4 стъпки за постигане на перфектна баня

Публикувано на 17/09/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 17/02/2019 | Видяно 2 473 пъти

Време е за освежаване на мокрото помещение! Неговият ред дойде, а всичко изглежда толкова много, че дори не знаете откъде да започнете? За да спестите време и усилия, ще ви помогнем да направите план за ремоделиране. Той ще ви помогне да промените банята бързо и лесно, без да се впускате в излишни детайли и подробности. Всички знаем, че ремонтните дейности обикновено са трудна и продължителна част, особено когато става въпрос за помещение с такава важност. Следвайте точките, отговорете на всяка една от тях спрямо личното усещане и разполагаемия бюджет, и в най-кратки срокове ще се сдобиете с красива и удобен хигиенен кът. Ако търсите препоръчани изпълнители, които да направят качествен ремонт на банята ви, изберете от дългия списък на майстори, регистрирани в MaistorPlus.


Стъпка 1: Кой е най-подходящият цвят за банята?

Първата и основна стъпка е изборът на правилен тон. Цветът ще повлияе на цялостната атмосфера и ще създаде определно усещане. Планирането му ще ви даде възможност да изберете в същия нюанс плочките, кърпите и завесите, ако заложите на вана.

  • Обикновено бялото е най-предпочитано, заради простора и сеплостта, които създава. В комбинация със синьо получаваме едно любимо съчетание, което носи спокойствие. Ако към него добавите черно, то драматизмът и очарованието ще обхванат цялостната атмосфера.
  • Романтичната привлекателност ще постигнете с розово или аристократичното червено, докато забавната страна ще се разкрие с зелената или жълта палитра. Задължително обърнете внимание на количеството естествена светлина или липсата ѝ.
  • Като малко напомняне дизайнерите съветват да не залагаме на прекалено ярки цветове и използването им в големи количества. Това ще наруши баланса, освен ако не ги внесем в интериора чрез красиви аксесоари като халатите за баня например.


Стъпка 2: Кои са най-подходящите материали?

Без никакво съмнение плочките по пода и стените са най-добрият избор за банята. Те са лесни за поддържа и лесно могат да се освежат. Това обаче не бива да ограничава набора от материали, които се предлагат и използват. Интересните и креативни идеи успяват да изненадат и най-екстравагантните личности. Всеки стил опитва да използва основния си материал във всяко помещение на дома.

  • Любимото дърво е най-подходящо за рустик интериора, особено ако го приложите в необработен вариант;
  • Използването на бетон, както и на натурални тухленш стени остава характерно за индустриалния дизайн, който може да бъде допълнен дори от метални елементи.
  • Тапетите, издържащи на влажните условия, набират все по-голяма сила. Ако те са с флорални мотиви, имате добра основа за една чаровна винтисж баня. 

Вижте още: Да поставим ли тапети в банята - плюсове и минуси


Стъпка 3: Вкарайте плана в бюджетни рамки

Преди започването на всяка една ремонтна дейност, е необходимо първо да се определи разполагаемият бюджет.

  • Направете сметка колко сте готови да отделите, и колко е възможно да добавите за непредвидими разходи.
  • Най-важното е да се консултирате със специалист, за да може да имате точна представа дали например само една част от плочките трябва да се сменят или е нужна цялостна промяна.
  • В повечето случаи малкият теч води до големи разходи. Друг път за корекции, които ви се струват мащабни, може да има по-изгодно и ефективно решение. 

Винаги трябва да се възползвате от създадените промени, така че не му мислете много. Не забравяйте да отделите средства за малките детайли и принадлежности, които внасят почерк в цялостната атмосфера. Добавете растения, изображения или обособете място за всички вещи, които регулярно използвате.


Стъпка 4: Малките елементи имат голямо значение

Тайната на цялостно красивата визия винаги е скрита в очарованието на всеки отделен детайл. Елементите са важни навсякъде, независимо дали говорим за дневната, кухнята или банята. Те са именно тази част, която създава усещането за уют и комфорт. Комбинирайте ги цветово и се съобразете с избрания стил. Подходящо място за малките симпатични декорации е върху отворените рафтове. Те ще бъдат видими и лесно заменяеми. Разчупете визията като закачите елегантна или чаровна закачалка за кърпите.

В случай че имате нужда от по-конкретни съвети, обърнете се към препоръчаните изпълнители за ремонт на баня, регистрирани в MaistorPlus. Необходимо е да пуснете заявка, която е напълно безплатна, след което ще получите актуални оферти, които да сравните. Изберете тази, която максимално отговаря на очакванията ви. Не пропускате да се запознаете и с рейтингите на кандидатствалите по проекта ви, за да бъде по-успешен изборът ви на подходящ майстор. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта