Какви ще са цветовите тенденции през 2023 година?

Публикувано на 06/01/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 06/01/2023 | Видяно 2 854 пъти

2022 г. приключи и светът на дизайна вече се подготвя за новите тенденции, които 2023 г. ще донесе. Марки като Sherwin Williams, Benjamin Moore, Dunn-Edwards и Behr обявиха своите характерни цветове на годината за 2023 г., като се очаква Pantone да обяви своя избор в началото на декември. И въз основа на това, което видяхме досега, ако 2022 г. беше изцяло посветена на зелените нюанси, 2023 г. се очертава да бъде годината на топлите, ободряващи цветове. Ето какво казват експертите по дизайн за цветовите тенденции, които ще влязат в сила след по-малко от месец.


Земни тонове

Ако наскоро обявеният цвят на годината на Шервин Уилямс за 2023 г. е някаква индикация, топлите земни тонове са тук, за да останат и през 2023 г. В сравнение със земните цветове, които бяха популярни през 90-те години, тези нюанси имат по-бохо и модерно усещане от средата на века, казва интериорният дизайнер Карла Баст. Приглушените нюанси на теракота - зелено, жълто и цявт слива ще бъдат популярни избори за боядисване на стени, мебели и домашен декор, прогнозира Баст. Тези цветове са топли и естествено изглеждащи и осигуряват страхотен контраст с дървесните тонове, които сме виждали да се завръщат в шкафовете и мебелите.


Богати, тъмни цветове

През 2022 г. видяхме как интериорните дизайнери и собствениците на жилища се чувстват все по-комфортно да експериментират със смели, тъмни цветове и дизайнерите очакват тази тенденция да продължи и през новата година. „Всичко е свързано с богатите тонове за 2023 г. – шоколадово кафяво, керемидено червено, тъмен нефрит“, казва Барби Уолтърс от The Lynden Lane Co. Асаф се съгласява: „Тъмните цветове имат дълбочина, която не можете да получите от пастелни или неутрални тонове. Те създават наистина страхотни дизайни, които са радост за очите.“ Тя прогнозира, че всички цветове като въглен, паун и охра ще имат своя звезден момент през 2023 г.


Розови нюанси

Базираната в Лас Вегас интериорна дизайнерка Даниела Виламил казва, че земните и мрачни розови нюанси са цветовата тенденция, от която се вълнува най-много през 2023 г. „Розовото по природа е цвят, който насърчава спокойствието и изцелението, не е чудно, че собствениците на жилища сега са по-възприемчиви от всякога за този розов оттенък“, казва тя. С компании за бои като Benjamin Moore, Sherwin Williams и Dunn-Edwards, които избират наситен с розовия нюанс като цвят на годината, изглежда, че 2023 г. да бъде доста розова година. Сарабет Асаф допълва: „Наситените лилави и прашните светло розови нюанси са идеалният начин да добавите блясък към една стая.“ Тя също така добавя, че тези нюанси на розовото са "елегантни и изискани". Не можем да не се съгласим.

Какъвто и цвят да предпочетете за вашия дом през следващата година, направете жилището си да изглежда бляскаво и комфортно. След последните няколко трудни години, имаме какво да празнуваме - домовете ни също. Ако имате нужда от изпълнител за вашия нов интериорен проект, свържете се с нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта