Тапети - цени

Публикувано на 28/10/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/12/2018 | Видяно 4 479 пъти

Поставянето на тапети е лесно и достъпно решение за освежаване на стените, което често намира място в българския дом. И макар тапетите да бяха по-популярни през 20 век, днес те все още имат богато приложение в домакинствата, като вече обхващат не само спалнята и детската стая, но дори помещения с висока влажност като кухнята и банята. Каква сума обаче е необходимо да инвестираме в материали, така че да постигнем желания резултат? Нека да сравним цените на различните видове тапети за стени, така че да открием баланса между цена и качество. За правилното поставяне на този тип стенно покрие пък потърсете съдействие от опитните майстори, регистрирани в нашата платформа!


Симплекс тапетите са подходящи за напълно гладки стени

Еднослойните хартиени тапети, познати още като симплекс, са чудесно решение за гладките и изчистени стени на вашата дневна или спалня. Макар да се предлагат в огромно разнообразие от десени обаче, симплекс тапетите няма да издържат дълго на натиска от неспирните детски игри, поради което е добре да ги избягвате в помещения с интензивно замърсяване като детската стая и коридора например. Поставянето на подобни тапети е наистина лесно – необходимо е единствено да поставите тънък слой лепило, след което да притиснете с мека кърпа, така че да не останат подутини на стената.

  • Цените за този вид тапети също са изключително ниски и варират в диапазона между 3.50 – 5.50 лв. за ролка, която най-често е с размери 0.53 метра ширина х 10 м. дължина.

Виж още: Кухненски маси - цени


Дуплекс тапетите са идеално решение за вашата дневна или спалня

Дуплекс тапетите се явяват по-скъпа, но и по-качествена алтернатива на симплекс тапетите. Те са произведени от два слоя хартия и се предлагат в огромно разнообразие от цветове и шарки, така че да паснат на всеки тип интериор. Приложението им обаче остава ограничено до помещения, лишени от влага и голямо количество пряка слънчева светлина, която уврежда тапетите и намалява експлоатационния им живот. Въпреки това обаче, дуплекс тапетите печелят почитатели със своята лесна поддръжка и сравнително ниска цена.

  • Цените за дуплекс тапетите зависят пряко от качеството на използвания материал и избрания десен и най-често са между 7.90 – 15 лв. за ролка с размери 0.53 метра ширина х 10 м. дължина.
  • Този вид тапети можете да откриете на средни цени между 9 и 12 лв. за ролка.


Флис тапетите запазете за стени с леки неравности

Флис тапетите са изключително модерно решение, подходящо дори за онези помещения у дома, чиито стени имат леки неравности. В основата на този тип тапети стои т.нар. „флис“, който осигурява дълготрайност и здравина на покритието, което от своя страна може да бъде, както изчистено и семпло, така и изпъстрено или дори релефно. Това превръща флис тапетите в универсално решение, което се отличава с по-нисък разход за лепило, по-здрава основа и не на последно място изключително лесно поставяне, което позволява последваща корекция.

  • Цените за флис тапети варират в по-широк диапазон, като започват от 6-7 лв. и достигат 25 и дори 32 лв. за ролка.
  • Средната цена на този вид тапети започва от 10 лв., така че съветът на специалистите тук е да не правите компромис с качеството, в името на ниската цена.

Виж още: Бюра - цени


Погрижете се за стенното покритие на банята и кухнята

Преди години приложението на тапетите се изчерпваше единствено до сухите помещения с относително гладки стени. Днес обаче този тип стенни покрития намират място и в дизайна на банята и кухнята. За целта тапетите за мокри помещения са снабдени с допълнително покритие от ПВЦ, разположено върху хартиената основа, което не позволява на водата да проникне под повърхността и да разруши лепилото. Поставянето на този тип тапети изисква използването на специално лепило и допълнителна грижа за фугите, но пък е едно изключително интересно и бюджетно решение за съвременния дом.

  • Тапети за баня можете да откриете на цени между 15 – 30 лв. за ролка, като средната стойност е около 20-25 лв. за ролка.
  • На пазара се предлагат тапети и на цени от 15 лв. за ролка, но е добре преди да заложите на подобно стенно покритие, непременно да се допитате до специалист.

Опитен майстор за избора и поставянето на тапетите у дома пък ще откриете в MaistorPlus! Заявете проект напълно безплатно и сравнете профили, оферти и оценки от клиенти на най-добрите специалисти в областта!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта