Обособете перално помещение в малкото жилище

Публикувано на 29/09/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 18/10/2019 | Видяно 8 381 пъти

Искате да имате перално помещение, но имате малък дом? Е, не се отчайвайте, и за вас има решение. И то без да се налага да слагате пералната в кухнята. Всичко е въпрос на правилно разпределение, мъничко желание, повече старание. Разбира се, ще трябва да се съобразите и с разположението на дома си. Но важно е да не се обезверявате. Има хиляди начини да създадете мокро помещение, дори в малкия ви дом. Не ни вярвате? Продължете да четете надолу. 

В случай че не може сами да се справите в обособяване на перално помещение, може да потърсите съдействие от доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Те ще ви помогнат с перфектното разпределение на дома ви. 


Подгответе мястото на пералнята

Всъщност почти винаги има вариант да успеете да намерите повече от едно място за вашата пералня. Превърнете дори най-малкото пространство в перално помещение.

  • Използвайте нишите във вашето жилище или пък шкаф, в който може да се побере пералнята.
  • Сложете рафтове над пералнята, върху които да подреждате необходимите препарати и консумативи. По този начин също ще успеете да си спестите пространство, което ще заемат на пода.
  • Ако използвате пералня и сушилня, разположете ги една върху друга. Така наистина ще успеете да си спестите много място.

Вижте още: Пералня с вградена сушилня - плюсове и минуси


Къде да разположите пералнята?

Рядко в жилищата в България се среща обособено перално помещение. Ако разполагате с такова, то вие сте истински късметлии. Ако пък не, ето няколко идеи, къде да разположите така нареченото мокро помещение.

  • Обмислете добре къде може да разположите своето перално кътче. Под стълби, в коридора или в килера.
  • Най-често срещаното място за пералня е кухнята. В този случай имате необходимите неща, за да я инсталирате. Може да използвате вграден шкаф, за да не се набива на очи. И все пак това е краен вариант за вашата цел.
  • В Америка, например, поставят пералнята/сушилнята в банята. Разбира се, това може да се случи, ако разполагате с по-голяма баня. И въпреки това влагата не е особено голям приятел на уредите.
  • Създайте подходящо място в коридора. За целта ще трябва да се сдобиете с извод за вода и за канала. Да, ще се наложи малко да къртите и да промените жилището си, но пък усилията ще си заслужават.
  • Ако разполагате с килер, много бързо може да го преустроите в помещение за пералнята. 


Хитринки

Винаги може да направите своето малко перално кътче в много функционално място. За тази цел може да вземете под внимание и следните няколко хитринки:

  • Използвайте сушилня и пералня – 2в1. Да, несъмнено това има и своите минуси (от гледна точка на функции и работа), но пък основната положителна черта е, че имате два уреда в един. Това ще ви спести място.
  • Закупете красив кош за пране, който позволява да го поставите на неутрално място, без никой да разбира каква е неговата функция. Той ще бъде част от декора, но реално ще има много голяма роля във вашето ежедневие.
  • Ако все пак видът на пералнята е способен да ви изкара извън равновесие, винаги може да я скриете. Използвайте вратички или перде, ако желаете да не се набива на очи. Вариантът с вграден шкаф също е за предпочитане, но той е една идея по-скъп.

След показаните идеи се надяваме, че сме успели да ви убедим, че дори в малкия апартамент има място за перално помещение. Ако решите все пак да задействате този план, обърнете се към специалистите, които могат да ви съдействат. Направете заявка за проект напълно безплатно. След това ще получите оферти от регистрираните в сайта професионалисти. Следващата стъпка е да изберете най-подходящата. Напишете мнението си в сайта, за да помогнете на други наши потребители.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта