Кои ще сa тенденциите в обзавеждането на баня през 2022 г.

Публикувано на 23/12/2021 от Ирена Петрова | Последна редакция на 23/12/2021 | Видяно 5 564 пъти

Ако планирате ремонт на вашата баня, изчакайте още месец, защото 2022 година предлага безкрайно разнообразие от интересни модни тенденции в обзавеждането на баня. Сега е моментът да съберете идеи и защо не, да ги съчетаете с това, което ще бъде тренд след някой друг месец. За да бъдете подготвени и да насочите въображението си в подходящата посока, сме направили списък с всичко онова, което ще бъде модерно през следващата година, що се отнася до банята.

Ако имате нужда от помощ и насоки за това как да изглежда банята ви, по всяко време можете да се свържете със специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Растения и растителни мотиви

Цветя, растения, дървета – всичко това ужасно ни липсва покрай пандемията и застоя зад четирите стени на дома ни. Не случайно тези елементи влизат в декора и се превръщат във водеща тенденция в обзавеждането на баня през 2022 г. И това може само да ни радва. Едва ли има нещо по-изтънчено от плочки с флорални и растителни мотиви – истинска класика, дори малко екзотика. Природата наистина навлиза в дома ни по безкрайно различни начини. Дали ще поставим саксии с растения в банята, за да я превърнем в своеобразен спа център или място за медитация, или ще ги добавите под формата на илюстрация в керамиката или природна картина, имате пълна свобода на избор.


Банята като спа център

Като заговорихме за спа, нека отидем малко по-далеч и действително превърнем банята в център за релакс. Една от тенденциите в обзавеждането на банята ще бъде избора на мебели, които максимално доближават пространството до спа центровете. Това вече е приоритет за доста хора и се очаква през следващата година практиката да продължи. Луксозни шкафчета, душ кабини с врати от стъкло, избягване на рамките, мозаечни плочки, красиви гранитни или кварцови плотове, съчетани с модерни мивки – това ще бъде основното в дизайна на банята.


Пейки и табуретки

Тенденцията банята да се превръща в нещо повече от място за вземане на душ, продължава с всичка сила през следващата година. Пейките и табуретките, на които дамите удобно могат да седят, докато се гримират, ще бъдат аксесоар номер едно за банята.


Стенописи

Забравете за стерилните бели плочки, които напомнят на болнично отделение. Аристократичните стенописи отново се завръщат. Съвсем спокойно можете да превърнете стените на банята в произведение на изкуството. Ръчно рисувани пейзажи и сцени ще бъдат тренд, но не за да впечатляват гостите, а за да накарат собствениците да се отпуснат и почувстват наистина релаксирани.


Естествени материали и свобода на дишането

Плочки с различни текстури, камък и дърво – съчетани със зелени растения, ще ви накарат да се почувствате сред природата. Големите прозорци, които осигуряват много светлина и свеж въздух са задължителни през 2022 година. Сега повече от всякога се нуждаем от кислород и светлина, ето защо естествените материали и прозорците са толкова важни, дори в банята.

 

Независимо как изберете да обзаведете вашата баня през следващата година, погрижете се тя да бъде приветлива и да ви зарежда с положителна енергия.

Ако имате нужда от консултация или съвет за това как може да превърнете банята си в едно прекрасно кътче, може да се свържете с регистрираните професионалисти в MaistorPlus. Направете напълно безплатна заявка за проект и изберете най-подходящата оферта за вас и дома ви.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта