Ясен е цветът на годината в интериорния дизайн за 2017-та

Публикувано на 08/02/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 08/02/2017 | Видяно 46 249 пъти

Интериорните дизайнери имат различни стилове, виждания и предпочитания. Много често обаче мнението им съвпада по базови въпроси за определен период от време, а това оформя модата в тази сфера. Що се отнася до най-подходящите цветове за дома, тенденцията за 2017-та година вече е ясна. Най-актуалният цвят е особен вид сиво, което не е нито в топъл, нито в студен нюанс, не е нито светло, нито тъмно. Ще разгледаме различните помещения, окъпани в този нюанс, за да придобиете по-ясна представа как да последвате последните течения в интериорния дизайн.


Какво се получава, когато сивото и кафявото се влюбят?

Според едно от определенията в бранша най-предпочитаният цвят за 2017 г. може да се опише като „рожбата, родена от съчетаването на сивия с кафявия цвят“. Неутрален и стилен нюанс, който е подходящ за всяко помещение. Можете да покриете цялата стена в него или да акцентирате отделни елементи, а защо не и само декорацията да изпъкне. Внимавайте обаче да го съчетаете с останалата част от дома си по подходящ и стилен начин.

Вижте още: Да прогоним скуката от празната бяла стена


Успокояващ фон за спалнята

Едно от предимствата на този цвят е, че излъчва спокойствие и стил, без да е претенциозен. Създава идеална атмосфера на релакс в спалнята и може да бъде съчетан с почти всеки друг цвят – както от топлата, така и от студената гама. Ако заложите на него за всички стени в спалнята, погрижете се да разнообразите обстановката с няколко цветни и пъстри елемента, за да избегнете скучната нотка в случая.


Правилният цветови избор за кухнята

Страхотно решение за кухнята е боядисване на стените в този вид сиво и добавянето на весели светли елементи в жълто, оранжево или светлозелено. Съчетанието с бели мебели и шкафове дава голяма свежест на помещението, а цветните детайли правят весела и жива обстановката. Може да експериментирате и с преливащи тонове, които да подсилват контраста в кухнята, особено ако някои участъци са по-често замърсявани или има драскотини, ще можете да ги прикриете, като при тях заложите на по-тъмните нюанси.


Съчетайте този нюанс на сивото и с друг неутрален цвят в банята

Комбинации от ненатрапчиви цветове в банята, особено когато става въпрос за сравнително малко помещение, създават впечатление за повече пространство. Възползвайте се от тренда на 2017-та, за да разширите визуално тясната баня, като заложите на интересно съчетание с още един любим цвят. Подкрепете идеята за отворените пространства и не преграждайте малкото помещение със стени или масивни прегради. Стъклени такива ще изиграят най-добре роля, за да не се чувствате приклещени в малката баня.

Вижте още: 5 остроумни трика за боядисване


Килими, мокети, дамаски в специфично сиво

Не е нужно да правите цялостен ремонт, за да се съобразите със сегашните тенденции. По магазините вече има достатъчно продукти във въпросния цвят, а можете да поръчате подходящ за вашия дом и по интернет. Подберете килим за дневната или възглавнички, претапицирайте стария фотьойл, проявете въображение и поканете доброто съчетание от цветове да гостуват в дома ви.

Повече информация и конкретни напътствия за интериора можете да получите, като пуснете безплатна заявка в MaistorPlus. Водейки се от описанието на вашия проект, регистрираните при нас интериорни дизайнери ще ви предложат конкретни решения и ценови оферти. В сайта ни ще откриете отзиви за предишната работа на специалистите, които са се свързали с вас, така че ще ви бъде по-лесно да направите своя избор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
29 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта