50 кв. жилище в холивудски стил ще ви очарова със своята "красота в хаоса"

Публикувано на 22/12/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 22/12/2016 | Видяно 6 311 пъти

Ако имате нужда от идеи как да обзаведете малък апартамент, който да предлага комфорт и удобство в забързаното ви ежедневие и да впечатлява със стилен дизайн, този дом със сигурност ще ви вдъхнови. Разгледайте го и съберете най-добрите идеи за своя апартамент, а в момента, в който дойде време за ремонт, доверете се на изпитаните професионалисти! В тази статия ще разгледаме един интериор в холивудски стил и ще се запознаем с отделните помещения в него. Харесва ли ви подобен дизайн или е прекалено далечен за вашия вкус? Споделете с нас вашето мнение за съчетанието на детайлите в него.


Перфектните дневна и трапезария за едно студио

Както добре знаете за апартаментите тип "студио", всички стаи са разположени в едно и също помещение. В този дом са използвани тактики в обзавеждането, създаващи илюзия за повече пространство, макар и всичко да е разположено на по-малко от 50 квадратни метра площ. Така например, дневната е обзаведена с минимално количество мебели, а трапезарията е разположена точно отсреща, в близост до прозореца, доставящ директна дневна светлина. Има богата гама от интериорни компоненти, които обаче са съчетани по начин, донасящ усещане за хармония. Цветовете са перфектно съчетани, сякаш преливат един в друг.

Виж още: Как да превърнем просторния хол в две функционални помещения? 


Учудващо, тук намира място и едно малко работно бюро

Работното бюро често е необходимост в дома, независимо от неговия размер. В този пример то се намира в непосредствена близост до трапезната маса, сгушено в малко помещение в дясно от нея. Впечатление прави, че има възможност то да остане напълно незабелязано, като се затворят вратите, но недостигът на светлина до работно място не е измислено оптимално. Забелязахте ли наличието на пъстри цветя из целия дом? А нежните тюркоазени цветове, преобладаващи наоколо? Всичко това доставя не просто доза уют, но и идентичност, и не на последно място - усещане за свежест и спокойствие.


Малка спретната кухня

Кухнята, от своя страна, заема своето кътче вдясно от трапезната маса, показана на първата снимка. Отделена е от две малки вратички, които ни карат да си мислим, че вътре се крие по-скоро дрешник. Тя си има всичко необходимо, като основно внимание е отделено върху оползотворяването на всяко свободно пространство - между шкафовете, по стените, дори и ъглите. Перфектната организация играе голяма роля тук, а поддържането на помещението спретнато е напълно задължителна задача. Какво мислите за избрания тъмен цвят на шкафчетата?

Виж още: Преди и след: 10 невероятни кухни, претърпели пълна промяна 


Започнахте ли да се чудите дали въобще има спалня тук?

Може би си задавате този въпрос, но отговорът е едва на няколко сантиметра разстояние от дивана в дневната. Ето там, в най-отдалечения ъгъл, отделено от коридора с подвижна етажерка, се намира и едно съвсем стандартно легло два персона. Точно пред него има малък шкаф с цветя, представляващ и единствената преграда между спалнята и дневната. Идеята определено е впечатляваща и изпълнена изключително успешно. Няма усещане за прекалено претрупване на мебели, има и доза уединение, а уютът е налице. И въпреки това има достатъчно свободно пространство в основната стая в дома!


Банята също си има своя чар

Банята, макар и малка, е наистина симпатична. Райета в неутрални цветове, семпло обзавеждане, цветно присъствие. Всичко, което е необходимо, за създаването на комфорт. Сравнително малка в размерите си, в нея са събрани всички необходими аксесоари и не отсъства дори изкуствено цвете за създаване на по-уютно местенце.

Ако тези дизайнерски подходи са ви харесали или имате свои собствени идеи, потърсете специалисти, които да ги превърнат в реалност. Пуснете безплатна заявка в MaistorPlus и ще получите конкурентни оферти от доказани специалисти. Разгледайте предложенията от различните компании, както и техните профили с оставените за тях отзиви, и изберете най-подходящата за вас!Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
34 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
34 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
98 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
98 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
8 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
4 извършени проекта