Модерни и функционални душове за всяка баня

Публикувано на 23/04/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 19/07/2016 | Видяно 8 900 пъти

Интересният дизайн също е начин да разнообразите банята, тъй като душ кабините вече придобиват все по-разчупени форми! Душ кабината може да бъде обла, да наподобява капсула или да липсва изцяло. Страничните й части могат да бъдат разделени на клетки, да имат рамки или както вече споменахме, да съчетават абстрактна текстура с останалите интериорни елементи. 


Важната роля на осветлението в банята

Отделете внимание и на избора на подходящо осветление за вашата баня, който също ще повлияе на цялостната й визия. Колкото до душ кабината, тя може да има рамка, но липсата й със сигурност ще направи помещението визуално по-голямо.


Обърнете внимание на размера на отделните елементи

Изберете мивка и тоалетна чиния с подходящ размер и ще оползотворите напълно дори и най-малкото помещение. За да изглежда то оптически по-голямо, ви съветваме да използвате по-светли тонове както за помещението, така и за аксесоарите в него.

Виж още: 14 тенденции за дизайн на баня през 2015 г.


Подберете подходящи нюанси за голямото помещение

Съвременните душове придобиват всякакви форми и дизайн, което значи, че можете да избирате дали душ кабината да има врата или не, дали да бъде единична или за двама и какво ли още не. Този път не е задължително вратите й да бъдат напълно прозрачни, но затова пък играта с цветовете, както на помещението, така и на осветлението, е напълно в реда на нещата. Една от водещите тенденции при душ кабините е страните им да бъдат от матирано стъкло, затова смело заложете на интересна текстура.

Виж още: 10-те най-важни елемента в банята


Облите елементи ще спомогнат за оползотворяване на тясното пространство

Облите форми и вградените душ кабини с плъзгащи се врати са препоръчителен вариант за всяка малка баня, но понякога характеристиките на помещението позволяват по-смели алтернативи.


Създайте хармонично и уютно пространство у дома

Често ключът към хармоничното жилище се крие именно в банята и точно поради тази причина изборът на подходящо обзавеждане за нея е толкова важен. Надяваме се тази статия да ви е била полезна и да ви помогне да вземете правилното решение за душа във вашата баня. Ако пък ви предстои цялостен ремонт и имате нужда от помощ, направете безплатна заявка в MaistorPlus и разгледайте офертите на регистрираните специалисти в платформата. Сравнете ги и в зависимост от вашите предпочитания и бюджет, създайте от вашата баня олицетворение на отмората и спокойствието!


Когато пространството не е проблем, експериментирайте!

Голямата баня ще ви даде възможност наистина да развихрите фантазията си и да направите всичко по свой вкус. Тя позволява поставянето както на душ, така и на вана, което ви гарантира изобилие от моменти за релакс и отмора. Съчетаването на душа с ваната е един от най-предпочитаните варианти за средно големи помещения, макар че не е особено практично с оглед на факта, че всяко вземане на душ ще води до намокряне на цялата баня. Затова, ако сте заложили на този вариант, поставете огледалото възможно най-далеч от душа, за да не остават по него досадни петна.


Модерни и функционални душове за всяка баня

Правилният избор на обзавеждане за банята е от изключителна важност за всеки модерен дом. Персоналният ви вкус обаче не е единственият фактор, от който трябва да се ръководите при подбора на душ за банята. Необходимо е внимателно да прецените пространството и средствата, с които разполагате, за да ги оползотворите максимално добре. Улеснете този процес като разгледате няколко идеи за душ в банята. А ако ви предстои цялостен ремонт на баня, направете заявка в MaistorPlus напълно безплатно, за да разгледате офертите на различни специалисти.

Разгледайте: Вдъхновяващи идеи за модерни бани


Чудесни новини за почитателите на лукса

Независимо от пространството, с което разполагате, поставянето на по-луксозен душ ще направи банята любимото ви помещение! На пазара съществуват много и различни варианти, които ви дават възможност да добавите допълнително осветление, музика и дори масажи в душ кабината си.


Ако пространството ви притиска

Ограниченото пространство в банята обикновено не предполага поставянето на вана,а понякога и душ кабина. Затова най-удобното решение за малка баня е поставянето на душа в ъгъла на помещението, така че да го обхваща напълно.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта