10 остроумни трика, с които да организирате банята

Публикувано на 03/06/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 16 174 пъти

Предлагаме ви 10 остроумни трика, чрез които банята ви винаги ще бъде подредена и спретната. Те се отнасят повече до местата за съхранение - шкафове, чекмеджета и полици, но също така дават добри идеи за други улеснения и приспособления. Някои от тези трикове и съвети са съвсем обикновени, но именно такива, наглед лесни неща, пренебрегваме и заобикаляме, докато около нас започне да цари дразнещ безпорядък. Други препоръки са почерпани от опита на водещи специалисти в интериорния дизайн и изискват по-значителни преобразувания в банята.


Определено място за всеки предмет

Дори не може да си представите колко време губите да търсите нещо, което никога не е на мястото си. Определете си място за всеки предмет и винаги го поставяйте там, така всичко се намира бързо и лесно.

Вижте още: 13 оригинални джаджи за баня, които трябва да притежавате


Повдигащо стъпало за малки деца

Това хитроумно приспособление представлява прибиращо се навътре под шкафа или нагоре стъпало, което позволява на малките деца лесно да достигат мивката, а също и по-високите рафтове и шкафове.


По-добро осветление

Това изглежда съвсем просто-слагаме по-силна крушка в банята и готово. Но може да спестим пари за осветление, ако поставим само малка крушка близо до или в самия шкаф, където държим аксесоарите за баня.


Организатор за чекмеджета

Подредете чекмеджетата си, като ги разделите с прегради за различните вещи и аксесоари. Така всичко е по-достъпно и се намира лесно.


Безшумни релси и панти

Подновете чекмеджетата и шкафовете с безшумни релси и панти. Вече няма да ви дразни шум от триене и скърцане.

Вижте още: 10-те най-важни елемента в банята


Повече огледала

Поставете огледала отвън и отвътре на шкафовете. Така по-лесно ще виждате дребни предмети, поставени зад други или по-навътре в шкафа и цялостното пространство в банята ще изглежда визуално по-голямо.


Вградена пералня и сушилня

Ако паралнята и сушилнята ви се намират в банята, ще спечелите място в помещението и то ще изглежда по-спретнато, ако вградите бялата техника под мивката.


Шкафове с плъзгащи се врати

Ще спестите място и ще постигнете елегантен изглед, ако се спрете на шкафове с плъзгащи се врати.


Алтернативни места за съхранение

Мобилизирайте вашата креативност и ще откриете неподозирани алтернативни места за съхранение-кукички за окачване, скоби и поставки на вратите на шкафовете, местещи се рафтове и прегради и др.

Вижте още: 9 идеи за малка и функционална баня


Станете "хай-тек"

Ако сте фен на новите технологии, монтирайте телевизор в банята, тонколони, радио, поставка за лаптоп или поне внесете в обзавеждането елементи тип "хай-тек".

Ако нашите идеи са ви харесали или пък планирате цялостен ремонт на банята, направете безплатна заявка в MaistorPlus и се възползвайте от съветите на специалистите ни в сферата на интериорния дизайн. Разгледайте офертите им, както и отзивите и оценките за тяхната работа, за да изберете най-доброто за вас и вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
Вътрешни ремонти
Цялостен ремонт, София
142 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта