Баня в бяло - класика, изтънченост и красота

Публикувано на 14/09/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 14/09/2022 | Видяно 6 527 пъти

Най-сигурният начин, ако искате да придадете усещане за чистота в банята си, е да заложите изцяло на бялото. Бели плочки, бяла мивка, бели шкафове - това е класика, която не можете да подминете. Бялото като основен цвят е идеално за баня, защото е универсално. Освен това, винаги можете да въведете някакъв друг цвят или акцентиращ елемент във вашата баня, за да разнообразите пространството и да го направите да изглежда не чак толкова стерилно като дизайн. Тъй като белият цвят естествено се свързва с чистотата и свежестта, той винаги ще бъде актуален по отношение интериора на банята. А ето как да направите това малко пространство от дома си изтънчено като за списание и то с малко средства.

Ако планирате ремонт на вашата баня, не се притеснявайте да се свържете с професионалистите на МайсторПлюс.


Класическо бяло

Бялото предразоикага към изчистеност и минимализъм. Няма да сгрешите, ако изберете възможно най-семплия теракот, без никакви текстури, или бели мивки, които не натоварват абстрактното ви мислене. Ако все пак искате отличителен елемент в банята си, върху който да акцентирате, можете да го направите с избора на нестандартна мивка, детайл или цвят в шкафовете (например черни дръжки върху искрящо белите врати или абстрактни кранове за мивката и душа. Възможностите са много и с минимални усилия, съвсем деликатно добавят уникални отличителни черти на банята, както елементите от лицето на човек - всеки е с различна форма на очите, носа и т.н. Гледайте на банята по този начин, за да създадете индивидуален характер дори на класическото бяло.


Дърво сред бялото

В бялата баня шкафовете от светло дърво ще контрастират по много хармоничен начин със стъклената душ кабина и белите плочки по стените. Те ще добавят топлина и текстура към декора, но в същото време ще спомогнат за поддържане на яркостта и усещането за отвореност на помещението. Шкафовете от светло дърво са чудесни за допълване на дизайна, затова не ги изключвайте като вариант, макар да не са така често срещани в жилищата у нас, особено за малка баня. Ако имате достатъчно пространство за шкафове обаче, не се лишавайте от тях, защото освен красиви, са и доста практични. Дървото като природен елемент ни помага да се чувстваме заземени и в контакт с природата, което помага за релаксирането на нервната система - нещо много важно в напрегнатото ежедневие и отдалечеността от природата в големия град.


Мрамор - изтънчената класика

Белият мрамор е фаворит в дизайна на бяла баня. Той прави пространството светло и ефирно, но не и минималистично, като придава усещане, че се намирате в скъп хотел, например парижкия “Риц”. Добавянето на няколко метални акцента към белия мрамор може да промени външния вид на банята и нейната атмосфера. Бронзови и златни акценти ще придадат изискан, но също така и стилен чар към дизайна, като могат да бъдат съчетани с други цветове и да предложат елегантен стил на облицовка. Ако имате пространство, бялата вана ще стои точно на място в тази излъчваща богатство баня.

Ремонтът на банята не е по силите на всеки. Доверете се на професионалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
137 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
29 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
50 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Топъл Дом ЕООД
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта