Красота в несъвършенството - индустриализмът, разгърнат в банята

Публикувано на 28/08/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 30/08/2018 | Видяно 3 009 пъти

Банята е едно от претенциозните места в дома. Според повечето хора тя не позволява игра на особено много креативност и въображение, нито прекалено експериментиране с чертите в интериорния дизайн. Това обаче не отговаря напълно на истината. Днес ще ви покажем, че дори в хигиенното си помещение бихте могли да подходите с доза оригиналност, запазвайки основните и функции непокътнати и дори насищайки я с повече комфорт и практичност. Насладете се на красивите бани в индустриален стил, които ще ви покажем, и предприемете промени на свой - потърсете специалисти, които да ремонтират банята ви с изкусен подход и професионализъм. Лесно ще ги откриете, като заявите проект, напълно безплатно, в платформата на MaistorPlus. 


Оголеният бетон никога не е изглеждал по-добре

Ако искате банята ви да добие впечатляващ дизайн с минимално положени усилия и особено ниски разходи - то тази баня определено ще пасне на изискванията ви. Този стил е опростен, непринуден, минималистичен, но също така неповторим и завладяващ. В тази нестандартна атмосфера забелязваме впечатляваща интериорна концепция, съчетаваща красиви оранжево-медни компоненти на фона на оголени бетонни стени и ретро плочки по пода. Отделението за душа представлява леко прозиращо матово стъкло с черна рамка, което отваря помещението и го прави по-просторно. Можем да забележим, че на отсрещната стена са сложени щори в същия цвят като останалите елементи, което ни подсказва, че там има прозорец, от който нахлува необходима доза естествена дневна светлина.


Артистичност, внесена в баня в спа-стил

Банята с дървени стени, регулируемо осветление и минимално обзавеждане определено напомня сауна или масажно студио с релаксиращата си, успокояваща окото обстановка. Така е и тук, само че този път основната интериорна идея се основава на съчетанието от впечатляващи индустриални елементи, като голям черен варел за мивка, стълба за подредба на козметични и хигиенни материали и стена в цвят мента с "прозиращи" отвъд тухли. Кабинката за къпане е отделена от стъкло в черна рамка, като същото е напълно прозрачно, с гладка не-матова повърхност. Осветлението комбинира сет от лунички в и артистичен прожектор, хвърлящ насреща топла жълта светлина.

Виж още: 6 свежи и артистични идеи за преобразяване на малката баня


Лукс с гранит в преливащи сиви нюанси и ретро дизайн

Още с влизането в тази баня първото, което прави впечатление, е красивата, отразяваща светлината гранитна стена в нюанси на сивото. Като контрапункт за нея се явяват налепените отсреща тухли. Те придават характерния за индустриалния дизайн груб външен вид. Последният  перфектно кореспондира с цялостната интериорна обстановка, за да ѝ придаде подчертана индивидуалност и характер. Тоалетната чиния е представена в комплект с удобно биде, като двете заедно отправят ретро комплимент към изградената конструкция около мивката, състояща се от панел с отвори, наподобяващи прозорци. Някои от тях имат бели прегради, а други ни позволяват да надникнем отвъд "паравана" към зоната за къпане.


Индустриална конструкция около мивката създава целия интериор

На финала ви представяме тези изображения, разкриващи гледка към зоната за миене в две отделни бани. Тази отляво прави впечатление с контрастиращата на фона на сиви стени и мраморни плочи метална конструкция с кръгло огледало и интересно осветление, вградено в тръбите. Отдясно пък виждаме съчетание от земни тонове, идващи от автентична тухлена стена и семпъл сив под, комбинирани с дървен шкаф с вградена мивка. И в двете бани има кошници за съхранение на вещи, но отдясно е добавена и щипка свежест с присъствието на естествени свежи растения.

Ако това е вашата мечтана баня - потърсете добър специалист сред регистрираните в MaistorPlus, който да я реализира във вашия дом. А в случай че имате свои идеи - опишете ги във формата за задаване на проекти на сайта ни. Услугата  е напълно безплатна и ви дава възможност да получите оферти от препоръчани изпълнители, сред които да изберете най-добрата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта