5 начина да внесете тъмни цветове в банята си

Публикувано на 20/08/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 04/10/2019 | Видяно 2 810 пъти

Черното е сериозен, но елегантен цвят, който придава сила, стабилност и впечатляващ стил на всяка стая. Но в по-малки пространства, каквато е банята, може да бъде малко по-сложно да се използва. Това е така, тъй като черното може лесно да "изяде" цялата светлина в една стая и да я направи прекалено мрачна, дори готическа.

Това обаче може да бъде променено. Черното може да се използва красиво във всяка стая, включително и в банята, дори и да е малка. За да ви го докажем, тук ще разгледаме няколко техники и идеи за добавяне на смело, красиво черно в пространството на вашата баня.

А за професионалното им изпълнение и качествения краен резултат, се доверете на доказаните професионалисти в ремонта на банята, регистрирани в нашия сайт.


Не се отказвайте от светлите нюанси

Един от начините за използване на черно в банята, без да се “задушава” пространството, е да го включите в детайли и контрастни елементи, а не да го употребявате като основен цвят.

Трикът за използване на тъмни нюанси в интериора на банята е да балансирате количеството тъмно и светло. Например:

  • Заложете на тапет или плочки за стена, които съчетават поравно в себе си и черно, и бяло. 
  • Друг вариант е да използвате изцяло тъмни плочки, но само до половина на стената или пода. Така светлата част на стената ще балансира тъмната.
  • Прекрасен начин да внесете черно в по-светла баня е и като се спрете на тъмна лампа, мивка или шкаф.


Добавете по-закачливи детайли

Понякога трикът, който трябва да приложите при използването на черно в банята, е да добавите интересни, цветни детайли, за да избегнете потенциалния мрак. А ето и как да го направите:

  • Заложете на тапет с по-интересен и разчупен модел.
  • Изберете цветни аксесоари, като шарени килими за баня, кърпи, плетени кошници и дори растения.
  • Най-важно в този случай е да не претрупвате с предмети мястото около мивката и самата нея. Идеята е тя да събира и балансира тъмната обстановка, а не да се създава клаустрофобично чувство. Това се постига като банята се остави отворена и неокупирана от различни вещи и декорации.

Вижте още: Изберете най-подходящия вентилатор за баня


Заложете на повече елегантност

Няма съмнение, че черното е цветът на елегантността. Затова когато мислите за черна баня се опитайте да си я представите така, както бихте си представили елегантна официална черна рокля. С какви аксесоари бихте я съчетали? От какво се нуждае тоалетът, за да бъде наистина изключителен, а не просто поредната малка черна рокля?

  • Мислете за металните части в банята ви като за бижу, което да се превърне в неин акцент. Розовото злато се откроява по изключително красив начин и изпъква над черното. Резултатът - едно наистина елегантно пространство. А модерните минималистични форми разкриват тези характеристики повече. 
  • Не забравяйте, че когато става дума за черно, по-малкото често е по-добре. Няколко по-светли кътчета, които да контрастират на тъмнината, също изпълняват функцията на бижу в банята. 


Обърнете специално внимание на осветлението

Когато се спирате на напълно черна баня, трябва да обърнете по-специално внимание на едно нещо и това е осветлението. Фокусът върху неговото подобряване може да допринесе за това преобладаващото черно да стане по-ефирно и нежно.

  • Лесен трик, с който да допринесете за приветливостта на банята ви, е да оставите тавана бял. Така ще се създаде приятен контраст, който заедно с осветителните тела ще допринесе за по-светла и предразполагаща атмосфера.
  • За още повече пъстрота, сложете по стените цветни декорации. Това ще бъде чудесен щрих, който също ще допринесе за приветливостта на банята.

Вижте още: 5 блестящи идеи за осветление в банята


Черното е винаги актуално

Черното е цвят, който винаги ще бъде актуален. И понякога най-доброто решение е да аранжирате банята си изцяло в този нюанс. А това е един стилен, красив и много дързък избор. Ако сте решили банята ви да изцяло тъмна, то не забравяйте да сложите подходяща украса.

  • Букет от бели цветя, аксесоари по парапета на прозореца (ако имате такъв) или пък просто малки акценти около мивката, ще направят помещението да изглежда завършено, кокетно и зашеметяващо.
  • Чудесна и закачлива идея е да изберете подови плочки с по-интересен дизайн. Така ще създадете повече лекота в помещението и то няма да е потискащо. 
  • Заложете на контрастни елементи, които да допълват атмосферата в банята ви. Душ панел, вана или кабина в бял цвят са страхотно решение, за да направите помещението уникално. 

Ако сме ви вдъхновили да промените банята си, не се колебайте да предприемете нужните действия за подобряването й! За професионалното изпълнение на вашите желания, се обърнете към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още сега и до 24 часа ще получите оферти от изпълнителите. Изберете този, който ви пасва най-добре и създайте банята на мечтите си!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта