Как да организираме преместването в нов дом?

Публикувано на 08/08/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 08/08/2022 | Видяно 916 пъти

Преместването в нов дом е стъпка, която носи много радост, но и много работа. Доста хора изпадат в паника, когато дойде момента да преместят буквално целия си живот на ново място, именно заради организацията и опаковането. За да улесните процеса, ви предлагаме няколко начина, които ще премахнат притесненията и ще оставят само хубавите емоции във вас.

Опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus, ще ви съдействат да осъществите преместването в новия дом.


Почистване преди преместване

Добре е да направите почистване преди да започнете изнасянето на багажа си. По този начин ще ви останат по-малко вещи за опаковане и разопаковане. Когато живеем дълго на едно място, често събираме вещи от които нямаме жизненоважна нужда – помислете за това, когато почиствате и оставете за пренасяне наистина важните за вас неща.


Документите са най-важни

В дома си вие свиквате с подредбата и намирате ред дори в хаоса. При изнасянето, съберете най-важните документи в папка на едно място, което да е лесно достъпно. Не винаги разопаковането и подреждането на новия дом се случва бързо, затова трябва тези неща да са ви под ръка.


Помощ от приятел или професионалист

Независимо дали ще използвате приятели или хамалски услуги – подгответе се предварително. Ако имате ясна дата, в която ще се случва изместването, наемете професионални услуги или уведомете приятелите си, възможно най-рано. Освен това винаги бъдете подготвени, че дори след уговорка, може да се окажете сами, така че измислете резервен вариант.


Събиране на багаж

При опаковането на багаж се стремете да слагате вещите от една стая на едно място. Това ще ви помогне при разопаковането също. Опитайте се да избегнете празните пространства в кутиите и кашоните, които използвате за събиране на багаж и винаги слагайте по-тежките неща на дъното, а по-леките на повърхността. Всичко, което може да се счупи или е с висока стойност за вас, оставете за накрая. Опитайте се да избегнете чупливите неща да бъдат на едно място с целия ви багаж. Опаковайте добре в кутии, които да уплътните с фолио, хартии, стиропор, за да избегнете неприятни ситуации. Същото важи и за техниката – телевизори, кухненски уреди или други устройства с екрани. Всичко това оставете последно.

За да осъществите преместването ви в новия дом може да се свържете с регистрираните професионалисти в MaistorPlus, които ще ви дадат съдействат по най-добрия начин.

 

Преместването за всеки е индивидуален процес. Помислете за собствена организация спрямо вашите вещи и ако е възможно, не го оставяйте за последния момент.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта