5 идеи за семпла и релаксираща баня в скандинавски стил

Публикувано на 21/07/2020 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 21/07/2020 | Видяно 5 117 пъти

Голяма част от хората, когато чуят уют и свежест в банята, си представят красиви помещение с бамбукови постелки, множество цветя, пищни душ кабини и малки рафтове за тоалетни принадлежности. И макар баните от този тип да са наистина красиви местенца за релаксация, понякога простотата и семплият дизайн заслужават главната роля.

Скандинавският стил отдавна е известен със своята семпла визия и неутрални цветове, които лесно и просто обрисуват спокойствие и хармония в помещението. Ако се замислите, това са основните аспекти, от които трябва да се състои добрият дизайн на банята. Какво друго ви е необходимо в кътчето за отдих, освен чистия и прост вид, който осигурява функционалност и приятна атмосфера?

За да ви вдъхновим да опитате нещо различно и да заложите на неутрални палитри, изчистени линии и модерен семпъл дизайн, сме ви приготвили 5 идеи за баня в скандинавски стил, които ще ви докажат, че понякога по-малко наистина е повече. За реализирането на креативните си планове, можете смело да се доверите на препоръчаните специалисти в ремонт на бани, регистрирани в MaistorPlus. 


Неутралната палитра е винаги чудесен избор!

Ако скандинавският стил е известен с едно нещо, това несъмнено е неутралната цветова палитра.

  • За да създадете перфектната визия заложете като основни цветове на бялото, сивото и черното.
  • Всякакви комбинации с тях са възможни, стига да не прекалите с различните им нюанси. Това в никакъв случай не означава да се лишите от ярки цветове, които харесвате и по някакъв начин искате да присъстват в дизайна на помещението. Винаги може да се направи добра комбинация, която да не бъде натрапчива и в същото време да поставя акцент.
  • Използването на неутрални цветове в банята ще придаде на помещението, също толкова спокойствие като във всеки спа център.


Запълнете помещението с растения

За хора, който прекарват половин година в студ, скандинавците със сигурност обичат растенията, които им вдъхват живот и свежест. Каква по-добра идея от тази да използвате любовта си към зеленината и явно да я покажете в декора на банята си.

  • Една нетрадиционна идея е да окачите смело цветята на декоративна дървена стълба, захваната с кукички за тавана. Точно както можете да видите на снимката вляво.
  • Ако това не ви допада като декорация, то винаги можете да разположите саксиите на первазите или на шкафовете в банята.
  • Един съвет – изберете растения, които да бъдат с интересни и различни листа. По този начин ще създадете не само уникална визия, но и невероятно усещане за хармония и спокойствие.


Балансирайте с нотка на блясък

Тук сме ви подготвили две зашеметяващи бани, в които акцент е черният цвят. Колкото и странно да ви звучи – да, черното може да бъде страхотен избор за вашата баня и дори да не я прави мрачна или потискаща.

  • Страхотна идея е да заложите на черни плочи за пода – гаранция за стил и класа.
  • Белите, изчистени стени и черната плаваща мивка превръщат банята в скандинавско шикозно убежище.
  • Ако идеята за черното в банята ви допада, но все пак не искате да слагате черни плочки, винаги можете да се обърнете към декоративните елементи – черна поставка за кърпи, черен шкаф, черна рака на прозореца и други.

Вижте още: Баня в един цвят - чудесен избор за перфектен краен резултат


Мислете нетрадиционно

Може да ви изглежда нетрадиционно да добавите розово към неутралната палитра на скандинавците, но ви гарантираме, че резултатът ще ви впечатли.

  • Подходяща комбинация е плочките на пода да бъдат в розов цвят, а стените да бъдат бели и изчистени, без излишни линии и текстури. По този начин акцентът пада върху цветния под и в същото време не е натрапчив.
  • Скандинавските дизайнери обичат странното и нестандартно поставяне на плочки. И използването на този метод в банята ви е сигурен начин тя да придобие скандинавски вид.
  • Ако нямата желание да добавяте цвят, можете спокойно да постигнете красива визия и с неутралната палитра. Заложете на плочки в нетрадиционна форма, точно както на първата снимка.


Възползвайте се от естествената светлина

Знаете ли каква е тайната на всяко красиво скандинавско пространство? Изобилието на естествена светлина. Светлината е от изключително значение за едно помещение, особено за банята и то сутрин, когато се приготвяме за работния ден.

  • Красивите големи прозорци са страхотна идея, за да пуснете смело светлината в кътчето ви за релакс.
  • Ако нямате възможност да го направите, помислете за алтернативен вариант – всяко прозорче, колкото и малко да бъде, е една стъпка напред към светлото слънчево помещение.

Ако успяхме да ви убедим в предимствата и красотата на семплата визия на банята в скандинавски стил и искате да създадете подобно кътче у дома, не се притеснявайте да се свържете с препоръчаните изпълнители за ремонт на баня, регистрирани в нашата платформа и да потърсите професионален съвет и помощ. Направете напълно безплатна заявка за проект и изберете най-подходящата оферта за вас и вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта