Това са цветовете, за които всички говорят през 2017 г.

Публикувано на 26/06/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 27/06/2017 | Видяно 5 293 пъти

Когато една календарна година заменя друга, в света на модата неизменно идва на дневен ред обсъждането на новите актуални цветове. Това е валидно както при модните тенденции, така и при дизайнерските. Според големите имена в сектора, през 2017 г. на особена почит са сложните нюанси – гранични тонове между два цвята, носещи успокоение, удобство и увереност. Това са отправните точки, от които професионалистите поемат по креативния си път с всеки отделен клиент, като освен това отделят особено внимание на личностите характеристики на тези, с които работят.

Така интериорните дизайнери се съобразяват не само с изрично изразените желания на своите клиенти, но и с тяхната персоналност, дори с тези черти от характера им, които те не се стремят да изявяват пред сравнително непознати хора.


Традиционалистите ще трябва да се отворят за нови предложения

Сиво, бежово, кафяво и охра обикновено са цветовете, които се смятат за традиционни при обзавеждането за дома. 2017 г. обаче отправя предизвикателство към по-консервативните. Да, не е задължително те да избират крещящото червено, но ако искат да имат красив съвременен дом, няма да сбъркат, ако заложат на наситено лилавото. Тревисто зеленото също е препоръчвано при ремонтите у дома, като е особено подходящо за дневната.


Подходящите цветове за общителни и активни натури

Ако сте изключително комуникативни, динамични и вечно забързани нанякъде, най-подходящите за вас нюанси според модните диктатори са тъмният братовчед на морскосиньото, яркочервеното и ведрото зелено. Тези цветове привличат вниманието и не оставят посетителите безучастни. Изборът на подобни палитри издава вашето желание за живот и неспирната ви енергия.

Не се страхувайте да комбинирате помежду им изброените варианти, като наблягате на един цвят, а останалите вмъквате само като акценти и отделни елементи. Възможно е да получите оригинални резултати, с които да впечатлите гостите си. 

Вижте още: Уникални идеи за акцентиране върху стените в спалнята


Удобство, удобство, удобство!

Новата мантра при поддържането на дома е повтарянето на думата „удобство“. Зашеметяващата визия отстъпва на заден план, изместена от желанието за спокойствие и комфорт. Според специалистите усещането за удобство се подсилва, когато използваме светлорозови нюанси, нежното синьо и бледожълтото.

Освен това тези цветове се препоръчват при обзавеждането на малки пространства. Счита се, че по този начин минималистичните интериори изглеждат с повече въздух и обем и добиват по-привлекателен външен вид за своите обитатели.


Пастелни тонове за интровертни характери

Много интроверти се стараят да изглеждат достатъчно комуникативни, за да успяват всеки ден да се впишат в заобикалящия ги свят. Тъй като обществото по някакъв начин изисква от тях да бъдат общителени, забавни и приветливи, често пъти по-затворените в себе си личности полагат изтощителни усилия да отговарят на тези очаквания. Именно домът е мястото, в което те се отпускат, за да бъдат себе си. Според експертите актуалните цветове, които са способни да възстановят силите и на най-изморените от напрегнатия си ден, са в палитра, съставена от пастелни тонове.

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за детската стая


Ако търсите внимание и изява

За да обзаведете дома си според наистина най-актуалните и предпочитани тенденции, заложете на смесицата между сиво и кафяво. Това е нюансът, който официално е обявен за звезда на 2017 г. Очаква се повечето знаменитости да предекорират къщите си, използвайки този цвят. Превърнете се в част от елита и направете същото.

В зависимост от чертите, които доминират вашата личност, изберете правилните цветове за дома си, следвайки изброените по-горе препоръки за 2017 г. За допълнителни съвети и насоки, обърнете се към професионален интериорен дизайнер, като пуснете безплатна заявка за проекта си в нашия сайт. С вас ще се свържат доказали се експерти, а оставената в онлайн профилите им обратна връзка от предишните им клиенти, още повече ще улесни избора ви.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта