Съвети за успешното пролетно почистване

Публикувано на 17/03/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 17/03/2023 | Видяно 659 пъти

Началото на новата година е идеалното време да разчистите стаите си и да ги почистите дълбоко, преди да започне по-натовареният пролетен сезон. Ако сте пренебрегнали рутинното си почистване през зимните месеци, ще ви е трудно да решите откъде да започнете. Цялостното почистване на дома може да изглежда обезсърчително, но с подготовка и правилните инструменти можете лесно да постигнете добре подредено и релаксиращо пространство. Опресняването на вашите процедури за почистване може да бъде изключително удовлетворяващо и да ви постави в положително настроение за следващата година. Ето няколко прости съвета за пролетно почистване, за да придадете на дома си свеж вид.


Уверете се, че имате основните почистващи препарати

Поддържането на чист и организиран дом изисква правилните инструменти. Ако не сте правили дълбоко почистване на стаите си от известно време, вероятно ще трябва да актуализирате консумативите си – уверете се, че разполагате с цялото основно оборудване за почистване, без да създавате ненужни бъркотии. Такива са: четка с дълга дръжка, парен моп, прахосмукачка, кърпа за прах, кофа, четка за търкане и микрофибърни кърпи.

За да подпомогнете усилията си, ще ви трябва и специално място за съхранение за лесен достъп до вашите почистващи принадлежности. Шкафът за пране и почистване е идеален за поддържане на всичките ви консумативи чисти и подредени – заредете рафтовете с контейнери и кутии за практични и стилни решения за съхранение, които ще ви мотивират да почиствате по-бързо.


Започнете с кухненските шкафове и чекмеджета

Като сърцето на дома, където се развиват всички основни действия, кухнята често е гореща точка за бъркотия и безпорядък. Ако вашите шкафове и чекмеджета са бъркотия от тенджери, тигани и съдове, използвайте стелажи и органайзери, за да увеличите максимално наличното пространство и да сте сигурни, че кухненските ви съдове са винаги под ръка. Използвайте интелигентни решения за съхранение, за да въведете ред във вашата кухня. Опитайте разтегателни рафтове, разширяващи се рафтове и въртящи се органайзери, за да съхранявате спретнато вашите тигани и да направите по-малките предмети по-лесни за намиране.

Вероятно имате навик да бършете плотовете си, но колко често правите проверка на хигиената на кухненските уреди? Препаратът за почистване на неръждаема стомана е задължителен за стоманени съдове за готвене, съдомиялни машини, фурни, готварски плотове и мивки, за да премахне бактериите и да направи кухнята ви искряща. Можете също така да намалите времето си за почистване с облицовка на фурната, която улавя разливания и може лесно да се почиства.


Свеж под и рационализирано пране

За да избегнете ефектите от ежедневното износване, редовното дълбоко почистване на подовата настилка може да я запази в най-добър вид. След като приключите с прахосмукачката, за да отстраните всички петна, са ви необходимии няколко специализирани инструмента, в зависимост от вида на пода.

Нищо не постига прясно полиран вид като парна бърсалка, която може да се използва върху повечето твърди подови настилки, с изключение на дърво. Също така бихте могли да освежите килимите си с машина за пране на килими – преносимата версия е идеална за трудни зони като стълбите, а разтегателната приставка за тапицерия може да се използва, за да украсите дивана си.

И още нещо. Никой не обича да пере, но това е съществена част от списъка със задачи на всяко домакинство. За да направите деня за пране по-малко скучен, използвайте кош за пране с двойни отделения за разделяне на вашите светли и тъмни тъкани. Това изключително много ще улесни работата ви, ще ви спести време, а и вече няма да трупате мръсните дрехи по столове и шкафове.

Ако планирате подмяна на мебели и имате нужда от хамалски услуги, не се колебайте да се свържете с някой от нашия опитен екип.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стобис 2000 VIP
Строителство на сгради, София
27 извършени проекта
Васил Василев
Боядисване и декорация, София
85 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
48 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
64 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
48 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
53 извършени проекта