Как да организираме съвършеното градинско парти?

Публикувано на 01/06/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 01/06/2023 | Видяно 3 512 пъти

За много от нас градинското парти е незаменимо лятно изживяване. Това е прекрасен начин да се съберат приятели и семейство, да се похапне нещо вкусно и да се прекарат няколко часа в забавление и разговори. Но организацията на едно градинско парти може да бъде доста предизвикателна задача. Трябва да се мисли за много неща - за храната, напитките, музиката, забавленията и др.  

И ако искате вашето парти да се превърне в едно незабравимо градинско парти, за което ще се говори дълго сред вашите приятели е важно да се подготвите правилно. В тази статия ще ви дадем полезни съвети за това как да организирате съвършеното градинско парти, което никой няма да забрави.  


Направете план на партито

Планирането и подготовката са много важни, ако искате да организирате съвършеното градинско парти. Първото и много важно нещо, с което трябва да започнете подготовката  е изборът на мястото. Ако имате голям двор или градина ще е страхотно, защото е идеалното място за организиране на това събитие. Ако обаче не разполагате с градина у дома, може да потърсите парк или друго обществено място, където е възможно да проведете своето градинско парти.  

След като сте избрали мястото, е време да мислите за декорацията, а тя е свързана с темата на партито. Така че втора стъпка е избора на тема. След което се заемете с менюто. Накрая но със също толкова усърдие помислете за приятната атмосфера на празненството. Изберете музика и забавления за гостите. 

Един лайфхак - направете списъци с храната, напитките, декорацията и другите неща, които ви трябват. Купете необходимите продукти няколко дни преди партито, за да можете да се подготвите спокойно.  


Изберете тема за партито

Темата на градинското парти е онази съставка, която го превръща в незабравимо преживяване. Изберете тема, която отразява вашия стил и характер и помислете как да впишете гостите в нея. Идеята за дрескод би свършила чудесна работа. 

Може да изберете да  организирате кулинарно парти, например BBQ  където да споделите някои секрети и вкусна рецепта или да направите кулинарно пътешествие из различни кухни с типични ястия за грил. Ако обаче искате да бъдете още по-оригинални и креативни, можете да изберете някоя от следните теми за вашето градинско парти: 

  • Ботанически рай - Оформете вашата градина като тропически рай с много цветя, палми и зеленина. Използвайте цветни чинии, чаши и салфетки с флорални мотиви. Сервирайте освежаващи плодови напитки и салати. 
  • Бохемски шик - Създайте романтична и уютна атмосфера с бохемски елементи като одеяла, възглавници, свещи и лампиони. Подберете мека и приятна музика за фона. Предложете на гостите си да се облекат в свободен и цветен стил. 

  • Винтидж вечер - Върнете се назад във времето с винтидж декорация и аксесоари. Използвайте старинни чинии, чаши, прибори и покривки. Сервирайте класически ястия и напитки от миналото. Включете музика от любимата си епоха. 


Съставете интересно меню

Храната е сърцето на всяко парти. Съставете интересно и разнообразно меню, което да задоволят всички вкусове и да отразяват темата на партито. Не забравяйте да включите и напитки - алкохолни и безалкохолни, освежаващи и ароматни. Разпределете храните на различни зони, така че гостите да могат да се разходят и да се насладят на различни ястия. 

Можете да изберете да приготвите храна сами или да наемете кетъринг компания, която да се грижи за всичко. Ако решите да готвите сами, може да приготвите барбекю или да сервирате леки хапки и напитки. Важно е да мислите за нуждите на гостите си и да имате разнообразие от ястия, които да им предложите. 

Ето няколко идеи: 

  • Сирена и плодове - Поднесете различни видове сирена, плодове, орехи, мед и сладко на голяма дъска или поднос. Това е лесен и вкусен начин да задоволите всички вкусове. 

  • Сьомга хапки- Пригответе мини сандвичи с пушен сьомга, фета сирене и песто.  Перфектното ястие за лятото. 

  • Малиново сорбе- Освежете гостите си с домашно малиново сорбе, което може да приготвите само с три съставки - малини, захар и лимонов сок. Чудесно предложение за горещ летен ден.  


Декорацията е ключова

Декорацията на градинското парти може да преобрази изцяло настроението и усещането за събитието. Украсата на градинското парти трябва да отразява вашата личност, темата на партито и сезона. Можете да използвате различни елементи като цветя, светлини, текстил и аксесоари, за да придадете живот и цвят на вашето парти. Изберете един или два основни цветове и ги комбинирате с неутрални тонове. Така ще създадете хармоничен и стилен ефект. Също така, не забравяйте да използвате растенията и дърветата от вашата градина като част от декорацията. Те ще добавят свежест и естествен чар на събитието. 

За да създадете красива и уютна обстановка, можете да използвате някоя от следните идеи за градинска парти декорация: 

  • Цветя и растения - Използвайте цветя и растения от вашата градина или купете няколко букета от пазара. Разпределете ги по масите или на други подходящи места. Можете да изберете цветя, които съответстват на темата или цветовата схема на партито. 

  • Светлини и свещи - Осветете вашето парти с разноцветни светлини и свещи. Можете да използвате фенери, лампиони, гирлянди. Разположете ги по периметъра на мястото или окачете над масите. Свещите ще създадат романтична и уютна атмосфера. 

  • Текстил и аксесоари - Добавете текстура и цвят към вашето парти с текстил и аксесоари. Можете да използвате покривки, салфетки, възглавници, одеяла или шалове. Изберете материи и десени, които са подходящи за сезона и темата на партито. Можете да използвате и други аксесоари като кошници, чинии, чаши или подноси. 


Музика и забавления за гостите

Музиката също е важен елемент от градинското парти. Тя ще допринесе за настроението на гостите и за приятната атмосфера. Изберете музика, която отговаря на вкуса на вашите гости и на темата на партито. Можете предварително да съставите музикален плейлист или да наемете диджей, който да се грижи за музикалното оформление на вашето събитие 

Другата съставна част на приятната парти атмосфера са забавленията на всички присъстващи.  Подгответе игри и забавления за гостите, които да направят партито парти, а не скучно събиране и да заредят всички с настроение. Може да изберете различни видове игри, теми за разговорите, викторини или въобще да проявите още повече креативност и да подготвите сценарии на цялото събитие.  

Накрая е важно да се уверите, че градинското парти е безопасно и здравословно за всички. Уверете се, че има достатъчно места за сядане, храна и напитки. Предоставете места за изхвърляне на отпадъци и рециклирайте тези отпадъци, които могат да бъдат рециклирани. 


After the party...

Когато градинското парти приключи, не забравяйте да благодарите на гостите си за прекрасния настроение и незабравимите спомени. Можете да направите нещо малко, но специално за подарък на всеки гост, като спомен от този ден. 

Градинското парти е един страхотен начин да сберете с близки и приятели. Прати в градината може да направите с и без специален повод дори и само за своето семейство. Колкото и време да ви е отнела организацията, когато видите усмивките на любимите ви хора и удовлетворените гости, забравяте за всичко и се наслаждавате на чудесния резултат. Да напомним само, че ако се нуждаете от помощ на който и да етап от реализацията на вашето градинско парти може да разчитате на специалистите от този списък, както и да заявите проекта си предварително тук.

Не забравяйте, че най-важното не е количеството на храната или декорацията, а качеството на преживяното време с близките ви хора. И ако има тайна съставка, то тя е в усмивките. Създаването на топла атмосфера и настроение е ключът към съвършеното градинско парти. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта