Външна изолация за дома

Публикувано на 05/10/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 05/10/2022 | Видяно 2 025 пъти

Външната изолация на дома е препоръчителен ремонт, който е скъп, но ще ви донесе комфорт, както през лятото, така и през зимата. Именно поради цената и естеството на ремонта, тъй като всеки по-голям ремонт създава временно неудобство, е важно да се избере подходящия метод за външна изолация, за да останете напълно доволни след крайния резултат и да не се налага в близкото бъдеще да си причинявате същите неудобства и разходи.

За външна изолация има няколко най-добри метода и днес ще разгледаме точно тях. Все пак всеки случай е строго индивидуален, така че за вашия проект е най-добре да се съветвате със специалист. от MaistorPlus. 


Суха изолация

Включва полистиролна пяна (стиропор), вата, както и други материали. Те са така изработени, че да могат да се залепят на стената и след това да бъдат покрити с обикновена или цветна шпакловка. Предимствата им са бързия монтаж, лесното транспортиране и факта, че не натоварват структурата на сградата допълнително. Недостатъците им са от финансова гледна точка, както и това че ако не попаднете на специалист, монтажът може да се извърши некачествено, което също би оскъпило ремонта. Този вид изолация има добри топло и шумоизолиращи свойства, също така е по-плътна, което носи допълнителен комфорт.


Сайдинг

Сайдингът, освен изолационни свойства, служи и за промяна на фасадата на дома ви. Предимството на сайдинг панелите е, че с тях сградата „диша“. Прикрепват се по специален начин за сградата и придават съвсем различен външен вид. За по-добра изолация могат да се поставят термопанели под нея. Имайте предвид, че при сайдинга има опасност от завъждане на различни насекоми, които ще наложат цялостната му смяна, същото ще се случи и при износване на панелите. Предимството им е широкото разнообразие от видове, за да изберете подходящ за вас.


Течна мазилка

Удобна и практична, течната мазилка се полага директно върху външните стени. След нея не се налага да се шпаклова и изолира допълнително. Създава плътен слой солидна изолация след изсъхване, както и предпазва от вода и други вредни външни влияния. Методът на полагане ще ви спести време и пари. Недостатъците са, че има по-слаби топлоизолационни свойства спрямо сухата изолация. Все пак е подходяща за домове с вече налична вътрешна изолация.


Термопанели

Термопанелите са бърз и лесен начин да изолирате качествено дома си, без да губите излишно време. Те имат по-добра изолационна сила – около 8 пъти повече от минералната вада, но са едва 20мм дебели и са покрити с алуминиево фолио.

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта