Ексцентрични спални, на гребена на последните модни тенденции

Публикувано на 04/01/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 04/01/2021 | Видяно 3 154 пъти

За много хора представата за легло далеч се различава от добре познатите дизайни. От друга страна не рядко се страхуваме да експериментираме и залагаме на стереотипа, въпреки че душата ни желае нещо по-различно. Несъмнено почитателите на подобни мебели трябва да бъдат подготвени, че цените им са малко по-високи. Но инвестицията наистина си заслужа.

Нетипичното легло има способността да разнообрази интериора, единствено с присъствието си. И със сигурност ще вдъхнат много стил и уникалност в дизайна на помещението. Да, освен по-голямата цена, ще трябва да имаме предвид и че намирането им ще ни отнеме повече време. Ако обаче знаем какво търсим винаги може да потърсим съдействие от мебелист, който да изготви леглото по поръчка. При нас може да се консултирате с доказаните специалисти в тази област.


Комбинация между стандартно легло и нетипичен интериор

Първото предложение за по-нетипична спалня е в графата на по-стандартните избори. При него всички други елементи дават различната нотка.

  • Стаята е разделена със завеса от едната страна. По този начин се създава параван с друго помещение. Плътността на материята пък осигурява изолация, която е идеално решение за по-студените дни.
  • Интересното интериорно предложени идва от тавана. Той е облицован с дървени плоскости, които да внесат повече уют.
  • Над таблата на леглото е позициониран неонов надпис, с който се допринася за романтиката в стаята. Такива може да изработите по поръчка (ако имате индивидуално желание) или да намерите готов вариант.

Вижте още: 7 ценни съвета за обзавеждане на спалнята


Тъмни тонове с неонов акцент

В това помещение отново има цветен акцент с неонова светлина. Присъства обаче и по-нетипично легло.

  • Спалнята е изцяло декорирана в тъмната гама на сивото. Като контраст на всички черни елементи зад леглото изпъкват неонови светлини в розовата гама.
  • Освен тях впечатление в тази спалня прави и самото легло. При него има място за спане, но и сектор, обособен за съхранение на предмети или поставяне на възглавници. Този тип легло е идеален за семейства с деца, които обичат периодично да „гостуват“ на родителите си.
  • Леглото е тапицирано с кадифен плат, който е символ на лукса.
  • Противно на често избираните мокет и паркет за подова настилка, тук имаме само плочки, с липса на дори едно малко килимче. Този вариант е много по-лесен за поддръжка, но все пак не трябва да забравяме, че не е добър изолатор.


Кръгло легло и бял интериор

Много често избягваме белия цвят. И да, факт е, че той се поддържа много трудно. Но от друга страна е толкова универсален и внася такава чистота, че няма как да не обмислим дали да не го поканим в дома си. В тази спалня той е издигнат на пиедестал.

  • Целят интериор е в бяло. От стените, до мебелите в нея. Единственият по-различен цвят е бежовата завивка на леглото.
  • Част от стената зад леглото е огледална. По този начин се добавя дълбочина в помещението.
  • Осветителни тела са внушителни и с интересен дизайн. Те успяват да осигурят на стаята нужната светлина.
  • Черешката на тортата в цялата спалня е леглото, което е с кръгла форма. Не рядко почитателите на подобни мебели смятат, че те са неудобни, за да извършват основните си функции. Но ви гарантираме, че стига да имате удобен матрак, това легло наистина ще ви предостави възможност за почивка и качествен сън.


Морска атмосфера през цялата година

За всички любители на морето, които нямат възможност през цялата година да се радват на високи температури, е много удачен вариант да превърнат спалнята си в малко лятно съвършенство.

  • Това може да се постигне, като изберете да заложите на няколко ярки цветове. Най-добре е това да бъде жълто, синьо или зелено.
  • Декоративните аксесоари са малките елементи, които имат огромна способност да ни откарат на морския бряг. Предмети във формата на сърф или котва ще свършат много добра работа.
  • Картините също не са за подценяване. Те трябва да бъдат избрани така, че да ни пращат на пясъчната ивица. Типичният избор е на морски изображения. Това обаче може да се постигне и с такива картини, които са с абстрактни фигури, но и много цветно настроение.
  • Възглавниците и спалното бельо също са важни за постигане на такава спалня. В този случай самото легло не е от огромно значение. Важно е да се постигне правилната атмосфера.
  • Естествено растение за разкош също е задължителен елемент в морската спалня. Добрата новина е, че то ще допринесе за отлично поддържане на здравословни нива на влажност в стаята, където спите.


Бляскав флорален дизайн

Флоралните елементи винаги са добро решение Много често те се свързват с винтидж стила. Но не винаги само с тяхна намеса той може да се постигне. В конкретния случай имаме една страхотна спалня, в модерен стил с много блясък.

  • Стената зад спалнята е с мотиви от цветя. Това може да се постигне както с тапети, така и с цял фототапет. По-сръчните и упорити собственици дори се насочват към ръчно рисуване на тези елементи. Това обаче със сигурност е по-скъпият вариант, който отнема никак не малко време.
  • Лилавото е цветът за тази спалня. То обаче е в люляков нюанс, който успява да внесе баланс и хармония в помещението.
  • Към цялостния дизайн е добавен екстравагантен полилей с много блясък в него. Камъчетата в различни цветове са малките зрънца, които внасят различността в спалнята.
  • Леглото е от тип „летящо със въздуха“. То е изработено така, че да изглежда все едно няма крака или основа. На практика такава има, но тя не е видима.
  • За допълнително удобство от едната страна на леглото има продължение с малка тоалетка и огледало.

Стига да знаете как, винаги може да избягате от стереотипите в интериорния дизайн. Няма задължителни правила, към който трябва да се придържате както за обзавеждането на спалня, така и за всяка друга стая. Всичко е въпрос на предпочитания, виждания и индивидуални желания. И не трябва да се страхувате да експериментирате, ако наистина харесвате по-нестандартни неща.

Тези спални са абсолютно доказателство, че стилният дом е за смелите хора. А ако и вие сте от тях, но имате нужда и от мебели, изработени по ваш проект, то винаги може да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да вземете правилното решение за вас си вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта