Управлявайте достъпно и интелигентно осветлението у дома с димери и безжични системи от Schneider Electric

Публикувано на 07/06/2019 от Реклама | Последна редакция на 12/06/2019 | Видяно 5 038 пъти
Димери и дистанционно управление на осветлението от Unica

Обичайно свързваме осветлението с добре познатите електрически ключове. Те са неизменна част от електроинсталацията на всяка сграда и многократно ги използваме в ежедневието си у дома и в офиса. Възможностите да активираме светлина в дадено помещение обаче далеч не се изчерпват с тях.

В следващите редове ще ви разкажем за често пренебрегваните димери и безжично управление на осветлението. Всички те улесняват в сериозна степен бита ни и в същото време могат да бъдат намерени на достъпна цена. Доказателство за това ще откриете в специалната серия Unica на нашите партньори от Schneider Electric, отличаваща се с елегантен дизайн и впечатляваща функционалност.

Регулирайте светлината с удобните димери!

Перспективата не само да включите осветлението в дадено помещение, но и да регулирате интензивността му, е добре дошла във всеки дом, офис, защо не и заведение. Такава е възможна с помощта на димерите, които можете да срещнете също и с името вариатори. С тяхно съдействие лесно постигате ефекта на приглушената светлина. Въпросното затъмнение се постига чрез така нареченото “фазово прекъсване”.

Достатъчно е да завъртите регулиращата част по посока или обратно на часовниковата стрелка и получавате съответно по-силна или слаба осветеност. Безспорно ефектната функция на димерите е същевременно и ефективна, тъй като при използването ѝ не само създавате желана от вас атмосфера, но и пестите енергия.

Максимален комфорт със системи за дистанционно управление Unica Wireless

Максимален комфорт със системи за дистанционно управление Unica Wireless

Когато искаме да управляваме осветлението в дадено помещение, например в спалнята, обикновено се примиряваме само с един ключ, монтиран до вратата. Далеч по-удобно би било обаче, ако можехме да поставим по още един от двете страни на леглото например. За да си позволим подобна екстра, в обичайния случай ще се наложи да се разбият стените, а и част от тавана в стаята. Това се прави, за да се прокопаят канали и положат кабели до осветителното тяло и задействащите го електрически ключове. Подобни ремонтни дейности причиняват дискомфорт, отнемат време, заради което мнозина се отказват от тях.

Добрата новина е, че гореописаният сценарий може да се случи без досадното къртене на стени. Достатъчно е заложим на системите за дистанционно управление на осветлението, каквато е и предлаганата от Schneider Electric система Unica Wireless. Тя работи на принципа на радиочестотите. Същите се предават от излъчвател към приемник. По този начин не е необходимо сигналът да преминава от електрическия ключ към лампата на тавана по кабел. Вместо това, различните компоненти от осветителната система “комуникират” помежду си дистанционно, именно чрез радиочестоти.

Защо да предпочетем система за дистанционно управление Unica Wireless?

В следващите няколко реда ще обърнем внимание на предимствата, които дава дистанционната пред стандартната система за управление на осветлението:

  • Пести ценно време. Дори да имате вече изградени стандартна инсталация, тя бързо и лесно може да се поднови и адаптира така, че да работи като дистанционна.   
  • Без къртене на стени. Съществуващите проводници могат да се използват повторно, а новите компоненти ще бъдат безжични.
  • Икономия на разходи. Същите биха били много по-големи при изграждане на стандартна инсталация.
  • Нужен е само един електротехник, който може да свърши цялата работа по настройване на системата за един час.
  • Подобрен комфорт при ежедневни функции, свързани с управление на осветлението и регулиране на ролетните щори.   
  • Включвате и изключвате всички светлини у дома и регyлирате щорите само с един бутон. Нужно е единствено да се настрои подходяща програма.   
  • Unica Wireless е съвместима с декоративните рамки от любими гами от същата серия, като Basic, Plus, Colours и Top.  

Още подробности за практичното приложение и функционалност на димерите и дистанционните системи за осветление, както и за актуалните промоции, ще откриете при нашите партньори от Schneider Electric.