Просторен, модерно обзаведен мезонет в София

Публикувано на 19/09/2017 от Дора Пенкова | Последна редакция на 19/09/2017 | Видяно 7 926 пъти

На вашето внимание представяме мезонет, намиращ се в софийския комплекс Флора парк, чийто интериорен дизайн е дело на Fimera Design. Уютното жилище впечатлява с изчистените си линии, просторност и функционални решения. На първия етаж са разположени кухнята, трапезарията и хола, всички обединени в едно общо пространство. Вторият етаж е отреден за спалнята и банята, а двата етажа са свързани с изключително нестандартна и ефектна дървена стълба, заемаща част от всекидневната.

Разполагате ли с жилище, за чийто интериорен дизайн искате да се доверите на доказани професионалисти? Специалистите, регистрирани на нашия сайт, са насреща, за да реализират вашите идеи или да ви вдъхновят с нови решения.


Антре в светли тонове посреща в уютното жилище

Антрето, намиращо се на първия етаж на мезонета, е решено предимно в бяло. Така тази зона от жилището изглежда светла и приветлива, въпреки минималния достъп на естествена светлина до нея. Вдясно от входната врата е поместен висок вграден гардероб, който създава усещането за стена в дъбов нюанс, отколкото за място, отредено за съхранение. Материалът, от който е изработен гардеробът, е в съзвучие с паркета и дървените стълби, които плавно ни отвеждат от входната врата към просторния първи етаж на мезонета. Правоъгълна саксия с цветя служи за визуална граница между входното антре и останалата част от първия етаж.


Тухлената стена като акцент във всекидневната

Просторната холна част на първия етаж на мезонета е мястото с най-много акценти в жилището. Там се намира изключително нестандартното и ефектно дървено стълбище, обградено от тухлена стена. Чрез по-тъмните ѝ тонове, аудио и видео техниката, разположени отпред, се постига приятен контраст с останалата част от етажа, където е наблегнато на много по-светли нюанси.

За плавния преход от всекидневната към кухнята и трапезарията се грижи предимно диванът, разположен точно на границата между двете зони. Неговите меки и светли тонове, съчетани с кореспондиращ килим, туфа и кресло, правят всекидневната визуално още по-просторна. За това усещане допринася и френският прозорец, скрит зад леки, феерични завеси, който осигурява нужната светлина за голямото помещение.

Деликатен цветови акцент са различните по цвят, по-ярки възглавници, разпръснати върху дивана. Те съвсем леко загатват присъствието на синия цвят в жилището. За осветлението в холната част е предвиден плетен полилей в кръгла форма, който е последният светъл щрих в широката всекидневна.


Просторна кухня в светли тонове

Просторната Г-образна кухня осигурява лесен достъп от холната част и позволява няколко човека да могат безпроблемно да "творят" в тази зона без да си пречат. За кухненските шкафове, разположени на две нива, е избран белият цвят, който е в съзвучие със светлия таван. Стените между тях са облечени в дървени плоскости, които пък са подбрани в тон с подовата настилка от светъл дъб. Кухненските шкафове са продължени в десния край на помещението с такива, изработени от същия материал, но по-тесни. Вместо второ ниво кухненски шкафове, тук се намира дълга етажерка, върху която са разположени различни декоративни елементи. Големият прозорец вдясно осигурява необходимата светлина в просторната кухня, а осветителните тела по тавана са много деликатни и ненатрапчиви. За разлика от тях, тези в трапезарната зона са акцентът, който се забелязва благодарение на избрания активен червен цвят.


Модерна спалня с изчистен дизайн

Спалнята, намираща се на втория етаж на жилището, в голяма част дублира материалите и цветовете, използвани на първото ниво в хола и кухненската зона. Тук отново виждаме белия материал, с който в тази стая са изработени гардеробът, нощните шкафчета и бюрото. Дървото отново е силно застъпен елемент, като този път за подовата настилка е избран ламинат с по-тъмни жилки, кореспондиращ с рамката на леглото. В по-светъл тон са крачетата на бюрото и тези на стола пред него. Ефектното кръгло огледало също е с красива дървена рамка.

Отново виждаме тухлата като повтарящ се елемент и на двете нива на мезонета, като този път тухлената стена е боядисана в бяло, за да запази светлата линия в спалнята. Наблегнато е също така на сивия цвят, който откриваме в покривката на леглото, завесите и нощните лампички, висящи от тавана. Мекият пуф също присъства на това ниво от жилището, добавяйки приятна бежова нотка в пространството.


Компактна, но атрактивна баня с тоалетна

Видимо е, че вторият етаж на мезонета разполага със значително по-ограничена площ от първия. Затова и банята е малка, но функционална и ефектна. Вляво от вратата е поместена тоалетната. Акцентът тук несъмнено е стената зад нея, която е облечена в красиви, различни по дизайн плочки. Те са избрани в сивата гама, която е и водеща в цялата баня. Фаянсът също е в тази тоналност. Интересно решение е подборът на подова настилка - гранитогрес, имитиращ дървен ламинат, като този използван в спалнята. Мивката е голяма и овална, поместена в дясната част на банята. Тя е стъпила върху изчистен бял шкаф, който не стига до пода. Над нея е монтиран шкаф с изцяло огледална вратичка, който визуално разширява пространството и пасва чудесно на стъклените прегради, оформящи душ-кабината. Интересен детайл тук е малката ниша в бялата колона, намираща се между банята и тоалетната, където е поставена саксия с цвете.

В случай че се нуждаете от професионална помощ на интериорен дизайнер, който да ви помогне да превърнете жилището си в мечтания дом, може да се свържете с доказаните експерти, регистрирани на нашия сайт. Заявете проект напълно безплатно и изберете офертата, която отговаря най-добре на вашите нужди.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта