Първият национален архитектурен конкурс „Свързани пространства” приема кандидатури

Публикувано на 07/09/2021 от Mariya Dimitrova | Последна редакция на 17/09/2021 | Видяно 2 833 пъти

 

Енергийната ефективност и естетиката на детайла са сред акцентите в престижната надпревара

През месец юли 2021 г. бе даден стартът на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства”, организиран от представителството за България на Декьонинк (Deceuninck). Компанията е един от водещите производители в Европа на висококачествени PVC системи за прозорци и врати, стенни и покривни облицовки, както и за проектиране и озеленяване на тераси.

Конкурсът има за цел да селектира и отличи с годишна награда най-добрите архитектурни проекти, в които е приложен творчески и индивидуален подход и които са изпълнени с изделия на марката Deceuninck. Кандидатурите могат да бъдат както голяма жилищна или търговска сграда, така и фамилна къща, а на фокус ще бъдат проекти, които са енергийно ефективни, изпълнени с внимание към детайлите и нестандартни иновативни решения. 

Продуктите с марка Deceuninck подпомагат създаването на устойчив и изключително енергийно ефективен дом. Те са лесни за поддържане и трайни, с отлични топлоизолационни параметри. Екобалансът им е безупречен: те са 100% рециклируеми в края на експлоатационния си живот. 

Журито на „Свързани пространства” включва знакови личности и специалисти в областта на строителството и архитектурата, а техен председател е инж. Аспарух Щерев, Изпълнителен директор на Декьонинк България. Финалът на конкурса е планиран за 01.12.2021 г. тази година, като архитектът на отличения проект ще получи знакова статуетка, предметна награда, имиджово признание и популяризиране.

Амбицията на Декьонинк България е да превърне конкурса в инициатива, която дава публичност на най-актуалните тенденции за енергийна ефективност при сградното проектиране. 


За Декьонинк

Deceuninck е основан през 1937 г. от Бенари Декьонинк и членовете на неговото семейство са в управлението на групата Deceuninck и досега. Той е вторият по големина производител на PVC дограма в Европа със седалище в Hooglede-Gits, Белгия. Българският офис на Декьонинк е основан през 2000 г. и осигурява продажби, маркетинг, клиентска и техническа поддръжка на територията на цялата страна.

За повече информация и  контакт:

Стоянка Кънчева, PR Expert, Interimage, stoynka.kancheva@interimage@bg

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
58 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта