Модерен апартамент с интериор в нежни тонове

Публикувано на 15/09/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 15/09/2017 | Видяно 7 277 пъти

Освежаването на визията в жилището e винаги добра идея. Извадете дългия списък със съвети и вдъхновения и не се колебайте да ги приложите. Смелите предложения се възнаграждават с иновативна реализация и добре организирано пространство. Точно затова днес надникваме в едно елегантно жилище, което вдъхновява с неповторимо очарование и комфортна атмосфера – две определения, които всеки иска да постигне, декорирайки дома си. Всяка стая има собствена енергия, а малките и на пръв поглед незначителни елементи понякога крият изненади. Ако след кратката разходка сте се вдъхновили за по-големи промени, съветваме ви да се допитате за тях до доказаните специалисти, които са регистрирани в MaistorPlus.


Изберете цвета на стените последен

Свикнали сме изборът на боя, с която да запълним голите стени, да бъде първостепенен. Напоследък обаче съветите на майсторите клонят в друга посока, а именно, че подбирането на правилния тон трябва да бъде последен. Огледайте добре стаята, представете си какви мебели ще поставите и как ще ги разположите. След това изберете най-подходящия цвят като допълнение към вече разпределеното прострастранство. Ако вече сте се сдобили с пъстри и шарени килими, покривка за маса или завеси, то трябва да се спрете на неутралните нюанси. При семпла декорация и обзавеждане бихте могли да разчупите обстановката, добавяйки интересни артистични допълнения към стените, като рисунки или фототапет. Не забравяйте само, че перфектната визия на дома се получава чрез съобразяване на пропорциите и създаването на уют.


Артистичните творби на стената имат определено място

Голите стени в жилището са истинска рядкост. На тях все по-често намират място различни артистични творби, снимки или дори интересни плакати. Без значение как ще го наречем – красивото допълнение винаги е там. Рядко обаче го избираме така, че да пасне на дивана или масата. В повечето случаи декоративният панел е по-късно добавен и съответно невинаги е подходящ. Може да избегнете това неудобство с един лесен трик! Едва ли сте обръщали внимание точно на какво разстояние от земята закачате творбата? Винаги се прави оглед, избира се правилното място, но рядко се замисляме коя е правилната височина. В галериите артистичните творби се окачват така, че средата им да е на 150 см. от пода. По този начин те се съобразяват със средната човешка височина. Специалистите твърдят, че това е правилният начин да добавите любим елемент и едновременно с това да го съобразите с цялостната визия.


Разположението на осветлението е изключително важно

Играта с осветлението е стар и утвърден метод, с който се създава очарователна и интересна визия във всяко едно помещение в дома. Добавяйте различни слоеве от светлина без никакво колебание. Нека веднъж тя идва от лампата в центъра на стаята, а друг пък да бъде от деликатните осветителни тела около шкафа. В кухнята може да разположите лампи над мивката, като по този начин ще създадете удобство и стил. Заиграването създава интерес и разнообразие, което лесно може да бъде сменено или преориентирано. В помещение, в което всичко е осветено равномерно, нищо не изпъква и не излиза на преден план. Трябва да изберете една фокусна точка и да се концентрирате в нея. Нещо, което в никакъв случай не бива да се пропуска, са практичните настолни лампи, които лесно менят местоположението си и са изключително разнообразни.


Най-важното помещение е кухнята

Често се придържаме към традиционната визия и утвърдените правила, когато става въпрос за интериора на кухнята. Добавянето на интересна и креативна визия, която впечатлява, е напълно постижимо без да се налагат резки промени и смели експерименти. Започваме от елементите, които винаги могат да бъдат променени. Лампата е този детайл, чиято нетрадиционна форма очарова. Не е нужно да избирате малка и незначителна лампа. Спрете се на ярка, голяма и напълно различна от избрания стил. Ако кухнята е декорирана чрез минималистични елементи, то индустриалното осветително тяло ще впечатлява. Ако помещението е в рустик стил, поставете метална лампа. Същото може да направите с материята на завесите, цветовете на столовете и кухненските уреди.


Обособете детски кът в стаята на мъника

Едно от най-важните помещения в дома е детската спалня. Тя трябва да бъде удобна и комфортна, за да може маникът да се чувства спокойно там. За да се създаде приятна атмосфера е нужно да обособите детски кът. Важна част от условието е възможността за ремоделиране на един по-късен етап. По този начин с нарастването на възрастта на детето ще можете лесно и бързо да го променяте спрямо интересите, да пребоядисвате и да сменяте мебели и декорации. Ако искате да преобразите изцяло помещението, се доверете на качествените изпълнители, регистрирани в MaistorPlus. Необходимо е само да пуснете заявка напълно безплатно и ще получите оферти в рамките на 24 ч.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта