5 съвета как лесно да декорираме трапезата по време на празниците

Публикувано на 09/12/2021 от Теди Демирева | Последна редакция на 09/12/2021 | Видяно 440 пъти

Да направите красива, свежа и уютна коледна трапеза за семейството и приятелите си не е никак трудно – трябват ви само малко въображение, подръчни материали или предмети, които можете да намерите във всеки супермаркет. Ето нашите 5 лесни и бързи идеи как да декорирате масата, за да усетите духа на Коледа и Нова година.


Добавете коледно украшение на стола

За да е настроението празнично, не е достатъчно да украсите само трапезата. Но предполагаме, че вече сте се погрижили у дома да има красива елха и украси по стените. Но сетихте ли се, че може да направите и столовете коледни? Лесно е: изберете няколко подходящи играчки за елха и ги закрепете за гърбовете на столовете.


Използвайте зелени клонки за средата на масата

Намерете си зелени клонки – например елхови, лаврови, имел, илекс или каквото друго харесате. Сложете ги във ваза или просто ги наредете красиво в центъра на трапезата. По желание може да добавите шишарки, червени панделки или коледни украшения, за повече разкош.


Украсете местата за хранене

Можете да украсите всяко едно от местата за хранене, когато сервирате чиниите и приборите. За целта може да използвате готови коледни индивидуални подложки, кърпи, салфетки. За още по-приятна обстановка  добавете коледно украшение към кърпата за хранене или салфетката. Ако нямате нищо готово, просто използвайте червени, зелени или златисти салфетки или заменете играчките с елхови клонки.


Добавете свещи

Непременно добавете свещи, които да направят атмосферата още по-задушевна и празнична. Използвайте свещниците, които вече имате, както и най-обикновени свещи, но в червен, златист или зелен празничен цвят – в същата гама като останалата част от трапезата ви.


Сервирайте подходящо храната

Хрумвало ли ви е да декорирате храната? Или просто да използвате тематична храна? Поднесете коледни меденки или бисквитки, украсете ананаса с малки коледни играчки или лапмички, изрисувайте със соса в чинията камбанка или звезда, направете целувките за десерт в бяло и червено, направете хляба под формата на елха… в интернет ще откриете наистина много идеи за храна, която да създаде още повече празничното настроение, когато я сервирате.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Александър Костянев VIP
Цялостен ремонт, Пловдив
9 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
7 извършени проекта
ЕТ "Венетон" VIP
Електроуслуги, София
107 извършени проекта
Вътрешни ремонти
Цялостен ремонт, София
107 извършени проекта
Valeri Yordanov
Покривни услуги, София
1 извършен проект
Марин Илиев
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта