пране по-малко скучен, използвайте кош за пране с двойни отделения за разделяне на вашите светли и тъмни тъкани. Това изключително много ще улесни работата ви, ще ви спести време, а и вече няма да трупате мръсните дрехи по столове и шкафове.

Ако планирате подмяна на мебели и имате нужда от хамалски услуги, не се колебайте да се свържете с някой от нашия опитен екип.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
14 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта