10-те най-важни елемента в банята

Публикувано на 18/09/2014 от Адриана | Последна редакция на 22/08/2016 | Видяно 13 371 пъти

Голяма част от хората смятат, че обзавеждането на мокрото помещение не изисква много време и предварително планиране. Когато става дума за декорация, често банята е от помещенията, които остават на по-заден план. За да изглежда добре една баня обаче, е необходимо в нейния интериор задължително да присъстват няколко важни елемента. А ако освен това искаме банята ни да бъде удобна, функционална, а и да впечатлява нашите гости, е необходимо да преценим предварително какво трябва да бъде включено в нейното обзавеждане. За да ви улесним при обзавеждането на вашата баня, сме ви подготвили списък с 10-те най-важни елемента, които задължително трябва да присъстват в нея и които ще я направят не само практична, но и много стилна.


1. Осветление в банята

Един от най-важните елементи, които трябва да вземете предвид при обзавеждането на вашата баня, е осветлението. Тъй като често използваме банята за гримиране и оформяне на тоалета си, светлината трябва да бъде естествена, не прекалено силна, но не и твърде слаба, за да не ни подвежда по отношение на външния ни вид.


2. Огледало за баня

Задължителен елемент от всяка баня е огледалото. Ако вашето е старо, мръсно или счупено - изхвърлете го и го заменете с ново. Огледалото придава по-просторен вид на помещението и въздейства върху начина, по който възприемате банята. Когато си купувате огледало за банята, съобразете се с подходящите за вас форма и големина.

Вижте още: Интериорен справочник за баня


3. Кърпи за баня

Може кърпите да изглеждат като незначителен елемент от обзавеждането на вашата баня, но именно дребните детайли са онова, което хората забелязват най-много. Когато избирате кърпи за банята, съобразете цвета им с този на помещението, така че да му паснат добре.

Вижте още: Свежа и различна баня в жълто


4. Лира за баня

Сигурно мнозина от вас са изпитвали дискомфорт от разликата между топлата вода на душа и студения въздух в банята. Лирата е най-подходящото решение на този проблем. Опънете кърпите на нея, докато се къпете. Така, когато излезнете от под душа, ще се сгушите в меката и топла хавлия. Освен това, лирата е много удобна и практична, в случай, че мястото на простора ви е ограничено. Най-добрата новина е, че когато не я ползвате, тя може да бъде изключена и да не хаби излишна енергия.


5. Килимчe за баня

Един практичен елемент от обзавеждането на банята, който не трябва да забравяме, е килимчето. Навярно не ви е приятно да оставяте мокри следи всеки път, когато излезете от банята. Освен че килимчето ви помага да запазите пода си чист, то ще ви предпази и от подхлъзване.


6. Завеси за баня

Завесите са първото нещо, което човек ще забележи, когато отвори вратата на банята. Използвайте ги, за да демострирате своите изключителни декоративни умения. Добре е завесите да бъдат сългасувани с интериора на банята или да бъдат с по-интересни и грабващи вниманието изображения.


7. Рафтчета в банята

Много от вас сигурно не могат да намерят място в банята за всички кърпи, тоалетни принадлежности и други дреболии, които се използват активно в ежедневието. Допълнително прикрепени към стената рафтчета ще оптимизират празното място в помещението и ще паснат чудесно на интериора в банята.

Вижте още: 12 цветни идеи с плочки за баня


8. Комплект за тоалетни принадлежности

За да придатете визия, изтънченост и ред във вашата баня, добавете към интериора и комплект за тоалетни принадлежности. Най-добре е да го комбинирате с цветовете на плочките или санитарията.


9. Завески за прозореца

Ако имате прозорец в банята, не го пренебрегвайте, а го направете част от интериора. Подберете подходящи завески за него и финализирайте вида на вашата баня.


10. Кошче за боклук

Кошчето за боклук в банята е преди всичко необходимост. Замислете се колко много неща изхвърляте в него - тоалетна хартия, опаковки, памучни тампони и какво ли още не. Това го прави задължителен елемент от обзавеждането на вашата баня. Можете да подберете такова кошче за боклук, което ще пасва на цветовете на стените или което ще бъде в комплект с тоалетната чиния.

Отбележете си колко от 10-те задължителни елемента липсват във вашата баня и използвайте почивните дни, за да си ги набавите. Ако ви предстои обзавеждане или ремонт на банята, винаги можете да направите безплатно запитване към професионалистите в MaistorPlus. Сравнете техните оферти и изберете най-подходящия изпълнител за вашия проект или домашен ремонт.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта