Професионален дизайн на български апартамент

Публикувано на 27/09/2017 от Бранимир Брозиг | Видяно 7 577 пъти

Може да живеете дълго време в едно жилище, но какво го прави дом? С радост ще ви запознаем с историята за преобразяването на един български апартамент, която ни разказват от студио за интериорен дизайн IRchitect. Снимките са предоставени от ALV Creations.
Изпълнението е дело на RInnovation - цялостна реализация на интериорни проекти

Собственикът е обитавал жилището от няколко години, нанесъл се е набързо и с най-необходимото - промяната, настъпила през това време в кариерата му и начина му на живот, предполагала създаването на едно по-комфортно място за почивка и празнуване, за което ще се погрижат от студиото.


Водеща за проекта е цветовата палитра

Водеща за проекта е цветовата палитра. Архитектите се спират на допълващи се цветове - тъмносиньо и горчица, чиято наситеност и интензивност варират в различните зони, от пълноцветен тапет в тъмния и скучен коридор, през свеж диван в дневната, до спокойни сини тонове в спалнята. Допълват с неутрални тонове - тъмносиви стени, както и монохромна кухня, за да изпъкнат свежите нови намеси.


Апартаментът показва характера си още от входа

Апартаментът показва характера си още от входа. Поръчковият тапет в антрето е с геометрични форми в основната за апартамента цветова палитра. Конзолният шкаф помага да се подреди визуално входното пространство, скривайки обувките в и под него. Огледало от пода до тавана създава простор и визуална връзка с дневната, а в другата част на коридора просторен вграден шкаф събира пералнята и домакинските вещи, както и сезонните дрехи.


Дневната зона обединява кухня, трапезария и ниско сядане

Дневната зона обединява кухня, трапезария и ниско сядане, но две носещи шайби визуално я разделят на две пространства под ъгъл едно с друго. Професионалистите създават поръчкови шкафове за телевизора и книгите, които да прелеят визуално от едното пространство в другото и да ги обединят. Преобличат стария диван от “Икеа” в нова дреха - качествена дамаска в свеж цвят, и заменят тривиалните масички с нови, леки и кокетни. Стената зад ниската група боядисват в тъмен цвят, за да се открои.


“Преобличането” на дневната сякаш е най-видно в текстила

“Преобличането” на дневната сякаш е най-видно в текстила. Завесите обхващат целите външни стени, скривайки разнородните прозорци и радиаторите. Те са поръчани с плътен тъмен борд, за да репликират визуално на поръчковия шкаф и тъмната стена зад дивана. Добавен е и мек килим със съвременен дизайн, в който да има капчица от свежите цветове наоколо. Нахвърляни са няколко възглавнички и готово.


Кухнята е с ограничен бюджет, но напълно функционална

Кухнята не е любимата част на архитектите, но бюджетът не е позволявал цялостна промяна. Оранжевите ѝ вратички са били свежи, но напомнящи за друго време. Специалистите решават да направят “лифтинг” - пребоядисват вратичките в бяло, със скрити фрезовани дръжки. Добавят вградени абсорбатор и съдомиялна. Пространството над шкафовете с видима вентилационна тръба скриват с гипсокартонов куфар в тъмен цвят, което мигновено кара кухнята да заблести. Финалният щрих е поръчков шкаф, в който да влязат от прибори до етажерка за вино. Добавят и изключително важното работно осветление над плота и старата кухня заживява нов живот.

Мебелистите на RInnovation се справиха страхотно със задачата


За атмосферата в дневната зона основно е осветлението

За атмосферата в дневната зона основно е осветлението. Интериорните дизайнери създават няколко осветителни кръга - висящи от тавана полилеи, спотове, както и функционално осветление, което представлява лед лента над кухненския плот и лампион до дивана. Комбинацията от разнообразните осветителни тела помага да се създадат различни сценарии - от спокойна вечер с книга до парти с приятели.


Спалнята е решена в спокойно тъмносиньо и сметан

Спалнята е решена в спокойно тъмносиньо и сметана. Съществуващите легло и гардероб са допълнени с нови поръчкови мебели - скрин и нощни шкафчета с характерен детайл. Геометричният тапет е влязъл и тук, но светъл и спокоен.


Стилен и нежен интериор

Текстилът също играе важна роля - богатите памучни завеси филтрират меко светлината, а плътните от деним са точният баланс между нежност и грубост. Съчетани са с килим от мека вълна в неутрален цвят и ето помещение, в което да се събуждаш с радост.


Дневната преди и след

Архитектите от студио за интериорен дизайн IRchitect, както и собственикът, се радват на готовия проект, показал потенциала на жилището в пълния му блясък, превърнал студените стени в уютен дом.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
40 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
16 извършени проекта
Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
121 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
67 извършени проекта