Стилен апартамент, разположен на площ от 177 кв. м.

Публикувано на 28/07/2017 от Розалинa Думанова | Последна редакция на 28/07/2017 | Видяно 2 560 пъти

В самия център на гр. Валенсия и на площ от 177 кв. м. се простира този светъл и гостоприемен дом, разполагащ с всекидневна на две нива, приспособена трапезария и спретната кухня. И всички тези зони са разположени в едно невероятно просторно помещение с висок таван. Вторият етаж от апартамента е зает от спалните помещения, които са практично оборудвани с присвоени два балкона. Нека разгледаме различните части и интериорни елементи от невероятното жилище. А ако именно то ви вдъхнови и ви се прииска да подобрите своя дом, Maistorplus е насреща – заявете напълно безплатно своя проект за ремонтна дейност и само в рамките на 24 часа ще се свържете с най-подходящия висококвалифициран специалист, който да ремонтира и освежи дома ви.


Поглед отвисоко – всекидневната е уютна, светла и стилно обзаведена

За никого не е тайна, че усещането за уют и подреденост във всекидневната зависи от начина на подреждане на различните елементи от обзавеждането. Дизайнерите на този дом са заложили именно на това – в центъра на помещението е позиционирана нежна холна масичка, чийто стъклен дизайн и кръгла форма вдъхват усещане за хармония. А меката мебел и стилно кожено кресло са подредени около нея, като фокусната точка е дървената холна секция и вдъхновяващата картина. А за да се подсили усещането за идилия, дизайнерите са прибавили към интериора и масивен пухкав килим, който не само е в тон с обзавеждането, но ясно очертава пределите на всекидневната. А преобладаващите естествени материали в обзавеждането са съчетани с изобилие от естествена светлина.


От всекидневната се пренасяме към кухнята и трапезарията

След като разгледахме всекидневната е време да се пренесем отвъд пределите й, където са позиционирани други две отворени помещения – кухнята и трапезарията. Те са разположени в непосредствена близост, което улеснява достъпа. Трапезната маса е устойчива и масивна, което също е предпоставка за добре уреден дом и е позиционирана зад дивана. А за придаване на добро настроение и приятна атмосфера служат двете цветни платна, окачени на стената отгоре. Дървото е предпочитаният материал тук, а съчетанието му със снежнобели стени води до свежия и приветлив облик на дома. Липсата на преградни стени е смел, но и успешен ход на дизайнерите – умело е подчертана голямата квадратна площ на жилището.


Кухня, окъпана в светли тонове и естествена красота!

Въпреки че е само на една ръка разстояние от трапезната маса, кухнята е така обзаведена, че изглежда като напълно обособена и отделена площ от пределите на дома. Като за начало, подът в кухнята е покрит с бели квадратни плочки, което ясно разграничава кухненското пространство и площ. Следващият хитър и успешен ход на дизайнерите е функционалното използване на всяко свободно пространство – двете стени са заети с масивни шкафове, където разнообразието не липсва – едната част е превърната в стилна и изискана витрина, а другата е богата на шкафове и чекмеджета, където да се поберат всички кухненски принадлежности и атрибути. И като за финал е позиционираният в средата остров, който разграничава кухненското пространство от останалата част от дома.


Спалнята е светла и хармонична!

Пренасяме се на втория етаж на този красив дом, където се натъкваме на семпло обзаведена и изключително приветлива спалня. Естествените материали са съчетани с меки и обли форми, а също и с изобилие от светлина. Помещението е лишено от струпване на излишни мебели, което е и предпоставка за задушевната атмосфера. Таванът е скосен в едната част на стаята, а външната стена е заета от просторна стъклена врата с плъзгащ се механизъм. Снежнобелите стени се съчетават отлично с меките кафяви нюанси, преобладаващи в обзавеждането – като започнем от пода и килима, преминем през огледалото и лампиона и завършим с голямото легло. А зелената палма в ъгъла е завършващият интериора елемент.


Всяко свободно място в дома трябва да се използва практично и с предназначение!

Всеки от нас се е сблъсквал с проблема с липсата на място у дома. С недостига на свободно пространство в гардероба, с проблема къде да поберем зимните дрехи през летния сезон, къде да складираме всички стари вещи или да подредим аксесоари и различни атрибути. Но този проблем не е на дневен ред в ежедневието на собствениците на този дом. Едно от предимствата на големите жилища е именно наличието на достатъчно място за обособяване на килер или дрешник. А също и свободно пространство за позициониране на стенен гардероб – както например виждаме тук, разположен непосредствено под вътрешната стълба, свързваща двата етажа на дома.

Вижте още: Вдъхновяващ апартамент в Украйна!


Слънчево настроение витае в пределите на банята!

Семплият интериорен дизайн е предпочитан от собствениците на дома и за банята. Усещането за чистота и свежест, създадено от снежнобялата обстановка, е много добре съчетано с нежни слънчеви мотиви. Малката квадратна площ е използвана много функционално, а правите и изчистени линии са преобладаващи - както за отделните шкафчета, част от обзавеждането, така и умивалника и правоъгълния бял плот, върху който е позициониран. Формата и дизайнът нa огледалото разчупват интериора, а нотка добро настроение внася в атмосферата малкото зелено цвете, посадено в снежнобяла саксия.

Вижте още: Вдъхновяващ апартамент в Украйна!


За отдих и почивка - насреща са два просторни и слънчеви балкона!

Този дом не спира да изненадва с удобни и практични местенца за почивка, работа или приятни моменти, прекарани с любими хора. Двата присвоени балкона са изключително красиво обзаведени – масивна маса заобиколена от дървени пейки е изборът на дизайнерите за единия, а в пределите на другия балкон е разположен удобен шезлонг. И тук традицията е спазена – дървото е основен материал, а зелени цветя допълват интериора. Малки декоративни възглавници са предпоставка за уют и удобство, а цветът на плочките на пода е отново бял. Размечтахте ли се за бъдещия облик на терасата вкъщи? Не се колебайте да направите освежаващ ремонт, който ще превърне дома ви в уютно и красиво местенце. Напълно безплатно направете първата крачка сега, а доказали се специалисти, регистрирани в платформата на MaistorPlus, ще свършат цялата работа качествено и бързо.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта