4 свежи предложения за плота в банята

Публикувано на 27/09/2017 от Лидия Йорданова | Последна редакция на 19/03/2019 | Видяно 1 805 пъти

За много хора банята е място за почивка, където да се отпуснеш след дълъг ден, да се насладиш на тишината и уюта на дома. Ако се питате как да подобрите и да освежите своя хигиенен кът, ние ви предлагаме по-разчупени и нестандартни идеи за плота на мивката. В зависимост от вкуса и предпочитанията си, може да опитате различни варианти. Експериментирайте смело! За повечето неща не се изисква голям бюджет, а само доза въображение. Може да заложите на нов теракот или да поставите саксийно растение в някой ъгъл. А в случай че имате нужда от цялостно ремонтиране на банята си, не се колебайте да изпратите проект, напълно безплатно, още днес!


Повече светлина в малката баня

Лампата не е типична за банята, но тя наистина може да промени усещането за пространство. В същото време внушава изисканост и топлина. 

  • Поставете я върху плота или експериментирайте като монтирате малки лунички или аплици от двете страни на огледалото например. Така ще изглежда, че светлината се разпространява дори още повече в помещението.
  • Разположението е важно, защото колкото по-подходящо е мястото, където се намира осветителното тяло, толкова по-голям ефект ще има за подобряване на атмосферата в банята.
  • Може да изберете едноцветна или шарена лампа в зависимост от интериора. Ако основата, зададена от плочките ви, е в еднороден нюанс, то един пъстър абажур ще бъде ефектен акцент. В същото време за колоритната баня правилният избор са аксесоарите в изчистени тонове. 
  • Меката светлина, в комбинация с красиви екстри, поставени върху вашия плот, могат да направят банята едно от любимите места в дома ви, където да се насладите на освежаващ душ или успокояваща вана.

Вижте още: Впечатляващи резултати, които могат да се постигнат с лунички за баня


Вместо плот - открити рафтове над мивката

Често срещано при баните е мивката да бъде самостоятелен елемент. Такъв подход при дизайна е изключително подходящ за малки помещения. Тук ви показваме две типични интериорни решения за уютни и компактни бани, които все пак са обзаведени с всичко нужно. Усет за добро разположение и правилна подредба не липсва. Точно обратното, ограниченото пространство отключва въображението и то ражда нестандартни идеи. В конкретния случай липсата на плот е умело компенсирана с помощта на функционален шкаф с повече рафтове, по които да се подредят често използваните козметични и хигиенни аксесоари. Алтернативен прочит са отворените полици, където в кутии да се поставят необходимите вещи. 


Акцентирайте върху растенията в банята

В първия момент може да ви учуди, че ви предлагаме да отглеждате цветя в банята. Истината е, че съществуват достатъчно стайни растения, които може да поставите именно там. Всеизвестно е, че естествената зеленина пречиства въздуха. Затова тя никога не е излишна, напротив - според някои експерти е дори приятна екзотична добавка в помещение като хигиенния кът. Това например са само два сред множеството свежи варианти, на които можете да се спрете:

  • Орхидеи. Те са едни от най-подходящите избори за баня, особено ако имате прозорец - обичат влагата, но се нуждаят и от светлина.
  • Алое вера, от друга страна, е идеално за бани, където слънчевите лъчи не достигат. 


Насочете вниманието към плота с ярки цветове наоколо

Всички ние се нуждаем от малко цвят в сивото ежедневие. Можем да си го осигурим и в банята, като в същото време това е и начин да насочим вниманието към плота на мивката. Последният може да бъде ярък акцент на фона на неутрални цветови решения или пълният противовес - наситените нюанси в близост до него да подчертаят присъствието му. И при двата подхода няма да остане незабелязан.

Ако желаете забележителни резултати в следствие на успешен ремонт на банята си, можете да се доверите на препоръчаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно, сравнете получените в отговор оферти, вижте профилите и рейтингите на кандидатствалите изпълнители и сами изберете с кого да работите! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта