6 начина, по които за разведрим мрачната баня

Публикувано на 18/08/2021 от Детелина Шишкова | Последна редакция на 18/08/2021 | Видяно 2 379 пъти

Баните понякога могат да бъдат тъмни, скучни или потискащи. За щастие, има начини да добавите малко живот, яркост и светлина към мрачните бани, дори да нямате никакви прозорци и естествен източник на светлина. Ето 6 неща, които можете да направите или добавите към мрачната баня, които биха могли да помогнат за разведряване на обстановката в нея. 
Ако имате нужда от допълнителни насоки и вдъхновение за това как да се справите с банята, винаги можете да се обърнете към специалистите, регистрирани в MaistorPlus.
 


1. Добавете въздушни или сенколюбиви растения

Цветята винаги внасят живот и светлина в декора, затова нека не ги пропускаме даже и в банята. Въздушните растения са чудесен вариант, тъй като не се нуждаят от много грижи и могат лесно да се местят. Ако все пак разполагате с някаква естествена светлина, опитайте и с някое по-издръжливо и сенколюбиво растение. И, разбира се, винаги можете да добавите букет свежи цветя, които да превърнат пространството ви в още по-приятно място.
 


2. Още лампи и свещи

Да разчитате само на един източник на светлина е винаги лоша идея. Ако ви липсва място, помислете за монтиране на лунички на тавана или стенни лампи, за да добавите функционална светлина, без да заемате място на тоалетката. Ако има място и възможност - забавна и неочаквана висяща светлина може да помогне за компенсиране на липсата на естествена светлина. А няколко свещи ще добавят и романтична нотка в банята.


3. Неочакван елемент

Особено за тези, които живеят под наем и не могат да променят генерално мебелировката, добавяне на неочакван елемент като табуретка, малък стол или интересен аксесоар, ще даде живот и индивидуалност на банята ви.
 


4. Боядисайте плочките

Ако можете боядисайте всичко - стените, тавана и пода - с хубава бяла или светла боя. Светлата  повърхност ще разшири усещането за размера на стаята. Или ако искате да направите нещо по-различно, добавянето на много лъскави плочки може да накара пространството да се разшири визуално. 


5. Още огледала

Може би си мислите, че голямото огледало над мивката е достатъчно, но ако имате място за още – давайте смело! Може да не е точно срещу основното ви, за да не се получи този ефект на “безкрайното огледало”. Отразяващи, огледални аксесоари също могат да бъдат интересно допълнение, което да разшири още повече пространството.


6. Внесете цвят

Използвайте смели цветове, тапети и плочки, за да внесете ярки елементи в интериора на банята. Ако ви се струва твърде дръзко, винаги можете да заложите на интересна и нетрадиционна завеса за баня, която да разшири пространството и да добави малко вълнение.
За по-малки или по-големи промени в банята, винаги може да се обърнете за съвет и към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. 
 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта