За какво използваме услугите на стъклар?

Публикувано на 30/08/2022 от Люси Любомирова | Последна редакция на 30/08/2022 | Видяно 880 пъти

Стъклото присъства в бита на хора още от древността. Отрито е преди хиляди години от финикийците и се счита за един от най-старите изкуствени материали в света. Днес едва ли някой би могъл да си представи заобикалящата ни среда без прозорците, откриващи пред нас красиви гледки, огледалата в дома ни и всички други предмети изработени от стъкло.  

 


Какви са стъкларските услуги?

Стъкларските услуги включват всичко свързано с изработване, подмяна, ремонт на прозорци, витрини, остъкления и въобще всичко свързано с монтирано някъде стъкло или пък огледало. 

Професията стъклар изисква голяма прецизност, въображение, усет към красивото и разбира се умения.  Ако Ви предстои да избирате майстор-стъклар, на когото да се доверите, направете това в сайта на Майстор Плюс. Тук изборът винаги е правилен. 

Първата стъпка от изпълненитето на проекта и да се направи задължителен оглед на място. Обикновено специалистите извършват посещение в дома, преценят възможностите съобразно вашите желания и след това дават своите препоръки.

След като сте обсъдили детайлите, ще изготвят индивидуална оферта за проекта или просто ще ви кажат колко ще струва ако става дума за подмяна на счупено стъкло и друга такава по-дребна услуга. 


Прозорци и врати

Вече почти във всеки дом има поставена PVC или алуминиева дограма. Понякога с времето се получават дефекти в стъклото, счупване, надраскване. Дори най-малкият проблем може да доведе до изменение в изолационните характеристики на стъклопакета. Ето защо се налага той да бъде сменен. Това е услуга, която почти всяка стъкларска фирма предлага. 

При смяната на стъклопакет не се извършва нарушаване целостта на стената - не се сваля дограмата. Специалистите ще извършат оглед, на който ще вземат точните размери за изготвяне на нов стъклопакет и след това ще го монтират на място. 

Монтажа и демонтаж на дограмата също е услуга предоставяна от стъкларските фирми. Прецизният монтаж на дограмата е важен момент, тъй като до голяма степен от това зависи правилното функциониране и дългосрочната експлоатация на прозореца или вратата. Ето защо изборът на високо квалифицирани изпълнители е от съществено значение.  

Направете своя избор тук.


Огледала

Огледалото се причислява към всички полезни вещи в нашия дом и освен това са сред любимите на много дизайнери интериорни решения. Понякога за да се придаде визуално повече простор на помещението, се монтират огледала на стената. Освен за този ефект, огледалата се изпозват и за добавяне на някакъв абстрактен елемент. 

Подобни огледални стени сме виждали във фитнес залите, залите за танци, хотели, козметични салони и други. На пръв поглед може да изглежда просто монтиране на огледало на стена, но всъщност това е задача, която изисква високи умения от стана на майстора-стъклар. В противен случай би се стигнало до неприятни изменения в образа.

Услугата също се предлага от голяма част от фирмите.


Остъкляване на балкони и тераси

Още една много търсена стъкларска услуга е остъкляването на откритите балкони и тераси. В търсене на повече площ в жилищата, хората усвояват и прилежащите балкони. Често това се случва чрез остъкляване, заради лекотата на конструкцията, красотата и не на последно място не се ограничава достъпа на светлина и въздух в жилището.  

Освен всичко казано до тук, фирмите-изпълнители на стъкларски услуги предоставят и допълнителни услуги като - смяна на обков, подмяна на уплътнения, ремонт на дограма, остъкляване на оранжерии и други! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
138 извършени проекта