Новият тренд Mix & Match за всяко кътче от дома

Публикувано на 15/10/2019 от KAI Group | Последна редакция на 07/11/2019 | Видяно 7 126 пъти

Търсите начин да придадете модерна и ефектна визия на дома си? Замисляли ли сте се за възможностите, които ви предоставя новият тренд  за смесване и комбиниране на различни по стил, дизайн, форма и повърхност плочки Mix & Match? Опциите наистина са безброй и зависят изцяло от вашето въображение. Съчетанието на материали, модели, цветове и стилове, направено с желание, елегантност и вкус ще превърнат дома ви в едно прекрасно място. Разнообразието от  серии в асортимента на KAI Group ще улеснят задачата – да откриете подходящия за вас микс. А ето и няколко предложения от нас, за всяко кътче от вашия дом.


Комбинация от различни дървесни дизайни за хармонична и приветлива дневна

Дневна стая в светли тонове дава настроение и привлича слънцето в себе си. Едновременно с това, ако заложите на паркет и тапети, си гарантирате непрекъснато изискване за поддръжка, отнемаща и доста време. И тук на помощ идват фантастичните модели гранитогресни плочки, които успешно наподобяват визията на всяка дървена настилка.

Ако сте привърженици на традиционния стил, моделът Chevron е удачно решение за вас, а изчистеният модел на Iberica пасва на всички вкусове. Положете на пода именно Iberica, а за стената създайте акцент с Chevron. По този начин ще постигнете хармонично съчетание, което по никакъв начин не подсказва визуално, че е без действително участие на дървен материал. И двата модела се предлагат в три цвята – бял, бежов или кафяв, така че допълнително да можете да играете с шарките.


Уютът среща лукса в спалнята с комбинация от мрамор и дърво

Уютът на дървото е незаменим в спалнята. С всички нови и модерни опции обаче отдавна не е нужно да използвате в действителност дървени настилки и облицовки. Вместо това, спрете се на страхотния избор от плочки с дървесен дизайн. Те сполучливо имитират естествения материал, но за разлика от него се отличават с много по-голяма здравина и са лесни за поддържане. Подходящ избор тук са плочките с дървесен дизайн от серия Iberica, с помощта на които можете да превърнете една от стените в ефектен акцент. Следвайки модерните днес тенденции, няма да сбъркате, ако спалнята ви приюти и плочките с мраморен дизайн от колекция Mykonos, които да налепите , като акцент на стената над спалнята за един изискан завършек на помещението.  


Модернистична спалня с индустриален дизайн - комбинация от цимент и дърво

Благодарение на възможностите, които предлагат новите серии плочки на KAI Group, можете с лекота да направите един от най-модернистичните дизайни за спалня на 2019-а. Комбинацията между студен цимент и топло дърво е сблъсък, привличащ погледа и желанието да останете повече време в спалнята. Плочките с изчистен дизайн на цимент от серията Tampa, положени на пода, създават илюзия за пространство. Скандинавският стил, който масивните на визия плочки Tampa придават, се допълва и миксира идеално с дървесния дизайн на Chevron за стената в спалнята.

Да, Chevron ще заблуди всеки, че е от дървен материал, но всъщност е перфектна опция и за комфорта и красивата визия в банята. Ако банята ви е по-малка, можете да се спрете на някоя от по-светлите разцветки на Chevron – бяло или бежово, а тъмното кафяво е за ултра контраст.


Дърво, цимент и геометрични декори в кухнята

Нова кухня с различна визия? Никога не е било по-лесно - разбира се, с топ тренда Mix&Match. Все повече български домакинства търсят интересни и специални гръбчета в кухнята си, а през тази година е модерно те да са по продължение на цялата стена, та чак до тавана. Тогава какво да изберем, за да не останем с една скучна кухня?

  • Серията Avenue е направена точно с тази цел. Декорите от колекцията са с фигурални композиции с модерния днес пачуърк дизайн и биха били отличен избор за кухненския гръб.
  • За пода в кухнята можете да заложите на плочките с дървесен дизайн от серия Iberica. Така визуално ще внесете топлотата на дървото, умело пресъздадена чрез устойчивите гранитогресни плочки.


Елегантна баня, комбинация от мрамор и дърво

Когато желанието ви е да съчетаете усещането за лукс и уют в банята си, отлично решение е да комбинирате дървесна и мраморна визия. Успешно можете да изпълните тази мисия благодарение на гранитогресните плочки от сериите Canella и Myconos.

Постигнете ефекта с мраморните плочи Mykonos, които идват и в два размера – 30х60 и още по-грабващият 60х60. Мраморният изглед е стилен, а освен това издържа на изтъркване и никога не излиза от мода. Серията предлага матиран вариант на плочите, което го прави идеален за входното помещение, тъй като няма опасност от подхлъзване. Комбинирайте с декорации от гранитогрес с дървесен дизайн Canella, който се  предлага в цели 6 цвята – за преливане с мраморния под използвайте кремав, сив или светлосив. За истински микс с дърво – останалите цветови варианти ще задоволят всеки избор.


Вдъхновяваща баня с естествени материали - камък и дърво

Естественият камък е добре дошъл в банята на всеки, който търси единение с природата. Постигате с лекота визулното му пресъздаване благодарение на сериите плочки Riviera, част от която са актуални декори с геометрични композиции и принт шеврон. Плочките в тази колекция ще откриете във формат 30х60 см, а сивата и кафява гами, в които са налични, благоприятстват лесното им съчетаване.

Логично продължение за реализирането на една хармонична баня се явяват плочките от серия Chevron, които внасят мекотата на дървесния дизайн, както на пода, така и на стената, в зависимост от индивидуалните предпочитания. Можете да експериментирате с трите предлагащи се цвята – кафяв, беов и бял. Плочките ще намерите в размер 20.4х120.4 см.

За да придадете модерен и градски финален щрих на цялостната концепция за добре балансорана баня, можете да разчитате на плочките от серия Segura. Те се предлагат в кафяв, бежов и светло сив цвят, в размери 20.4х120.4 см.


Ефектна повърхност и 3D релефи в банята

Още един начин да получите различна и запомняща се визуална концепция в банята си, е да заложите на релефните повърхности в нея. За да постигнете ненатрапчив ефект, изберете релефните плочки на серията Motivo – те се предлагат в няколко варианта, с два вида релеф. Серията разполага и с изчистени гранитогресни плочи за пода, както и стенни опции. Комбинирайте с дърво, за една вдъхновяваща Mix&Match визия, модерна и изискана. Правите линии на Asturia или по-наситените цветове, които предлага Jatoba могат да се впишат красиво в сбора на стилове.

Както вече се уверихте, трендът Mix&Match наистина може да разчупи дизайна навсякъде в дома ви, а каталогът на KAI Group предлага всички вариации, които да отговорят на стила и въображението ви!

Още от техните продукти може да намерите на www.kai.bg, както и на www.ceramica-fiore.com

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта