Холни секции - видове и цени

Публикувано на 14/08/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 17/09/2019 | Видяно 5 989 пъти

Холните секции и рафтове винаги са били, а и ще бъдат, едни от най-необходимите мебели в интериора на дома. Те могат да се срещнат в почти всяка всекидневна в днешно време. Това е така, защото те са супер удобни за съхранение на различни вещи. А и са чудесен естетически избор, когато става дума за обзавеждането на всекидневната. Още едно предимство на холните секции, е че имат голямо разнообразие от типове и модели, които отговарят на индивидуалния вкус на този, който ги ползва, а и на стила на помещението, в което се намират. 

За да разберете коя холна секция ще пасне на вас и вашия дом, тук сме подбрали информация относно факторите, които трябва да имате предвид при избора й, различните модели, характеристиките и разбира се техните цени. Ако пък имате своя идея за изработка на холна секция, можете да се свържете с професионалистите в изработка на мебели, регистрирани в нашия сайт. 


Вземете под внимание размера на помещението!

Размерът на помещението, в което ще се намира холната секция, е един от основните фактори, който задължително трябва да се има предвид при нейния избор. Холната секция задължително трябва да бъде съобразена с параметрите на всекидневната или съответното помещение, в което ще бъде разположена. Тя не бива да взема огромна част от стаята. Защото все пак вероятно искате да има място и за други мебели, нали? А и една голяма холна секция, поставена в помещение с малки размери, нито ще изглежда добре естетически, нито ще бъде практична.

Вижте още: Четири дискретни минималистични секции


Всичко трябва да бъде в един стил

Едва ли е нужно да го споменаваме, но при избора на холна секция е необходимо да обърнете внимание и на стила й. Освен че е важно дизайнът и цветовете й да пасват на вашите лични предпочитания, те трябва да се комбинират добре и с останалата част на интериора на помещението, в което ще бъде поставена. Ето и два важни съвета, които да имате предвид:

  • Ако всекидневната ви е в преобладаващо традиционен стил, заложете на класическа права секция, която да е в тон с атмосферата в помещението.
  • Ако холното ви помещение е в по-модерен и разчупен стил, то тогава ви съветваме да изберете секции с отворени рафтове, които да допълват интериора.


Естетика и функционалност в едно

Допълнителните елементи на холните секции служат като идеални средства, допринасящи за функционалността и естетиката във всекидневната. 

  • Стъклените врати внасят повече елегантност в помещението, като едновременно с това създават перфектно кътче за поставяне на  декорации. Цените на холните секции със стъклени врати варират от 240 лв. до 800 лв.
  • Ъгловите холни секции пък са доста интересни решения, що се отнася до дизайн. Едновременно с това са изключително практични, тъй като спестяват много място в помещението. Цената на този тип секции е около 400 лв.
  • Много предпочитан от производители и потребители модел в последно време е холна секция с вградени модули с LED осветление. По този начин се създават красиви акценти, внасящи много приятно и модерно усещане. Има възможност LED осветлението да бъде и с RGB модул, с помощта на който бихте могли да настройвате цвета на светлината според настроението ви. Цените на тези секции също са в диапазона 400 лв. - 1000 лв.


Модулните холни системи са най-удобното решение

Модулните холни системи са сред най-предпочитаните решения за всекидневната. Освен, че чисто визуално изглеждат страхотно, те дават и уникална възможност за повече функционалност и домашен комфорт. А какво всъщност представляват те?

  • Огромно предимство на модулните холни системи, е че отделните им съставни елементи могат да бъдат поставени в стаята според вашите лични предпочитания, а и според устройството на помещението. По този начин, ако в даден момент  решите да променяте интериора си, това няма да ви попречи, а напротив - ще ви улесни. 
  • Още едно тяхно предимство, е че ако решите да допълните интериора си, винаги можете да закупите допълнителен модул от съответната система.
  • За по-разчупен и ексцентричен вид, можете да заложите на модулни холни секции с различни цветове на отделните елементи. Това ще внесе повече свежест и усещане за свобода и простор в помещението. Внимавайте обаче да не стане голяма каша.

Цените на отделните елементи от модулната холна система са:

  • Единични рафтове - 40 лв - 100 лв.;
  • Маса - 90 лв. - 300 лв.
  • Чекмеджета - 110 лв - 240 лв.;
  • Витрина - 150 лв. - 400 лв.
  • Шкаф - 130 лв. - 500 лв.

А за най-добри резултати може да се доверете на доказаните професионалисти за мебели по поръчка, регистрирани в нашия сайт. Направете безплатна заявка за проект още сега. До 24 часа ще получите оферти от доказани професионалисти в областта. За да направите информиран избор, можете да разгледате техните профили, както и мненията на други техни клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта