Направете антрето свежо и приветливо

Публикувано на 17/09/2018 от Антония | Последна редакция на 18/09/2018 | Видяно 3 254 пъти

Антрето и коридора са пространствата, които ни изпращат всяка сутрин и посрещат след дълъг работен ден. Те са първото място, с което запознаваме гостите в дома си. Ето защо всеки собственик на къща или апартамент предпочита свързващите пространства да са приветливи, функционални и стилово преходниСкромната квадратура не е пречка, а предизвикателство - всеки може да създаде интериор за антре и коридор, достойни за гордост. Ако се нуждаете от пряка асистенция, интериорните дизайнери, регистрирани на нашия сайт, са на ваше разположение


Малко антре в свежи цветове

Тапет с геометрични мотиви, голямо огледало с релефна рамка и конзолна маса с триъгълни фасетиПравилните геометрични форми стоят добре във всяко модерно жилище. Със семпли, но необичайни елементи, се постига ефектен и изразителен интериор. Силно застъпени са в средиземноморския и скандинавкси интериорен дизайн. Що се отнася за цветовете, експертите решително препоръчват избора на топли, но отличителни цветове. Те не само ще ви помогнат да увеличите визуално малкото пространство, но и да създадете лек, чист и елегантен вид, който ще внесе приятна атмосфера.
 


Декорирайте практично

Трудно е да си представим удобен коридор без закалчки за дрехи, шкаф за обувки и други аксесоари за съхранение. Дори в малкото антре, наподобяващо тесен коридор, е възможно да се направи плитка ракла с куки за дрехи. Например за двойките, живеещи в такъв апартамент, ще бъде достатъчно да осигурят един компактен шкаф или чифт куки и рафтове за обувки. Големите семейства се нуждаят от повече място за съхранение. Вграденият гардероб и шкафът от пода до тавана ще помогнат за решаването на проблема със съхранението на сезонни дрехи и обувки, както и ще ви позволят да поддържате необходимите ежедневни аксесоари - чадъри, ръкавици, спортно оборудване - на удобно място.


Обърнете внимание на осветлението

Антрето и коридорът са помещенията, в които проникването на естествена дневна светлина е най-трудно. Липсата на прозорци налага особено внимателно да помислим за осветителението. Експерти препоръчват да не се ограничаваме до една централна лампа, а да използваме комбинация от източници на изкуствена светлина. Това може да бъде осветлението на тавана, разположено по неговия периметър, или комбинация от централен полилей и стенен аплик. Можете също така да помислите за осветление около огледалото, тъй като отразената светлина ще бъде умножена. Осветлението е един от функционалните компоненти на интериора, то може да действа също и като декоративен елемент. Ако вашето антре няма голяма площ, но може да се похвали с висок таван, е възможно да създадете ефектна украса с помощта на оригинален полилей. 
 


Поставете голямо огледало

Нито антре не е завършено без голямо огледало, тъй като трябва да видим в каква форма напускаме дома ни сутринта, преди да започнем своя ден. Огледалото в антрето  е необходимо и поради възможното визуално внушение за повече простор в помещението. С помощта на оригинално огледало в красива или необичайна рамка, можете да украсите дори най-скромния и посредствен коридор. Ако сте от късметлиите, в чиито антрета достига естествена светлина от прозорец, поставете огледалото така, че то да я отразява. Хората не прекрават много време в антрето, веднъж щом са влезли в жилището, но то е част от дома и показва нашето отношение към него. Ако сме ви мотивирали да помислите за промяна във вашето антре, можете да се обърнете към доказали се изпълнители. С еидн клик можете да пуснете заявка за проект и да разгледате офертите, които ще получите, за да изберете най-доброто за вас и дома ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта