Необходими подобрения в дома след появата на бебе

Публикувано на 07/05/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 28/07/2016 | Видяно 8 564 пъти

На първо място трябва да си набавим т.н. "бебешки порти". Това са преградни стени, които блокират достъпа до някои стаи, но най-вече до стълбището. То трудно може да се обезопаси по друг начин, а е особено опасно за пълзящите сладури.

Виж още: 7 идеи за игри у дома, които ще сплотят семейството


Заключвайте опасните стаи и шкафове

Затваряйте добре вратите на помещенията, в които не искате бебето да влиза. Можете да използвате специални прегради.

Това важи и за тоалетната, където опасни са не само чинията, но и четката, кошчето и рулата хартия. Не забравяйте и банята. Достъпа до ваната и кранчетата може да доведе до безобидно намокряне или до изгаряне с топла вода и далеч по-опасни ситуации.


Предпазете малкото съкровище от любопитството му в тази възраст

Покрийте всички кабели и проводници на разклонители, дори и ако са изключени от мрежата. Детето може да се омотае в тях, да се спъне или кой знае какво още.

Фурната в кухнята трябва да е затворена и на дръжката да не виси кърпа, защото хващайки се за нея, бебето лесно ще я отвори.


Още полезни подобрения за детската стая

Хубаво е радиаторите да се изолират с решетка, за да не причинят изгаряния.


Необходими подобрения в дома след появата на бебе

В един хубав ден в дома ни се появява сладко малко същество. В началото то безпомощно лежи в кошчето си. След 7-8 месеца обаче движи ръчички и коленца и започва да се премества само. Стъпва ли вече на крачета, ходът става все по-бърз, а посоката и целта, до която желае да достигне, напълно непредвидими. Пълзи към контакти, остри ръбове, недобре закрепени предмети. Тогава осъзнаваме колко опасности дебнат бебето в собствения ни дом. Невъзможно е да го поставим в нещо, като предпазен балон, още по-малко бихме желали да го вържем. Така стигаме до необходимостта да променим средата на обитаване на бебето, т.е. нашия дом. А ако планирате ремонт на жилището поради появата на новия член на семейството, обърнете се към опитни майстори, без да се колебаете.


Нека менюто на детето да е ограничено до храната, която вие приготвяне за него

Често различни препарати се поставят в шкафове под мивката. Всички ниско разположени врати на такива мебели трябва да са заключени. Знаете, че детето опознава света като пипа всичко наоколо, "опитва" колко е вкусно и какво ли не може да попълне в неговото меню.


Внимавайте с дистанционните

Дистанционните устройства трябва да са извън предела, до който достига бебето. И за всеки случай залепете капаците на отворите за батерии.


Скрийте потенциалните опасности

Всичко открито и заплашително за бебето се покрива. Ако не можете да премахнете острите ръбове, използвайте подложки, за да ги обезопасите.


Не подценявайте дребните неща

Пространството под столовете и масите трябва да е освободено от всякакви предмети. Извън обсега на бебето е нужно да са също портмонетата и дрехите, в чийто джобове може да има монети. Монетата е голяма заплаха.

Виж още: 5 трика за обзавеждане на споделена детска стая


Изследователят иска да стигне навсякъде

Набавете си приспособления, които ще предотвратят рязкото затваряне или блъскане на вратите.

Снабдете щорите със скъсен шнур.


Камината привлича не само възрастни, копнеещи за почивка

Ако разполагате с камина, то е добре тя да е снабдена с капаци за затваряне или да е оградена.


Домашният любимец не е детегледачка

На домашния любимец не може да се има пълно доверие. Не оставяйте бебето да си играе само с него, когато е все още много малко.

Вдъхновиха ли ви тези полезни подобрения да обновите жилището си? Ако планирате ремонт, не се колебайте да се свържете с опитни професионалисти. Разгледайте различни предложения, а след това заявете индивидуален проект лесно и безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта