Полезни иновации, с които да се поглезите в банята

Публикувано на 26/10/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 6 371 пъти

Представяме не просто мивка, а произведение на изкуството с изумителна форма. Приличаща по-скоро на скулптура, тази мивка e вдъхновена от морските вълни. Заради футуристичната й форма човек първоначално трудно би си представил откъде тече водата. Всъщност струята се подава от горния край на мивката и тече плавно като водопад. Но тя не е просто красив елемент за вашата баня. Мивката може да ви бъде полезна, защото пести вода чрез специален филтър в основата си.

Вижте още: 10 невероятни бани с абсолютно нестандартен дизайн


Душ "Природни сили"

Друг интересен компонент от иновациите за баня е душът, наречен „Вятър, дъжд, огън“. Той представлява масивен блок за вграждане. Особеното при него е, че освен душ, устройството, кръстено на природните сили, разполага и с абсорбатор за влага. Мотото на този уред е „Вземете си душ без излишна мъгла“. Идеята на създателите му е душът да абсорбира влагата незабавно, което да сложи край на запотените огледала и душ кабини. Авторът на тази иновация твърди, че устройството е толкова ефективно, че монтажът му ще спести инсталацията на вентилатор за баня.


Речен камък за спестовници

Ако ви е грижа за природата или просто искате да спестите някой лев от сметките си за ток, ще се зарадвате на това изобретение. Дори най-отдадените екоактивисти вероятно са имали прегрешения, взимайки си дълъг горещ душ. Това може да се дължи на факта, че за разлика от ясното отчитане при консумацията на ток, няма много уреди, които да засичат разходите ни, докато се къпем. Уредът се монтира на дъното на душкабината/ваната и следи потока на водата. То запаметява количеството на първия душ, който сте си взели и сравнява всеки следващ с това количество. Благодарение на вградените си LED светлини, камъчето синализира кога доближавате количеството на водата и кога го надвишавате.

Вижте още: Иновативни изобретения за баня - модерни хайтек тоалетни


Автоматичен смесител за вода

Ако ви е омръзнало да си отдръпвате рязко ръцете, защото потичащата вода е прекалено ледена, или болезнено вряла, значи със сигурност ще оцените това изобретение. Автоматичният смесител за вода на фирма Коеда използва иновативен механизъм, който позволява батерията да работи с вроден регулатор. След като натиснете кранчето, струята на вода постепенно се усилва, като в батерията на Коеда е заложен дебит, отговарящ на екологичните изисквания. Освен количеството на водата, покачва се и температурата, която достига оптималните градуси, така че на човек да му бъде приятно.

Смесителната батерия на Коеда се предлага в два варианта – механичен и електрически. Вторият разполага с вградено LED осветление, което променя цвета си в синхрон с промените в температурата на водата.


Полезни иновации, с които да се поглезите в банята

Обичате ли да взимате душ или пък да киснете с часове във ваната? Ако банята е вашата крепост и мястото, където разпускате най-ефективно, значи си заслужава да видите няколко полезни и интересни иновации, които може да поискате да притежавате. В случай че банята ви се нуждае не от козметични глезотии, а от основен ремонт, може да потърсите съдействие от професионалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Душ за музикалните звезди

Ако обичате да пеете под душа, това изобретение е точно за вас. Този душ дава заявка да пренесе пеенето в банята на друго ниво. Освен стандартенен душ с няколко опции за интензивността и параболата на струята, това устройство разполага с вграден Bluetooth и сравнително силнен говорител. Вероятно вече схващате концепцията! Идеята е, че слушалката може да се свърже с вашите устройства и да възпроизведе любимите ви песни, което със сигурност ще повиши настроението ви, докато се къпете.

Надяваме се, че тези иновации са ви ободрили и развеселили. Със сигурност всяка дреболия, която може да допринесе за хубавите ви минути в банята, си заслужава, защото в крайна сметка в забързаното ежедневие това е малкото време, което задължително отделяме за себе си. Хубавата новина е, че повечето от тези иновации са достъпни на разумни цени в интернет.

Ако тези джаджи са ви вдъхновили да внесете подобрения в банята, не се колебайте да потърсите изпълнител от списъка с регистрираните майстори на сайта ни. В листата ще откриете кратко представяне и рейтинг, оставен от други потребители. Ако вече имате готова идея как трябва да изглежда банята ви, може да заявите ремонт безплатно и да сравните условията, които майсторите предлагат за реализацията му.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта