Да раздвижим мрака в спалнята с нощни лампи

Публикувано на 27/08/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 27/08/2020 | Видяно 2 565 пъти

Нощните лампи за спалня са популярен интериорен елемент, който допълва декора на тази стая. Те изпълняват две функции: от една страна, осигуряват мека разсеяна светлина, която ни позволява да се движим из спалнята, без да се блъскаме в мебелите, а от друга, те са една от основните декорации на това пространство.

Ето защо е много важно този вид лампи в спалнята да отговаря перфектно на целия интериор. За целта можете да се обърнете за съвети към професионалистите на MaistorPlus. Те могат да дадат перфектни решения.


Нощни лампи в спалнята: разнообразие от модели

Поради факта, че изискванията към функционалността на лампите на нощното шкафче са по-малко, отколкото при другите видове осветителни тела, то дизайнерите могат да имат нетрадиционни идеи.

  • На пазара се предлагат нощни лампи, които ще се превърнат в истински акцент на стаята за релакс.
  • Особено оригинални са цветните LED нощни лампи за осветление. Те могат да бъдат захранвани с батерия или с кабел.
  • Ако изберете по-изчистен и традиционен вариант лампа, трябва да я комбинирате с останалото осветление в интериора, така че тя да изглежда хармонично и елегантно. Нощните лампи за спалнята, разбира се, са важен елемент на декора, така че трябва да отделите допълнително време за избора на подходящия модел.
  • Модерни или класически, LED или обикновени, лампи на нощното шкафче или на стената – изборът е огромен.  Но всяко осветително тяло за това помещение е много полезен елемент в интериора.
  • Нощната лампа не само осигурява мека разсеяна светлина, но и често е важен декоративен елемент.

Вижте още: Каква нощна лампа да изберем?


Правило №1: Изберете къде да поставите нощната лампа в спалнята

Преди да купите нощна лампа за спалнята, то трябва да помислите за мястото, където ще я инсталирате. Дали да е настолна или за стена? Богатата колекция в магазините прави избора труден. Но има няколко важни момента тук.

  • Плюсовете на настолните лампи.

Нощните лампи на шкафчето до леглото са винаги под ръка и заемат само фрагмент от повърхността. Те изглеждат невероятно шик в класически интериор. Красивите абажури от текстил и други материали ще внесат романтичен щрих в интериора.

  • Плюсовете на стенните нощни лампи.

Те са разположени над главата или отстрани на леглото, така спестяват място, но изискват по-сложна инсталация. В същото време са ефектни и много оригинални.


Каква нощна лампа да изберем?

И ако говорим за оригинално интериорно решение на спалнята, тогава е важно нощните лампи да бъдат хармонични съчетани с цялостната подредба.

  • Красивите дървени нощни осветителни тела ще са идеални в класически интериор.
  • Иновативните метални нощни лампи са подходящи за модерни, минималистични или индустриални тавански помещения.
  • Интересен акцент могат да бъдат и лампи в наситен цвят, които се открояват на фона на приглушена светлина, като по този начин създават перфектното допълнение към дизайна на спалнята.

Трябва да се помни, че нощните лампи са едно от онези допълнения, които имат голям декоративен потенциал. Но все пак тяхната употреба зависи само от личните предпочитания на човека: дали той ще използва лампата, за да промени визията на спалнята или просто иска да допълни интериорния дизайн. Ето защо, на първо място, помислете за стила на лампата на вашите мечти и мястото на нейната инсталация.


Електрически или лампа на батерии да изберем?

Друг важен критерий за избор на нощни лампи за спалня може да бъде източникът на светлина.

  • Акумулаторните лампи могат да бъдат поставени почти навсякъде в помещението. Те също така често са по-оригинални като дизайн, което ги прави привлекателно предложение за нестандартно интериорно решение.
  • LED осветлението от своя страна предоставя разнообразие от цветове и е с дълготрайна употреба. Въпреки това, не всеки харесва LED светлината. Но има и такива LED лампи, които са ретро и стават за всеки класически или елегантен интериор.

Съвет: за спалнята може да ползвате и цветното осветително пано, което е динамично като цветове, а панелите може да монтирате сами по стената по своя композиция. Осветителната система е създадена, за да добави не само светлина, но и много красота в спалнята. Това е елегантно и интерактивно интериорно решение.

Спалнята е най-удобното място в къщата, което е свързано с почивка и сън. В тази стая не се налага да има ярка светлина. Благодарение на модерния дизайн на нощните лампи, вече не е нужно да избирате между функционални и красиви неща. Нощните осветителни тела могат да бъдат в изключително абстрактен или изчистен класически вариант, като по този начин перфектно допълват стаята. Важно е да се спрете на подходящия вариант, който да бъде органично вплетен в интериора. В случай че имате нужда от професионално съдействие, винаги може да се допитате до специалистите, регистриани при нас. Направете заявка за проект напълно безплатно. Сравнете офертите, които ще получите и изберете най-подходящия изпълнител. Не се колебайте....

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта