Креативни предложения за скрито легло в жилището

Публикувано на 15/06/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 15/06/2020 | Видяно 5 627 пъти

Най-вероятно има две основни причини да искате да прочетете този текст:

Първата - ако живеете в малък едностаен апартамент и се нуждаете от креативна идея как да спестите място от позициониране на леглото, което използвате само през нощта и искате да скриете по време на ежедневните си дейности.

Втората - в дома ви има достатъчно място в спалнята, но се чудите как да не се вижда едно допълнително легло, което не използвате често и бихте искали по интелигентен начин да го впишете в интериора си.

При всички положения този текст е за всички онези, които имат нужда от едно допълнително легло, но пространството в дома им налага ограничения.  Предлагаме ви креативни идеи на съвременни дизайнери от цял ​​свят, които подбрахме за вас. За индивидуални проекти - обърнете се към специалистите, регистрирани при нас.


Удобни дивани, които се трансформират в легла - класическо решение

Най-често срещаното решение за скрито легло в дома е диванът. Това обикновено идва на ум, когато мислим за временно легло с двойна функция.

  • Съществуват много различни механизми в дизайна на дивана - издърпване, модулна конструкция и др. Това е отлична опция, която много домакинства използват практично в дневната.
  • Разтегателният диван е подходящ за нечакани гости, както и при кавга при двойката, но не може да се ползва за тази цел за дълъг период като основно легло.
  • Все пак трябва да подчертаем, че този тип дивани са малко по-скъпи от обикновените, но пък винаги може да направите изгодна покупка, когато има промоция.

Вижте още: Детски легла – цени


Модифициращ се стол в легло за спане - не пропускайте тази възможност

На днешната дизайнерска сцена има много креативни, атрактивни и елегантни дизайни на столове, които лесно се преобразяват в доста удобни легла.

  • Можете да изберете дискретен на вид стол, който да съответства на интериора на вашата дневна. Наистина възможностите са огромни и се предлагат доста нестандартни решения.
  • Такъв интересен стол се явява и допълнителна зона за релакс или уединяване за по-добра концентрация при четене или слушане на музика.
  • Той може да се постави както в дневната, така и в спалнята. Важно е да съотвества неговият дизайн на цялостния интериор в стаята.


Падащи легла – практични и винаги под ръка

Така наречените падащи легла могат да бъдат вградени вертикално или хоризонтално в стена или друга конструкция. Те могат да спестят много място, но в същото време да бъдат и много функционални, когато се наложи.

  • Едно от съществените предимства на падащото легло е, че може да предложи гъвкаво използване на матрак в нормален размер, разположен върху подвижната конструкция.
  • Също така механизмите правят модерните легла от този тип лесни за спускане и повдигане.
  • Леглото е напълно сравнимо със стандартното и може да се използва ежедневно, без да се отразява негативно на качеството на съня.

Вижте още: 8 изобретателни легла за малки спални


Сгъваемо легло тип бюро – атрактивен функционален елемент

Сгъваемото легло под бюрото е свеж пример за това как човек може да реши множество проблеми в пространството с един гениален дизайн.

  • Леката, многофункционална конструкция превръща самото помещение от спалня в офис с лекота и елегантност.
  • Уникалните дизайни на мебелните компоненти придават функционален стил в стаята. По този начин се освобождава пространство за ежедневни дейности.
  • Такава интелигентна система за обзавеждане в изчистени тоналности, може да разшири пространството в една стая. Като в същото време е много практична.


Бар плот и легло – могат ли да бъдат едно цяло?

Често малките студийни апартаменти са разположени на последния етаж или на тавана и при тях може да възникне проблем с наклонения таван или A-рамката.

Интелигентните дизайнерски решения се занимават с ограниченото пространство и по тази причина бар плотът може да е с разтегателна конструкция, която включва легло. Харесва ли ви това предложение? Оказва се, че леглото може да се скрие изцяло зад повдигнатия кухненски плот без никой за подозира за него. Отлично решение, което впечатлява.

Вижте още: Барплотът - удобно решение или ненужно допълнение към съвременната кухня?


Не е за вярване - скрито легло в... кухнята

Да, на пръв поглед е много странно... Но всъщност е много удобно. Това е една свежа и нетрадиционна идея за дизайн, която е много практична и подходяща за малки градски жилища. Или дори за собствениците на къщи може да бъде доста подходящо и удобно решение за настаняване на случайни гости.

  • Дизайнът на иновативната мебелна комбинация включва стилен комплект за хранене - опростена маса със столове и диван.
  • Диванът се разтяга до идея за плъзгащо се легло, което може да се удвои. Когато е необходимо да се използва за настаняване на гости за една нощ, масата се сгъва в специално проектирана ниша и леглото може да бъде разгънато до пълния му размер.


Легло под стълбите или в ниша в стената - нестандартно решение

Използвайте пространството под стълбите като удбно място за скрито легло... Дизайнерите често се опитват да си служат и с нетрадиционното пространство под стълбите – там може да има както библиотека на рафтове, така и скрито легло.

  • Зоната под стълбището е скрито кътче, което се ползва много рационално.
  • Тази платформа, изработена по поръчка, не само се вписва плътно в нишата под стълбището, но също така съдържа и допълнително място за съхранение.
  • По същата логика нестандартните ниши в стените могат да предоставят зона за легло. Удобно и практично. 

На помощ за изработване на нестандартно скрито легло идват опитните мебелни специалисти, регистрирани в MaistorPlus! По всяко време можете да направите заявка за проект, при това напълно безплатно. Сравнете офертите, които ще получите в отговор на запитването си и се спрете на тази, която вярвате, че максимално ще се доближи до мечтаната стая.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
134 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта