Полезни идеи за съхранение в малки бани

Публикувано на 07/04/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 07/04/2023 | Видяно 4 124 пъти

Баните са от онези домашни места в дома (заедно с килера), в които никога няма достатъчно място за съхранение. Между сутрешния ви грим и вечерния душ, вашата баня изпълнява много функции в ограничено пространство. Ако сте уморени да се борите с малката си баня, но нямате време или бюджет за пълно преустройство, използвайте тези бързи трикове, за да се възползвате максимално от всеки квадратен инч пространство, което имате. Тези креативни идеи ще увеличат възможността за съхранение в банята, помагайки ви да поддържате организирани грима, тоалетните принадлежности и спалното бельо. С правилното съхранение дори и най-малката баня може да се почувства луксозна.


Допълнително място за съхранение зад вратата

Увеличете капацитета за съхранение на вашата баня, като използвате пространството зад вратата. Прикрепете магнитна дъска за бележки на вратата, за да превърнете повърхността в център за съхранение на малки инструменти за подстригване и продукти за красота. Използвайте тънки магнитни контейнери и куки, за да държите често използвани предмети, или прикрепете магнити към гърба на козметичните продукти, за да ги залепите върху вратата. Уверете се, че сте подредили предметите така, че вратата да може да се затвори напълно.


Закачете органайзер в банята

Висящите органайзери могат да приберат вашия шампоан и балсам под душа, но също така работят добре в основната зона на банята. Изберете тел органайзер за душ, който съчетава множество опции за съхранение, като например кошница или рафт с хоризонтална поставка, така че да можете да го използвате за сушене на кърпи и съхраняване на тоалетни продукти. Закачете го на кука или колче на лесно достъпно място.


Реорганизирайте мебелите в банята

Мебелите, предназначени за жилищни помещения, могат също да функционират като допълнителни малки складове за баня, когато шкафовете и чекмеджетата не са достатъчни. Пъхната между тоалетната и стената, тази тънка стъклена витрина побира допълнителни кърпи близо до мивката. Кошница отгоре може да се използва за съхранение на предмети, които предпочитате да не показвате, като допълнителна тоалетна хартия или почистващи препарати.

Ако планирате ремонт на баня, не се притеснявайте да се свържете с някой от професионалистите на МайсторПлюс. Те ще реализират всичките ви идеи.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта