Най-впечатляващите тенденции за баня през 2016г.

Публикувано на 28/01/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 16 742 пъти

До скоро за по-добра организация в банята разчитахме на удобните шкафове над и под мивката, в които съхранявахме хавлиени кърпи и други тоалетни принадлежности. Днес обаче модерната баня изисква поставянето на повече отворени рафтове, като олицетворение на чистотата и реда в това важно помещение. Поставете панери под мивката, в които да съхранявате кърпите, а на отделните рафтчета подредете козметичните си продукти и четките за зъби.

Виж още: Интериорни шедьоври с мозайка в банята


Дървото се настанява удобно в банята през новата година

Свикнали сме да виждаме дървото предимно в дневната и спалнята, но днес неговото неподправено очарование е на прага и на банята! Дървото има безброй превъплъщения в това помещение - то може да обхване дребни детайли като рамките на огледалата, плота и мивката, а защо не и да превземе по-голяма част от банята, като го поставите на пода или по стените? Това изключително съвременно решение ще придаде топлина и уют на скучната баня, а естествената му красота го прави още предпочитан материал за целия дом през 2016 година.


Най-впечатляващите тенденции за баня през 2016г.

Ако новата година ви завари на прага на ремонт в банята, значи е време да обърнете внимание и на водещите тенденции за това помещение! От цветовете на стените до оборудването, дизайнерите имат отговор за всеки въпрос, свързан с облика на модерната баня през 2016г. На кои тенденции бихте заложили вие и по какъв начин ще ги съчетаете с останалата част от интериора? Споделете с нас своите идеи, а за гарантирано добър резултат, оставете ремонта в ръцете на опитните майстори, регистрирани в платформата!


Свободностоящата вана - необходимото подобрение у дома

През 2016 година тенденциите повеляват ваната да отстъпи място на двойния душ в банята. Душовете вече ще са модерни и оборудвани със страхотни екстри, като интересни светлинни ефекти. Ако все пак не сте готови да се разделите с удоволствието от гореща вана след дългия работен ден, дизайнерите съветват да заложите на свободностоящ модел. Това смело решение е новост в българския дом, но е страхотен начин да придадете уникално излъчване на просторната баня, затова не го отхвърляйте напълно.


Модерната баня се превръща в споделено пространство

През новата година банята се превръща в споделено пространство, което разполага с удвоени възможности, както откъм приспособления, така и от гледна точка на аксесоарите. Това означава да предвидите повече място за шкафа в банята, защото той ще бъде оборудван с две мивки, поставки за кърпи, а над него две големи огледала ще отразяват светлината. И това, ако не е мечтаният дизайн на просторната баня!

Виж още: Практични съвети за оптимално реновиране на банята с малък бюджет


През 2016 белият цвят преобладава в банята

Бялото винаги е било символ на елегантността и чистотата, затова не е изненадващо, че за поредна година този цвят преобладава в модерната баня. То придава изтънченост и класически шик на всяко помещение, а в комбинация със сиво и черно създава усещане за завършеност на дизайна. Създайте интригуващи контрасти или пък оставете банята изчистена и семпла - във всеки случай бялото трябва да присъства в нея през 2016, независимо дали на пода, по стените или във вид на тоалетни принадлежности.

Виж още: Съветник за баня: Как да съчетаем цветове и материали в банята?


Геометричните фигури се превръщат в чаровни акценти

Геометричните мотиви постепенно се завръщат като водеща тенденция и вече ги виждаме по пода и стените на съвременната баня. За разлика от миналото, когато текстурите обхващаха често голяма част от помещенията, днес те са по-скоро закачлив акцент, който ще вдъхне живот и настроение в жилището ви. На пазара ще откриете огромно разнообразие от плочки за баня, с които можете да пресъздадете уникални фигури и шарки, но специалистите напомнят да съобразите избора на цветове и форми с големината и нивото на осветеност в банята.


Експериментирайте със свежи елементи в лилаво

Ако не сте почитатели на класическите идеи и искате да внесете повече индивидуалност и артистичност у дома, дизайнерите съветват през тази година да заложите на лилаво и люляково в банята. Не забравяйте обаче, че тъмните нюанси на лилавото са приложими само в по-големи помещения с достатъчно естествена светлина. В случай че сте притиснати от пространството и изпитвате колебания за цвета на банята, внесете няколко ярки цветни елемента, които лесно може да подмените след време.


Създайте усещане за хармония, като поставите живо растение в банята

Вдъхнете глътка живот на мрачното и затворено помещение, като поставите саксийно растение в него. С негова помощ вашата баня ще изглежда по-хармонична и красива, като визуалното разчупване на дизайна ще подпомогне за този ефект! Не всички растения обаче издържат на интензивната влага, затова препоръчваме да заложите на зелена лилия, дифенбахия или драцена. Важно е растението да е поставено на място с достатъчно естествена светлина и при промяна във вида му да се оставя извън банята за няколко дни. Мащабната реконструкция на банята и монтажа на основните пособия в нея пък поверете на квалифицираните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект безплатно още сега и разгледайте офертите на доказани професионалисти в областта!


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта