Направи си сам: Реплики на скъпи мебели

Публикувано на 20/09/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 20/09/2022 | Видяно 1 096 пъти

Едва ли има човек, който да не е поглеждал към лъскавите списания с дизайнерски мебели, изпълнен с желание да притежава всичко това. За жалост, бюджетът на повечето от нас е ограничен, което далеч не означава да ограничите и въображението си. Всъщност, с малко повече мисъл и добро желание, можете идеално да пресъздадете някои от най-скъпите дизайнерски мебели в света, които трудно биха се различили от оригинала, освен ако не каните специалисти в дома си. Освен че ще освежите дома си, ще създадете луксозен вид на интериора, превръщайки евтините мебели в скъпоструващ шик. Ето как да го направите:


Илюзия за мрамор

Мраморът е скъп материал и следователно мебелите, създадени от него, държат постоянна висока цена и стават притежание само на по-заможните фамилии. Това не пречи да създадете илюзията за мрамор. Как? Например холната маса може да се превърне в истински елетангна и луксозна мебел, която без никакво съмнение може да бъде сбъркана с мраморна. Трябва само да я облепите с фолио, имитиращо мраморна повърхност. Само се постарайте да приляга точно, да не остават ръбове, ако не искате да издадете малката си тайна. 


Злато или…?

Златото е символ на богатството. Но е излишно и непосилно да бъде интегрирано в чист вид в интериорния дизайн. Защо да не използвате имитация, с която да накарате мебелите в дома си да заблестят, говорейки за лукс и изтънченост, без да пръскате излишни пари? Семплата масичка до дивана би могла да се превърне във фокусна точка на стаята, като използвате контактна хартия и спрей боя, за да я “облечете” в нови одежди. Можете да използвате всякаква комбинация от контактна хартия и спрей боя, която искате, за да направите тази масичка да изглежда дървена, метална или цветна. Но истински лукс обаче, използвайте златистото.

Същия златен акцент можете да добавите към белите шкафове и чекмеджета. Можете да редувате бяло със златисто или да заложите на най-горното и най-долното чекмедже, с което да придадете елегантна завършеност на шкафа или да добавите златисти орнаменти. Можете също така да облепите със златисто фолио долния край на краката на етажерката, което си е символ на истинско богатство и внимание към всеки детайл.


Вечната кожа

Няма друга мебел, която да символизира лукса по-добре от кожения диван. Той присъства в домовете на хиляди известни личности, бизнесмени, в стаите на началниците в офис сградите, в бизнес класата на всеки самолет. Разбира се, говорим за естествена и скъпоструваща кожа, която си държи цената. За всички останали обаче, има алтернатива. Изкуствената кожа днес достатъчно добре имитира естествената и никой няма да се досети, че диванът ви не е дизайнерски, ако не види цената, която така или иначе не е изписана върху самия диван. Така че смело можете да пристъпите към закупуването на диван от изкуствена кожа или да претапицирате вече закупения диван сами. Заложете на тъмно кафявата кожа, която е решение за истински ценители. Можете да се справите и сами с облицоването, като ще ви бъдат необходими само ножица и телбод.

Ако все пак се нуждаете от мебели по поръчка, винаги можете да се свържете със специалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта