Лепилата, които вашите плочки заслужават!

Публикувано на 24/09/2019 от Реклама | Последна редакция на 24/09/2019 | Видяно 1 119 пъти

Началото на есента – перфектно време за ремонт. По неписано правило, щом листата на дърветата започнат да пожълтяват, във всеки човек (може би) се появява желание за къртене, чупене, хвърляне и обновяване. Заредени с пълни сили от лятната почивка, масово хората предпочитат да запретнат ръкави в началото на есента и да вдъхнат малко нов живот на дома си.

Мисията с лепенето на плочки съвсем не е от най-лесните и далеч не се изразява само в избора на дизайна им. За да имате хубава баня, кухня или всекидневна, трябва да обърнете внимание на всичко – от материалите до финалните щрихи. Лепилото за плочки е много важен компонент в ремонтния процес. За всички видове плочки – гранитогрес, стъклокерамика, плочки в големи размери или естествени камъни, има решения, които ще  дадат необходимата якост и устойчивост на покритието.

Всяко грешно решение или стъпка може да ви коства много (нерви, пари, време). Затова е хубаво да си спестите всички тези неща още от самото начало, като направите информиран избор и се доверите на доказани лидери на българския пазар, предлагащи строителни материали. Weber е компания с дългогодишен опит, която може да ви предложи добри съвети и богат избор от продукти за лепене на плочки. При тях можете да намерите точното лепило, от което имате нужда.


Лепило за малък размер фаянс и теракот

При лепене на фаянс и теракот по подовете и стените (минерални или циментови основи)  на банята, кухнята и коридора, можете да използвате лепилото webercol стандарт. Експертите от Weber са го разработили, за да е подходящо както за вътрешно, така и за външно приложение. Тове е лепило клас C1 и е добро бюджетно решение за лепене на малък и среден размер плочки (максимален размер на плочките: 30х30 cm за стени, 40х40 cm за подове).


Лепило за гранитогрес

За полагане на гранитогрес и стъклокерамика ще се нуждаете от високоеластично лепило с дълго отворено време. То трябва също да бъде устойчиво на замръзване, постоянно мокрене и температурни колебания. webercol профи е подходящо за лепене на малки и средни плочки при външни и вътрешни условия. Препоръчва се за ремонт на баня, кухня, коридор, хол/всекидневна.


Гъвкаво лепило за плочки

Ако ви предстои да лепите по-голям размер керамични плочки, теракота, гранитогрес, то тогава ще имате нужда от гъвкаво лепило като webercol грес. То е добър вариант и за някои видове естествени каменни облицовки и стъклокерамични плочки: 

  • Сертифицирано е с клас C2 T и придава якост на покритието, подложено на въздействие от тежки предмети, стелажи, машини и интензивно движение на хора.
  • Препоръчва се за лепене на голям размер фаянс и теракот при ремонт на кухня, коридор, и хол/всекидневна.
  • Еластично е, мразоустойчиво и няма приплъзване.
  • Може да го използвате за външна и вътрешна употреба, за стени и подове. Не е за вас обаче, ако ви се налага да лепите плочки по фасади, в плувни басейни или върху дървени подове.


Лепило за плочки по тераси

Най-важно за лепилото, което ще използвате за плочките на терасата, е то да бъде устойчиво на постоянна влага и замръзване. webercol флекс отговоря на изискванията и може да се използва при всички видове плочки. Притежава клас С2 и голямата еластичност е основното му преимущество и може да го използвате за подове и стени, както за външни, така и за вътрешни условия. Подходящо е за употреба при подово отопление и за лепене на плочки върху гипсокартон. Може да се използва и при ремонт на баня.

При лепенето на плочки изборът на лепило има много важна роля. Качеството на ремонта зависи от здравината и правилния избор на материалите. Не правете компромиси с дома си и се доверете на доказани лидери на българския пазар. Weber предлагат широка гама от лепила за всякакви видове плочки. Освен това до 15.11.2019 г. може да се включите в тяхната промоционална кампания „Лепи плочки, събирай точки“ в подкрепа на професионалните майстори и да печелите награди. Защото лепилото за плочки има съществено значение за качествения ремонт!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Орви студио VIP
Мебели и обзавеждане, София
13 извършени проекта
Асен Груп
Покривни услуги, София
75 извършени проекта
АС - инженеринг 2000 ЕООД VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Вътрешни ремонти
Боядисване и декорация, София
61 извършени проекта
Ивайло
Ремонт на баня, Банкя
7 извършени проекта
КМТ-трейдинг ЕООД
ВиК Услуги, Пловдив
3 извършени проекта