5 въпроса преди покупка, които ще ви спестят пари

Публикувано на 08/01/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 09/08/2016 | Видяно 2 804 пъти

Преди да хукнете да обикаляте по магазините за заветната покупка, направете малко проучване. Най-лесният начин е по-интернет–дори да не намерите съвсем същото, което търсите, при всички положения ще се ориентирате на какви цени се предлагат подобни стоки. Попитайте приятели, съседи, роднини, колеги–някой от тях може да ви даде ценен съвет, къде желаният от вас продукт може да бъде намерен по-изгодно. Най-сетне–поинтересувайте се от сезонни и други разпродажби, ако покупката не е спешна, с малко изчакване във времето може да я намерите и на половин цена.

Вижте още: Идеи за съхранение под леглото


Нямате ли вече нещо подобно?

Нещо е привлякло погледа ви в магазина, разполагате с достатъчно пари и сте готови да го грабнете на момента. Поспрете за миг и се запитайте дали нямате вече същото, но в друг цвят или сте забравили, че наскоро ви подариха нещо подобно. Всъщност толкова ли ви е необходима точно тази вещ, или имате поне три варианта да минете без нея и да приспособите друго, което да върши същата работа? Няма нищо лошо в това да проявите малко изобретателност в използване на наличното и да си спестите пари от ненужна покупка.


5 въпроса преди покупка, които ще ви спестят пари

Всеки човек обича да си купува нови неща–за себе си, за дома, за градината. Понякога някоя вещ толкова ни харесва, че ни най-малко не се замисляме и бързаме да станем нейни притежатели. Но преди да си дадем парите за поредната покупка, е добре да си зададем няколко въпроса, които ще ни отрезвят, ориентират и не на последно място ще ни спестят средства.

Вижте още: Закачалка за антре от стара дървена врата


Къде ще го сложите?

Независимо дали разполагате с малко или по-просторно жилище, винаги при покупка на нова вещ стои въпросът къде ще я поставите или съхранявате. Знаете колко неудобни и неуютни изглеждат жилища претрупани с мебели, аксесоари и дори домакинска техника. Нещата са още по-зле, когато новата придобивка е с размери, надвишаващи пространството, с което разполагате и ще ви се наложи да размествате и прибирате. Не е нужно да си причинявате описаните ситуации. Просто, преди да купите, помислете дали това, което току що сте си избрали, има къде да го поставите и дали ще подхожда на размера на жилището ви, на стила ви, на останалите ви вещи и т.н.


Колко често ще го ползвате?

Покупката на някаква вещ цели да ви принесе полза. Следователно, преди да придобиете нещо ново, съвсем логично е да се запитате колко често ще го употребявате. Съвсем не си струва да вземете нещо, което ще ползвате веднъж и после ще захвърлите и ще забравите за него. Винаги има вариант за такива случаи да заемете временно нещо и след като си свършите работата, да го върнете, вместо превръщате дома си с склад за излишни вещи.


Тази покупка наистина ли ще ви подобри живота?

Не бързайте да отхвърлите веднага въпроса като прекалено философски за една проста покупка. Все пак вещите са да ви служат, а не вие на тях като им отдавате място за съхранение в дома си. След като ще си дадете парите за нещо, то трябва да ви принесе някаква реална полза. Няма смисъл да хвърляте средства импулсивно, без да премислите за какво и колко време ще ви служи конкретната придобивка и дали след като я притежавате, ще се чувствате по-добре и животът ви ще се улесни. Не пренебрегвайте и възможността за ситуация, в която нова необмислена покупка ви създава само излишни затруднения.

Вижте още: 13 забавни кухненски изобретения

Ако някоя вещ в домакинството ви се повреди или износи, не се колебайте да се обърнете за помощ към нашите специалисти за всякакъв вид ремонти. Направете безплатно запитване в MaistorPlus и изберете най-добрите за вас условия.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта