4 цветови палитри за баня, които винаги ще са на мода

Публикувано на 08/11/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 10/11/2021 | Видяно 3 763 пъти

Баните могат да бъдат стаите, чиито ремонт и дизайн се превръщат в истинско предизвикателство. Обновяването на облика им не само може да се отрази на време и бюджета, но докато се извършва ремонта, стаята на пракатика е неизползваема. 

Именно затова ремонтът на банята е нещо, което не се случва особено често. И поради тази причина много хора се страхуват да експериментират с цвета й - какво ще стане, ако избраните цветове сега са актуални и пасват на стила ви, но след време са демоде? Тук ви показваме шест цветови комбинации, които винаги ще бъдат на мода. 

Ако имате нужда от допълнителни насоки и вдъхновение за това как да изглежда банята ви, по всяко време можете да се свържете със специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Черно и бяло

Черно и бяло е вечната класика, става ли дума за цветови комбинации. Класическата цветова схема набира своята изключителна популярност през периода на Арт деко през 20-те и 30-те години на миналия век. 

В банята тези два цвята биха паснали идеално, ако ги пренесете върху плочките например. 

  • Смелите черно-бели геометрични фигури по пода и стените са издържали изпитанието на времето и са доказали своя универсален и непреходен стил.

  • Използвайте шахматни плочки в комбинация с огледала със сребърна рамка, за да създадете неповторим модерен облик с лек ретро щрих.

  • За да добавите по-закачлив елемент, добавете в интериора аксесоари в по-смели и ярки цветове като жълто, червено или лилаво.


Синьо, бяло и кафяво

Комбинацията между бяло, синьо и кафяво създава приятен баланс между традиционното и съвременното. Синият и белият цвят карат стаята да се изглежда по-нежна и ефирна. Кафявият пък добавя дълбочина. Затова него е добре да използвате като цвят на мивката или пък аксесоарите в банята.

  • Още един начин да внесете кафявото в интериора на банята е като изберете елементи от дърво или с дървен завършек.

  • Ако пък синьото не е вашият цвят, то лилавото и сивото също са добър вариант.

Вижте още: Кои са най-подходящите видове мивки за малка баня?


Бежово и бяло

Бежовите нюанси карат всяка баня да изглежда топла, уютна и приветлива. Бялото пък дава усещане за чистота и стил.

  • За да пренесете тази цветова комбинация и във вашата баня, то за основа използвайте един нюанс бежово и един кремаво бяло. След това наслоете с различни нюанси, за да създадете известно движение и дълбочина в помещението.
  • Използвайте цветен блок, за да подчертаете области като ваната и за да направите по-интересна и стилна. Важно е обаче да имате предвид, че смелите или ярки цветове не работят добре в тази по-приглушена, земна естетика.
  • Ако искате да “охладите” банята и кремавото не е вашият нюанс, използвайте бял цвят със сив подтон. Контрастирайте го с богат, топъл цвят на пода и добавете аксесоари, които да допринесат за цялостната естетика.


Различни нюанси на сивото

За да създадете изчистен и минималистичен облик на банята, използвайте различни нюанси на сивото, с които поддържате визуалния интерес в помещението си и да осигурите усещане за дълбочина и простор. Декорирайте като добавете малко свежи цветя или буйно растение в саксия. Така ще създадете красива, класическа среда.

  • За още по-модерен облик на банята използвайте мраморен гранитогрес. Сиво-бялата жилка на мрамора придава луксозен вид на всяка баня. 

  • Използвайте елементи със сив, черен или сребрист завършек, които да си пасват с цвета на мрамора.

  • За модерен, но същевременно традиционен интериор, опитайте да комбинирате топли и студени нюанси на сивото.

Цветът на банята е изключително важен за цялостния ѝ облик. Той определя и настроението и усещаето, които тя ще носи. Със сигурност обаче си заслужава да се инвестира в цветова схема, която ще остане непреходна във времето и винаги ще изглежда добре. Ако имате нужда от консултация или съвети как ще изглежда определен цвят във вашата баня, то се свържете с интериорните дизайнери, регистрирани при нас. Направете напълно безплатна заявка за проект и изберете най-подходящата оферта за вас и дома ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта