Топ причини да наемете архитект за преустройството на дома

Публикувано на 06/01/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 6 287 пъти

Затруднението на повечето клиенти идва от факта, че бюджетът е ограничен и трябва максимално оптимално да се използват всички ресурси. Недостатъчната информация за това как да изберем необходимите ни материали, подходящи ли са те за нуждите ни, как да се съчетае функционалност със стил и удобство-за всичко това  на помощ отново идва архитектът. Той може да ви помогне да изберете най-подходящите и качествени материали и технологии, които да се впишат в бюджета ви.


Креативни решения

Креативно решаване на проблеми – това е една от важните роли на добрия архитект. Това се постига чрез внимателно анализиране на изискванията и събиране на разнообразна информация за вас – какво искате и от какво имате нужда във вашия дом, какъв е начинът ви на живот, какви са вашите хобита и занимания, в коя стая прекарвате повече време, с какъв бюджет разполагате – на базата на детайлна информация около вас, професионалистът създава подробен план, модел или чертеж. Те са съгласуват с вас още в най-ранен етап, така че да бъдете в течение на нещата във всяка една фаза от процеса.


Топ причини да наемете архитект за преустройството на дома

Малко неща са по-вълнуващи от това да построим нов дом или да преустроим стария по наш вкус. Мнозина смятат, че лично те трябва да се заемат с всички детайли от този приятен, но и комплексен процес. За да получим наистина впечатляващ резултат обаче, е най-добре да се обърнем към професионалист-архитект. Причините за това са много и ние ще обърнем внимание на основните от тях.

Вижте още: Как да разположите мебелите в хола


Анализ на изискванията

Дори да имате визия за това как трябва да изглежда мечтаният от вас дом, изпълнението често се оказва една съвсем нелека задача. Тогава на помощ идва архитектът. Неговата първа и най-важна задача е да разбере и да вникне във вашите изисквания, и използвайки своя опит да създаде проект, който съчетава красив дизайн с функционалност.  Затова е важно да изберем специалист, с когото имаме общ език – успешното общуване е от съществена важност, за да се изгради дом, който отразява вашата същност и ценности.


Пестите време и пари

Архитектът планира проекта заедно с вас-и когато изискванията ви се променят в хода на действие поради различни причини, те се отразят на хартия много по-лесно и евтино, отколкото когато промените вече са факт. Специалистът се стреми да открива потенциални проблеми и да ги решава в зародиш. Освен това, чертежите и плановете улесняват определянето на една точна цена за изпълнение. Друг важен фактор в планирането на преустройството на вашия дом е той да бъде енергоефективен, което да ви спести допълнителни разходи за отопление и осветление. А както знаем, винаги си струва да се помисли за ползите в дългосрочен план.

Вижте още: Енергоефективни, екологични и модерни строителни материали

Осъществява връзка с изпълнителите

Архитектът ще ви помогне с избора на фирми и майстори за изпълнението на проекта. Също така може да изпълнява освен всичко и ролята на посредник между вас и строителния предприемач. Намирането на качествени строители, както знаем, невинаги е лесна задача за хора, които са извън тази сфера. За това ви съветваме да подбирате внимателно специалистите, с които ще работите, запознавайте се с тяхната предишна работа и се вслушвайте в мнението на клиенти, ползвали техните услуги. Наетият от вас професионалист следи за спазването на срокове и координира цялостния работен процес, както и следи за спазване на законовите рамки. 


Полезни съвети и идеи

Архитектът винаги може да ви даде свежи идеи и решения, за които дори не сте се замисляли, така че крайният резултат да надхвърли очакванията ви! Няма по-удовлетворяваща награда от един успешно изпълнен проект за всеки специалист. Така че си струва да се доверите на професионализма и компетентността на добър архитект!

Вижте още: Защо да използвате естествени материали в обзавеждането

В MaistorPlus ще намерите доказани професионалисти в сферата на архитектурата и дизайна, които да ви гарантират спокойствие за изпълнението на вашия проект. Пуснете заявка и се запознайте с предложенията на специалистите, спрете се на най-подходящия за вас и си осигурете един уютен и стилен дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта