Спалня с подчертан мъжки стил. Как да я създадем?

Публикувано на 27/12/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 27/12/2019 | Видяно 1 481 пъти

Общоприето схващане е, че повечето дизайни за дома традиционно се създават от жени. В днешно време обаче, мъжете също се интересуват от сътворяването на техен личен оазис. Независимо от това, те обикновено проявяват минимален интерес към начина, по който изглежда домът им, тъй като предпочитат той да е функционален, пред това да е стилен и естетически приятен. Но защо е нужно едното да изключва другото?

Изграждането на пространство, което е функционално и в същото време излъчва стил и чар е мисия, чието изпълнение е напълно постижимо. Нужни са само креативни идеи, които можете да получите, свързвайки се с интериорните дизайнери, регистрирани при нас. Ако обаче искате сами да се справите със задачата, тук представяме мини ръководство, в което ще откриете интересни идеи, които можете да приложите, за да създадете красива и функционална спалня с подчертан мъжки стил.


Основата в спалнята - леглото и мебелите

Кой е казал, че спалнята, използвана от мъж, означава че тя не е стилна? Разбира се, в главата на повечето хора изниква картинка, в която леглото в мъжката спалня е матрак на пода, столът е нещо като гардероб, а чорапите и дрехите по пода - своеобразен килим. Тази картинка обаче може бързо и лесно да бъде променена.

  • Първата стъпка е да се инвестира в качествена рамка за легло. Независимо дали се стремите към красиво изградена дървена рамка или някакъв друг вид е важно да изберете тази, която е тапицирана с плат или кожа. Те ще създадат стилен акцент и ще допринесат за подчертаването на мъжкия дух.
  • Тъй като спалнята се превръща в мултифункционална стая, може да се наложи в нея да включите и бюро, телевизор и самостоятелен гардероб. А за да се създаде по-небрежен облик и стаята да не изглежда като извадена от каталог е хубаво избраните елементи да не са от една серия. 
  • И въпреки всичко - спалнята е най-личната стая в дома, така че тя е пространството, в което човек спокойно може да добави част от своята индивидуалност. 


Нощните шкафчета - важен елемент

Нощните шкафчета са задължителен елемент в една спалня. Без значение дали тя се ползва от мъж, от жена или от двойка. Тази мебел не само ще направи живота на обитателя на спалнята по-лесен, но и ще му даде възможност за допълнително място, където да остави личните си вещи, телефона си, любимото си четиво и т.н.

  • Ако оформлението на стаята позволява, поставянето на нощно шкафче от всяка страна на леглото е идеалният вариант.
  • На пазара има множество видове, форми и модели шкафчета, което дава възможност за по-обширен избор, който несъмнено ще доведе до стилен краен резултат.
  • Друг по-нестандартен елемент, който може да заеме функциите на нощното шкафче е ниското столче. Използването му може да се превърне в интересен начин да съхранявате книгите си и други декоративни елементи.

Вижте още: 3 идеи за нощно шкафче в спалнята


Възможно ли е постигането на организирана спалня?

Спокойният сън е важен за всеки човек. Начин той да бъде постигнат е, като се елиминира бъркотията в спалнята. А и колкото по-подредено е едно помещение, толкова по-добре изглежда то, както за човека, живеещ в него, така и за гостите му.

  • Наличието на достатъчно пространство, в което да се съхраняват дрехите и обувките е ключово правило за добрия вид на една мъжка спалня. Интересен начин, по който тази мисия може да стане възможна, е като се използва отворен гардероб. Гардеробът без врати ще позволи по-добрата видимост на дрехите, които мъжът притежава и съответно - по-лесен достъп до тях. Разбира се, чудесен вариант е и традиционният гардероб.
  • Ако пък в спалнята се помещава и офис пространство чекмеджета, плаващите рафтове и кутиите за съхранение са абсолютно наложителни. Важно е наличието на място, в което да могат да се поставят документите и канцеларските материали, когато не се работи с тях.


Нека бъде светлина!

Наличието на повече от един източник на светлина е задължително условие за създаването на спалня с подчертан мъжки дух. Осветителните тела не само ще внесат много стил в помещението, но и ще допринесат за функционалността му.

  • Лампите, поставени на нощното шкафче са идеален вариант, ако спалнята е обитавана от любител на книгите. Тяхна алтернатива са осветителните тела, монтирани на стената или пък лампионите.
  • Наличието на различни опции за осветление в стаята автоматично създава по-комплексно и функционално пространство. Осветителни тела могат да бъдат поставени и на бюрото, ако в стаята има такова. Негова алтернатива, отново е подовата лампа. 

Вижте още: Да бъде светлина - най-важните тънкости за осветлението у дома


Изразете своята индивидуалност!

Разбира се, една мъжка спалня трябва да бъде функционална, но тя също трябва да отразява и личността на притежателя си. След като всички основни за една спалня елементи са налице, е време пространството да бъде декорирано. Това може да се направи с картини, фотографии, орнаменти, тапети, книги, килим или допълнителни мебели като фотьойл.

  • Спалното бельо е изключително важно в една стая, използвана от силния пол. То може и да създаде декоративния акцент и да добави интересния щрих в пространството. 
  • За да се създаде по-стилен облик на помещението, върху леглото могат да бъдат поставени и декоративни възглавници или интересна постелка. На пазара има много опции, така че в зависимост от цялостната дизайнерска схема, може да се създаде едно наистина стилно, функционално и приятно за живеене пространство. 

Създаването на спалня с подчертан мъжки стил е задача, която позволява проявата на креативността на един човек. На пръв поглед изглежда доста ограничаващо начинание, но в действителност създаването на такова помещение е приятно, бързо и лесно. Ако се съмнявате в това твърдение, позволете на специалистите в областта на интериорния дизайн, регистрирани при нас, да ви дадат насоки и съвети. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните, за да изберете най-подходящия за вас вариант.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта