Преди и след: 10 невероятни кухни, претърпели пълна промяна

Публикувано на 26/08/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 26/08/2016 | Видяно 122 052 пъти

Пълната промяна тук е осезаема още от входа на помещението, което днес не дразни погледа с твърде наситените си сини стени и бели шкафове. Сините елементи сега присъстват под формата на красив кухненски гръб, белите шкафове са разчупени визуално с помощта на иноксовите уреди, а неутралният нюанс на пода придава равновесие на помещението. Ето как желаната цветова комбинация може да се запази, като се синхронизира много по-добре с останалите елементи в кухнята!

Виж още: Неповторими мивки за модерна кухня


Умно оползотворяване на неудобния ъгъл в помещението

Използването на всяко кътче в малката кухня е от ключово значение за нейната функционалност. Поставянето на мивка в ъгъла е добра идея, но за да бъде миенето на големи съдове възможно, трябва да разполагате с достатъчно място настрани. Посветена на идеята за по-удобно използване на мивката в ъгъла, тази кухненска реконструкция включва заменянето на безличните светли шкафове с такива в тъмно дърво, подмяната на кухненския плот и освобождаване на пространството около новата мивка. Хитро, нали?


Преди и след: 10 невероятни кухни, претърпели пълна промяна

Прекомерното отлагане на ремонта на кухнята влошава общото ѝ състояние и води до увеличаване на разходите по самата реконструкция. Не губете време, а направете това важно помещение от дома по-функционално, удобно и красиво, като хвърлите един поглед на нашите вдъхновения за кухни, показани преди и след ремонта. Коя идея ви впечатли най-много и можете ли да я приложите в собственото си жилище? Потърсете професионален съвет по въпроса от най-добрите специалисти в бранша, като разгледате офертите им в MaistorPlus!


Страхотна идея за артистична кухня

Модерната кухня се отличава не само със завидна функционалност, но и със забележително креативен дизайн. Ето защо това домакинство е заложило на пълното преобразяване на помещението, обръщайки гръб на сините стени и изтърканите дървени шкафове. Днес тази кухня напомня на симпатична творческа работилница, в която се създават истински кулинарни шедьоври и се обзалагаме, че е точно така! Коя идея бихте присвоили вие от този интересен дизайн?


Малка кухня с неподозирани възможности

Тази кухня е доказателство, че малкото пространство не е основателна пречка за създаването на функционално помещение. Събарянето на една от стените прави кухнята част от по-голяма стая, в която може да се разположи дневната или трапезарията, а отсрещната стена пък е покрита с ефектна каменна облицовка. Цялостното обзавеждане на помещението също е подменено, дървените кухненски шкафове и плотове са заменени от нови, чийто стил пасва перфектно на иноксовите уреди. Ето как няколко малки трика могат да направят стаята по-отворена, светла и приятна за обитаване.

Виж още: Разкрасете трапезата със собственоръчно изрисувани салфетки


Цветна нова кухня, зареждаща с добро настроение

В началото тази кухня изглежда схлупена, неподдържана и безлична, но ето как с добра идея и една стена по-малко тя се превръща в истинско слънчево кътче у дома! Освен изцяло сменения кухненски модул, силно впечатление тук правят интересните осветителни тела, шарените плочки и преоткритите възможности на кухненския остров. По този начин, въпреки липсата на задоволителна естествена светлина, помещението изглежда приветливо и гостоприемно.


Страхотната комбинация от черно, бяло и зелено превзема кухнята

Кой би предложил, че това старо и занемарено помещение може да се превърне в подобна впечатляваща кухня? Е, тук промяната е повече от очевидна, защото тя обхваща всеки милиметър от помещението. Вехтият кухненски модул е заменен от функционално решение, а наличието на голям кухненски остров компенсира липсата на място за съхранение на различни пособия. Цветовата гама също е освежена и скучните нюанси на кафявото отстъпват място на модерната комбинация от черно, бяло и зелено!

Виж още: Какво кухненско осветление да изберем?


Козметична промяна с осезаем резултат

А ето и предложение, подходящо за тези от вас, които разполагат със силно ограничен бюджет! Преобразяването на кухнята невинаги изисква сериозни ремонтни дейности, като подмяна на подовата настилка или закупуване на ново оборудване. Разликите между двете кухни на снимката се крият в дребните детайли - дървените шкафове са боядисани в сиво, внедрени са фини стенни декорации и завеси на прозореца. Толкова икономични мерки с наистина осезаем резултат!


Умно разместване за повече естествена светлина

Неправилното разположение на елементите в кухнята води до неефективното използване на естествената светлина и пространствените възможности на стаята. Всички тези проблеми са решени с един замах в тази невероятна кухня, която вече има широк прозорец и зона за хранене в непосредствена близост до него. Високите шкафове пък са заменени от функционален модул и кухненски остров, който дава и допълнително място за съхранение.


Бялото придава неподражаем облик на тази кухня

Основната промяна в тази кухня касае състоянието на стените и кухненския модул. В първоначалния вид на помещението цветовете са съчетани зле, а комбинацията от дървени шкафове и бял кухненски плот не пасва добре на кухнята. Сега обаче тя изглежда чиста и хармонична, благодарение на белите шкафове и мраморния плот. Новата мивка е избрана така, че да пасва на останалата част от обстановката, а излишните елементи, като шкафа над прозореца, са премахнати.


Неудобната кухня има ново, модерно излъчване

Това помещение днес разполага с невероятен кухненски остров и много по-добро осветление. Смелият контраст между бялото по стените и дървото, въплътено в обзавеждането, вдъхва живот на кухнята и й придава по-съвременно излъчване. Тясното пространство между прозорците пък е усвоено с помощта на стенни рафтове за подреждане на всички онези пособия, които искаме винаги да бъдат подръка. Ако тези идеи ви вдъхновиха да преобразите и своята кухня, заявете проект безплатно в MaistorPlus и разгледайте разнообразните оферти на доказани професионалисти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
13 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта