Как да аранжираме масичката за кафе?

Публикувано на 13/02/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 13/02/2023 | Видяно 1 225 пъти

В един перфектен свят всички бихме имали безупречно оформени маси за кафе – с перфектни монохромни купища модни книги, дизайнерски свещи и извисяващи се флорални аранжировки. Да, в ерата на Instagram това се превръща в правило. В реалния свят обаче нашите маси за кафе приличат по-скоро на смесица от дистанционни, различни списания, детски играчки и други произволни предмети. В ежедневието функцията има предимство пред формата. Но как да намерим баланс между стил и ефективност? Ще ви покажем как да оформите масичката за кафе, така че да бъде център на хола ви, независимо как използвате пространството си.


Растения и разнообразие от форми

Малко зеленина винаги освежава масата, шкафа или бюрото. Добавете цвете, което не расте много, за да направите масичката си за кафе по-органична и фотогенична. По-големите скулптурни сукуленти като кактуси, евкалипт или черешови цветове, са чудесни за по-големи маси за кафе.

Кръглите маси за кафе могат да бъдат малко трудни за аранжиране. Като цяло те изглеждат най-добре, когато предметите са подредени в триъгълна форма: купчина книги, поднос и купа, например. Твърде много квадратни или правоъгълни предмети също могат да накарат кръглата повърхност да изглежда малко по-интересна. Играта с различни геометрични форми, от кръгове до шестоъгълници, ще направи повърхността по-динамична.


Разделяй и владей

На квадратни маси за кафе опитайте да разделите повърхността на квадранти и покажете подредба от четири основни елемента: купчина книги, високо растение, поднос или колекция от купи, например. Тази подредба изглежда организирана и динамична в едновременно. Добавете декоративни предмети върху купчината с книги за личен щрих. Вази, свещници или наследствени предмети ще придадат на вашата масичка по-динамичност и индивидуалност.

Използвайте подноси и кутии, за да поддържате всичките си основни неща подредени. Това може да включва дистанционни управления, кибритени кутии за вашите свещи, подложки за чаши или всякакви други малки предмети, които искате да държите под ръка на масичката си за кафе, но които може да ви се струват неуместни или да не издържат достатъчно тежест сами по себе си.


Уют и нещо повече

Заложете на минимализма и покажете само колекция от любимите си книги за масички за кафе – без нужда от суетене. Това може да се почувства особено въздействащо, ако имате смела или цветна масичка за кафе, или ако вашите книги са разноцветни, или имат конкретна тема.

Прегърнете скандинавската hygge философия и наслоете пространството около вашата масичка за кафе с подови възглавници, за да насърчите хората да се събират наоколо и да направите вашето пространство изключително уютно. Това е особено добър трик, ако имате малки деца или домашни любимци, или ако обичате да приемате приятели за вечер на играта. Всекидневната ви незабавно ще изглежда по-привлекателна.

За цялостна промяна в интериора - свържете се с някой от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта