Интериорни врати - цени

Публикувано на 08/01/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 08/01/2018 | Видяно 8 526 пъти

В днешно време интериорни врати са повече от подвижни прегради в съвременното жилище. Днес те са елемент, който спомага за постигането на по-естетичен вид на всяко помещение, като едновременно с това спомагат за неговото по-добро шумоизолиране. Подходящите интериорни врати допълват визията на дома, без да контрастират твърде ярко на заобикалящите ги стени и декорации. Изборът на врати за отделните помещения се извършва още на ниво основен ремонт на жилището, поради което днес ще ви запознаем с цените за различните видове интериорни врати, така че да планирате по-прецизно бюджета си за ремонт. Какви други фактори съблюдавате вие при подбора на преградни решения за дома? Споделете с нас своите трикове, а за качествения монтаж на интериорни врати се доверете на опитните майстори, регистрирани в нашата платформа!


Класически еднокрили врати

Еднокрилите врати са класически вариант, приложим във всички модерни жилища. Те са леки, практични и удобни, като монтажът им не изисква по-особени познания и инструменти, за разлика от поставянето на плъзгащи врати например. Колко обаче струва този стандартен вариант?

  • Цените на интериорни врати от МДФ и HDF започват от 100 лв и могат да достигнат до 220-250 лв за брой. 
  • Дървените интериорни врати обикновено са по-скъпи, като цените им варират между 150 и 300 лв за брой. 
  • Допълнителните декорации по вратите очаквано ще оскъпят инвестицията.
  • На пазара ще откриете широко разнообразие от варианти - интериорни врати с елегантно гланцирано покритие, както и такива с ефектни стъклени елементи, като този тип интериорни врати ще откриете и на цени около и над 220-300 лв за брой.

Виж още: Хидроизолация - цени


Двукрилите врати спомагат за сливане на две помещения

Двукрилите врати са идеално решение за създаване на по-плавен преход между две помещения у дома. Ако оставите вратите широко отворени, на практика обединявате хола и кухнята например, при това без да се налага да инвестирате в премахване на стени или изграждането на скъпи частични прегради. 

  • Двукрилите интериорни врати най-често са на цени между 300 и 600 лв, като в отделни случаи могат да достигнат и цени от 800 лв в зависимост от особеностите на модела. 
  • На пазара ще откриете и варианти на цени до 1000 и дори 1200 лв за брой, но тези модели обикновено са богато декорирани или притежават голям брой стъклени елементи. 
  • Подобно на еднокрилите врати, двукрилите се изработват най-често от МДФ. HDF или дърво, като можете да поръчате също и изработка на двукрила врата с метална рамка и стъклени страни. За целта заявете безплатен проект в MaistorPlus!


Плъзгащи врати за по-функционален и модерен дом

Плъзгащите врати са леки, функционални, а освен това спестяват значително пространство поради своя ненатрапчив дизайн. Подобен тип конструкции се изработват от дърво, ПДЧ плоскости, стъкло с метални или алуминиеви рамки, и други.

  • Вратите с плъзгащ механизъм ще откриете на цени между 100 и 500 лв в зависимост от вида и големината на конструкцията.
  • В отделни случай разходът за такъв тип интериорни врати може да нарасне до 1000 лв, особено ако включите в дизайна им множество декоративни орнаменти и ръчно изработени детайли.
  • Специалистите обаче напомнят, че плъзгащите врати често не са достатъчно шумоизолиращи, което ги прави неприложими като прегради между спалнята и останалите помещения, като дневната например.

Виж още: Осветителни тела – цени


Сгъваемите врати са идеално решение за компактния апартамент

Сгъваемите врати са удачно решение за временно разделяне на две помещения, но често не осигуряват стабилността и удобството, която получавате при стандартните еднокрили или двукрили врати.

  • Ниските цени на сгъваемите интериорни врати обаче ги правят предпочитано решение за много домакинства, като тази идея е особено подходяща за преход между коридора и хола или пък килера и кухнята.
  • Този тип врати струват около 50-100 лв в случаите, когато залагате на лека и не особено устойчива конструкция, изработена от ПДЧ.
  • Ако пък сте се спрели на масивна сгъваема врата със стъклопакет и качествени профили за дограма, цените за интериорни врати могат да достигнат дори 500-700 лв за брой.

Ако все още се колебаете на кой тип интериорни врати да заложите, потърсете съдействие от квалифицираните майстори, регистрирани в нашата платформа! Заявете проект в MaistorPlus и сравнете профили и оферти на доказани професионалисти, при това напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта