Идеалният бойлер за твърда вода от TESY: иновативни решения за предизвикателствата

Публикувано на 26/02/2024 от | Последна редакция на 27/02/2024 | Видяно 3 763 пъти

Днес едва ли някой от нас може да си представи ежедневието без топла вода. От кафето, с което започва денят ни, до релаксиращия душ или благоуханната вана вечер - всичкото това свързваме с топла вода. Ако обаче сме от “късметлиите” да живеем в район с твърда вода, често се сблъскаме с един доста неприятен проблем - варовик. Познаваме го като налепът по нагревателните уреди, който в един момент неминуемо ги уврежда. И от тук започват предизвикателствата.


Какво трябва да знаем за варовика - отлаганията по нагревателя в бойлера?

Твърдата вода, която съдържа минерали като калций и магнезий, може да причини сериозни проблеми при бойлерите. Тези минерали могат да се отлагат върху нагревателния елемент и други компоненти на уреда, образувайки твърди материали, известни като варовик.

Варовикът е бяла седиментна скала, съставена предимно от калциев карбонат. Той се образува, когато твърдата вода се нагрява и минералите в нея се превръщат в неразтворими соли, които се наслагват върху повърхностите. Освен че е естетически неприятен и труден за отстраняване, той намалява ефективната работа на електроуредите и съкращава значително техния живот.

Ако говорим за чайника в кухнята е едно, да ще го сменим, ще си купим нов. Но какво ако това се случи с бойлера, който е нов, да речем само на 2 години?


Как варовикът влияе на бойлерите?

Варовикът пречи на ефективната работа на бойлера. Отлагайки се върху нагревателния елемент, варовикът може да доведе до по шумно функциониране на самия уред, да увреди уплътненията и, в крайна сметка, да повреди напълно уреда. Колко неприятни моменти следват от тук нататък - оставаме без топла вода, налага се да подменяме уреда… някои вероятно познава всичко това.

Как да се справим с проблема?

Единственото и най-правилно решение на проблема с твърдата вода е изборът на подходящ бойлер.


Защо е важно да изберете идеалният бойлер за твърда вода?

Изборът на подходящ **бойлер за твърда вода** е от съществено значение за комфорта и удобството на всеки дом. Уред, който е разработен за работа с твърда вода е проектиран така, че да се справи с агресивното влияние на силно минерализираната вода. 

В отговор на това огромно предизвикателство TESY представя серията Anticalc Ceramic - бойлери, чийто висококачествен керамичен нагревател гарантира безпроблемна, дългосрочна и надеждна работа. Керамичните нагреватели се отличават с това, че работят при по-ниска повърхностна температура, в сравнение с конвенционален  нагревателен елемент.  Именно по този начин бойлерът се предпазва от агресивно натрупване на котлен камък.

Нещо повече. За да предпазят бойлера от унищожително въздействие на варовика още по- ефективно, нагревателният елемент е разположен в метален корпус със стъклокерамично покритие. Това е допълнителна защита, която елиминира директен контакт на нагревателя с водата. 

Това решение има и още една полза, в случай на необходимост от сервизиране, няма да се налага да се източва бойлера. Още един неприятен момент, за който TESY вече се е погрижил да нямате.

Модерната и съвременна технология осигурява дългогодишна безпроблемна и безшумна експлоатация на бойлера дори и в райони с твърда и минерализирана и агресивна вода.

И понеже TESY застава зад думите си, подкрепя това в пълна гаранция не за две, не за три, а за цели 5+1 години при покупка на продукта в периода 01.02.2024 до 31.03.2024. (повече за промоцията виж на сайта)

Така е, когато си уверен в качеството на продукта и работиш с висок професионализъм.


Какво прави бойлерите на TESY подходящи за твърда вода?

  • Керамичен нагревател

В серията Anticalc Ceramic е използван индиректен керамичен нагревателен елемент с до 70% по-голяма площ на топлоотдаване. Допълнителният метален корпус със стъклокерамично покритие го предпазва от директен контакт с водата така се осигурява дългогодишна безпроблемна  експлоатация на уреда.

  • Интелигентни технологии за високоефективна изолация

TESY използва уникалната технология INSUTECH, която е специално разработена за високоефективна изолация. Прекъснатият термомост е специално решение за премахване на връзката между водосъдържателя и планката за стенен монтаж, осигуряващо до 16% по-ниска загуба на енергия, а в същото време, водата остава гореща по-дълго време.

И това не е всичко. Бойлерите от серията Anticalc Ceramic имат иновативен струйник, разработка на TESY, който управлява смесването на топлата и студената вода. Това е патентованата конструкция, която създава PISTON Effect. А уникалният BiLight ключ визуализира промяната в режима на работа.

Капилярният термостат е още една технология от висок клас за максимално прецизна регулация на температурата на водата, осигуряваща висока надеждност при работата на бойлерите TESY. 

  • Устойчиви материали и конструкция

Бойлерите на TESY са изградени от висококачествени материали и разработени с устойчиви конструкции, които предпазват от вредните ефекти на твърдата вода. 

Crystal Tech e новото емайлно покритие на водосъдържателите на всички бойлери TESY. Покритието е и с по-високо количество титан, а това увеличава неговия праг на износване, независимо от характера на водата. Това е още един отговор на въздействието на агресивната вода, осигурявайки надеждна защита от корозия и безпроблемна експлоатация на бойлера.

При изработването на уредите се прилага високотехнологичен метод за челно плазмено заваряване. Тази технология е изключително прецизна, чрез която се постига изключително равна и гладка повърхност за високо качество на нанесеното стъклокерамичното покритие, гарантирано от компютърен контрол.

Тръбата за топла вода на всички бойлери TESY е от неръждаема стомана, устойчива на високата температура и налягане.

  • Енергоефективност

TESY е компания с ясна ориентация в разработването на енергоефективни продукти, които не само намаляват разходите за електроенергия, но и намаляват въздействието върху околната среда. Бойлерите им се отличават с високи класове на енергийна ефективност, а това е важно не само за нашите разходи, но и за отговорността ни към околната среда.


Защо TESY?

TESY е безспорен лидер в индустрията, който вече всички разпознаваме. Тяхната широка гама от продукти, специално проектирани за решение на много от предизвикателствата, пред които се изправят потребителите. Уредите, които предлагат не само на нашия пазар, но и далеч извън пределите на страната ни, са високоефективни, екологично отговорни и предоставят гарантирана и надеждна работа. Към това добавяме и елегантния дизайн, а комбинацията от всичко ги превръща в идеалното решение за всяко домакинство.

Внедрените в тях иновативни технологии, са гаранция за един напълно съвременен и интелигентен подход към динамичното ежедневието на всеки един от нас, когато почни не ни остава време за нищо непредвидено. С продуктите от TESY може да бъдете спокойни. Те вече са помислили за всичко, включително и за предизвикателствата на твърдата вода. За този проблем, те предлагат решение и то е вертикални бойлери от серия Anticalc Ceramic.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта